• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.09.2021

10:13

Više se nikad neće desiti martovski pogrom!

Politika

Više se nikad neće desiti martovski pogrom!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je jaka Srbija garant bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji i da se više nikada neće ponoviti martovski pogrom Srba iz 2004. godine

- Kao što je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, novi martovski pogrom, da kolone izbeglica beže pred kamom i jamom, pred silom, a da Srbija gleda u nebo i ćuti, više se nikada neće dogoditi. Srbi na Kosovu i Metohiji nisu sami, imaju Srbiju - naglasio je ministar Vulin u jutarnjem programu televizije Pink.

Ministar je istakao da će srpska Žandarmerija ispuniti svako naređenje predsednika Vučića, da je spremna, obučena, tehnički opremljena, ali što je najvažnije visoko motivisana, da odbrani svoj narod gde god je potrebno.

Komentarišući poziv Evropske unije da obe strane spuste tenziju, ministar je istakao da se flagrantno krši Briselski sporazum i naglasio da je suštinsko pitanje da li reč Evropske unije ima neku težinu i da li išta vredi.

- Gde je reč Evropskoj uniji? Obični lažovi čija reč ništa ne važi i koji ne poštuju svoj potpis. Evropska unija vredi koliko vredi njen potpis. Gde je Zajednica srpskih opština, devet godina vas čekamo. Devet godina čekamo da poštuju svoj potpis, slušamo kako su svetski faktor, a ne mogu jednog Kurtija da nateraju da poštuje ono što su oni dogovorili sa nama - rekao je ministar Vulin i dodao da Briselski sporazum ako ne važi, onda ne važi u celini.

Kako je ocenio, cilj Prištine je da se destabilizuje ceo region i da se privuče pažnja zapadnih aktera, da se pokaže Srbima da treba da odu i da Aljbin Kurti, koji je, kako je rekao, čovek kome nije stalo do mira i koji je opasan u svom strahu, pred lokalne izbore dobije još neki glas.

Ministar je naglasio da ako Priština hoće da razgovara moraće da se povuče Rosu sa Severa Kosova.

- Srbija ne pregovara pred pištoljem uperenim u čelo. Ako treba neko da se igra silom, Srbija je malo moćnija nego Kurti sa šakom razbojnika. Ali mi to nećemo, zato što smo odgovorni i vodimo računa o svakome ko živi na prostoru autonomne pokrajine Kosova i Metohije - istakao je ministar Vulin i naglasio da Srbija želi mir na prostoru južne pokrajine.

Na konstataciju da KFOR nije reagovao na ponašanje Prištine, ministar je naveo da je reč o NATO formaciji, koja je stvorila nezavisno Kosovo.

Ocenio je da je Srbija pod Borisom Tadićem i Vukom Jeremićem napravila istorijsku grešku kada je u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija dopustila da se umesto UNMIK koji je ima status neutralnosti, na KiM uvede Euleks.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Revnosan

pre 2 godine

A ovaj se kao za nesto pita ovaj komunjara?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija