• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

17.09.2021

09:00

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO DETALJE PLANA ZA RUŠENJE SRBIJE! Vučiću spremali infarkt u avionu!?

Printscreen

Politika

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO DETALJE PLANA ZA RUŠENJE SRBIJE! Vučiću spremali infarkt u avionu!?

Podeli vest

* Ambasador jedne skandinavske zemlje 2017. rekao Saši Jankoviću da bi Aleksandar Vučić mogao brzo da umre i da bi srčani udar mogao da ga zadesi tokom puta u inostranstvo

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću infarkt je 'pripremao' ambasador jedne skandinavske države, saznaje Informer! On je Saši Jankoviću na jednom sastanku 2017. godine rekao da bi Vučić mogao da 'iznenađujuće brzo umre' i da bi srčani udar mogao da ga zadesi u avionu, tokom puta u inostranstvo!?

Kako saznajemo, bezbednosne službe došle su do ovih informacija i u toku je njihova provera.

U četiri oka

Naši odlično obavešteni izvori prenose da je ambasador (identitet poznat redakciji) tog dana kada je Jankoviću saopštio zločinački plan za otimanje vlasti imao sastanak i sa drugim predstavnicima opozicije.

- Posle završenog razgovora predstavnici opozicije su napustili sastanak. Janković je ostao nasamo još desetak minuta sa ambasadorom. Tada mu je izložen plan o 'Vučićevom infarktu' i tome ko bi sve mogao da preuzme kontrolu nad državom... - prenosi naš izvor.

Sam Saša Janković, koji je pre tri dana rekao da su ga ambasadori pritiskali da se približi lideru SNS kako bi ga srušio i došao na njegovo mesto kada mu 'otkaže srce', juče je ponovio da je sve bilo baš onako kako je ispričao.

- Jasno je sve šta sam rekao, ko hoće da čuje, ima lepo ton i slika, a sve drugo je van moje kontrole. Jasno je šta sam rekao. Mogu samo da preporučim ljudima da pogledaju taj moj intervju i da sve lepo razumeju - izjavio je Janković, koji je u svom intervjuu za portal 'Nova' zaista bio više nego jasan.

- Svi su mi govorili isto. Ti i Vučić ste isto godište. Čak se i poznajete, on tebe poštuje, treba da budeš super sa njim, da mu se podvučeš pod kožu i da u jednom momentu sve preokreneš. Tako se osvaja vlast... Dešavalo mi se i da čujem: 'Ako nećeš sa Vučićem, sa kim bi mogao u SNS? U slučaju da Vučiću otkaže srce... ' - ispričao je bivši zaštitnik građana.

Komentarišući sve ove navode, ministar policije Aleksandar Vulin rekao je juče da godinama unazad postoji kontinuitet napada na Vučića koji nije samo politički već je i pokušaj da se on fizički ukloni.

- Ono što je rekao Saša Janković potvrdilo je da smo bili u pravu. Svaki put kad smo imali napad na predsednika Vučića, imali smo i orkestriranu kampanju koja je govorila da je to naša paranoja i da smo sve izmislili. A sada, evo, vidite da čovek koji je bio direktni protivkandidat, prvi čovek opozicije otvoreno kaže da su mu ambasadori savetovali da bude blizu Vučića i da, kada ga srce izda, preuzme vlast! Znate kako, mladom i zdravom čoveku, kakav je Vučić, morate mnogo pomoći da ne bude živ i ovakvi navodi jasno ukazuju da je neko i te kako planirao da se predsedniku Srbije desi nešto fatalno i tragično - upozorava Vulin, dodajući da je posebno zabrinjavajuće to što su podaci o zdravstvenom stanju svakog građanina poverljivi, a u ovom slučaju strani ambasadori su, po svemu sudeći, imali informacije o Vučićevom zdravlju.

Klasično vrbovanje

Bivši operativac DB Božidar Spasić kaže da ovo jasno pokazuje kako stranci vrbuju svoje agente.

- Ovo je klasična agentura. Ambasadori su u ovom slučaju pokušali da vrbuju jednog visokorangiranog političara. Janković je očigledno trebalo da ima zadatak da se približi Vučiću, a zasigurno je u tome imao podršku pojedinih funkcionera SNS. Sve to treba detaljno istražiti! - naglašava Spasić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija