• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mup

16.09.2021

08:25

Konferencija u znak sećanja na Predraga Marića

MUP Srbije

Politika

Konferencija u znak sećanja na Predraga Marića

Podeli vest

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić izjavio je na konferenciji koja je organizovana u znak sećanja na preminulog načelnika Sektora za vanredne situacije Predraga Marića, da su elementarne nepogode postale svakodnevica u savremenom društvu na koje nije imuna ni jedna zajednica.

Zbog toga je, kako je istakao, jedan od osnovnih zadataka svakog društva jačanje kapaciteta u toj oblasti kako bi se umanjile posledice i spasili ljudski životi, saopštio je MUP.

Naveo je da je konferencija pod nazivom „Uloga, prava i dužnosti subjekata sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama“, koja je deo obeležavanja Dana Sektora za vanredne situacije, prilika da predstavnici svih subjekata sistema zaštite i spavanja u Srbiji predoče svoja iskustva u ovoj oblasti, ali i da se dođe do adekvatnih odgovora i novih rešenja za odgovor na vanredne situacije.

Foto: MUP Srbije

 



"Ovakve konferencije su i prilika da se podsetimo svojih velikana i naglasio da vatrogasno-spasilačka služba nikada neće zaboraviti dugogodišnjeg tvorca i vizionara moderne službe kakva je danas Sektor za vanredne situacije načelnika Predraga Marića", rekao je Čaušić.

On je iskoristio ovu priliku i da se zahvali ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu, koji je podržao konferenciju.

Foto: MUP Srbije

 



Na konferenciji „Uloga, prava i dužnosti subjekata sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama“ učestvovali su svi relevantni činioci Srbije koji su deo sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama - Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, Republički hidrometeorološki zavod, Srbijavode, Crveni krst Srbije, Vojska Srbije, Helikopterska jedinica, Sektor za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije i Sektora za ljudske resurse Ministarstva unutrašnjih poslova i predstavnici Fakulteta bezbednosti i Kriminalističko-policijskog univerziteta koji su imali prilike da predstave svoju ulogu u odgovoru na vanredne situacije i važnost za unapređenje saradnje u ovoj oblasti.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija