• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.09.2021

07:50

MORAMO OSTATI JEDINSTVENI! Jeckov pozvala Srbe u Hrvatskoj da glasaju za SDSS

informer

Politika

MORAMO OSTATI JEDINSTVENI! Jeckov pozvala Srbe u Hrvatskoj da glasaju za SDSS

Podeli vest

Potpredsednica SDSS- je pred kampanju za dopunske izbore za pripadnike nacionalnih manjina koji ce se odrzati u velikom broju srpskih sredina istakla “ SDSS je veoma zadovoljna sjajnim rezultatima na proslim izborima u gotovo svim podrucjima gde Srbi u Hrvatskoj danas žive

Rezultat je bio takav da je SDSS sa svim mandatima postao treća politička snaga u Republici Hrvatskoj. Od nemerljivog je značaja legitimitet koji smo dobili od našeg naroda kako bismo realizovali projekte od nacionalnog interesa za unapredjenje sveukupnog polozaja srpskog naroda u hrvatskoj. Posebno bi istakla značaj jedinstvene i nedeljive srpske nacionalne stranke koja može u svim područjima da se uhvati u koštac sa različitim problemima koji muče naš narod od Dalmacije do Srema. “

Dragana Jeckov je još jednom apelovala na  značaj nerasipanja srpskih glasova kako bi ta podrška u uvjetima kakvi su bila jasna i nedeljiva i kako bi imali dovoljno političke snage realizovati započeto. “ Važno je da je srpsko jedinstvo jasno izraženo kao i na prošlim izborima što je jasan dokaz da srpski narod u hrvatskoj neće više nikad da se deli. Zajedno sa matičnom državom realizujemo razne projekte koji imaju za cilj opstanak i obnovu srpske zajednice u hrvatskoj. Sa našim partnerima u Vladi resavamo nagomilane probleme od kojih bi posebno izdvojila obnovu života za pripadnike našeg naroda u potresom razorenoj Baniji ali i probleme vezane za zapošljavanje, povratak stečenih prava ali i obrazovanje pripadnika naše zajednice kao i položaj Srpske pravoslavne crkve koja je i dalje u Hrvatskoj pod različitim vrstama napada”

Dragana Jeckov je pozvala sve stranačke aktiviste i simpatizere da budu sa narodom i da opet obidju sve kuće i da razgovaraju sa ljudima. “Moramo kao i prošli put, a mi tu praksu sprovodimo i kada nema izbora da udjemo u svako domaćinstvo, svaku kuću, svaki stan, da razgovaramo sa ljudima i da im objasnimo značaj ovih dopunskih izbora i priliku koju danas imamo da damo legitimitet jedinoj jedinstvenoj srpskoj političkoj organiziciji koja ce da nastavi započeto kako bi unapredili sveukupni položaj srpskog naroda u hrvatskoj. SDSS sa više od 110 općinskih odbora ima jedini snagu da svaki problem koji se pojavi digne na nacionalno nivo i da trazi njegovo resavanje. Ovo je danas veoma značajno za naš narod jer i dalje imamo izolovanih nacional  ističkih  incidenata u društvu koji unose nemir u srpski narod u Hrvatskoj.

“Važno je da svi Srbi izadju i glasaju 03. Oktobra jer  SDSS nastavlja da vodi  politiku koja ima za cilj rešavanje problema našeg naroda ali i dobar suživot sa većinskim narodom. Posvećeni smo budućnosti i prosperitetu i stvorićemo u svim srpskim sredinama uslove za oporavak naše zajednice. To niko drugi neće i ne može. Konfrotacije i sukobi i dizanje tenzija najviše problema uzrokuju upravo Srbima i SDSS ce kao i do sada ostati veliki protivnik takvih politika” zakljucila je Jeckov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija