• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.09.2021

21:30

ŠAPIĆ: SVIM SRBIMA ČESTITAM DAN SRPSКOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE!

Infomrer

Politika

ŠAPIĆ: SVIM SRBIMA ČESTITAM DAN SRPSКOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE!

Podeli vest

Dosta je bilo podela među Srbima, kad god smo se delili platili smo visoku cenu, vreme je da budemo jedinstveni da insistiramo na onome što nas spaja a ne razdvaja, svu našu braću ujedinjuje srpski jezik, pismo, kultura, identitet, duhovnost i zato svim Srbima gde god živeli i koja god nas granica razdvajala čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, poručio je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić koji je u poseti Jablaničkom i Pirotskom okrugu

Šapić je tom prilikom sa građanima Medveđe i Bele Palanke, između ostalog, razgovarao o značaju koji današnji praznik, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, ima veliki značaj za celokupan srpski narod. Istakao je da smo, ako budemo bili jedinstveni i složni, na dobrom putu da svi zajedno postavimo Srbiju na pijedestal odakle je više niko i nikada neće pomeriti i pozvao građane da sa ponosom na svoje domove istaknu srpske trobojke.

- Na današnji dan, 15. septembra 1918. godine srpska vojska probila je Solunski front i krenula u oslobađanje Srbije. Pozdravljam uspostavljanje novog praznika i verujem da će nas on podsećati koliko je važno da osnažimo jedinstvo našeg naroda. Ovo je praznik svih Srba, gde god živeli, a današnji dan je prilika da pokažemo koliko volimo svoj narod, zemlju, a naročito je bitno da tu ljubav ne pokazujemo samo danas, već svakoga dana, kao i da naše zastave ističemo i u mnogim drugim prilikama. Srećan sam što naša država vodi računa o nacionalnim vrednostima, istoriji, tradiciji i kulturi - rekao je Šapić.

Naglasio je da ga raduje činjenica da se kod značajnog dela naših građana formira svest o važnosti srpskog jedinstva.

- Srbija danas insistira na ujedinjenju i vodi računa o našoj braći gde god oni živeli. Naša je obaveza da čuvamo i pomažemo jedni druge. Svi problemi na koje smo kroz našu burnu istoriju nailazili bili su poslednica nesloge među nama. Pravi je trenutak da podele i sukobe prevaziđemo i pokažemo svima u svetu koliko smo napredovali, kao i da nikada više ne dozvolimo da nama bilo ko manipuliše ili nas uvlači u sukobe - poručio je Šapić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija