• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/kosovo-metohija.rs

24.09.2021

15:42

Kada smo napuštali Đakovicu, gledali smo teroriste UČK kako igraju šotu... UJEDINIMO SE! Glasajmo za Srpsku listu! Srpkinja proterana sa KiM uputila važan apel! /VIDEO/

printscreen

Politika

Kada smo napuštali Đakovicu, gledali smo teroriste UČK kako igraju šotu... UJEDINIMO SE! Glasajmo za Srpsku listu! Srpkinja proterana sa KiM uputila važan apel! /VIDEO/

Podeli vest

Srpkinja koja je 1999. godine proterana iz Đakovice, etno pojac, Jefimija Đinović, obratila se svojim pratiocima na socijalnim mrežama, koje je pozvala da na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji podrže Srpsku listu

- Ukoliko Albanci dođu i osvoje vlast u srpskim sredinama, to bi bilo pogubno za ceo srpski svet. Albanci bi usvojili mnoge zakone i povukli poteze kako bi Srbi postali igračke u njihovim rukama. To bi dovelo do političkog proterivanja Srba sa Kosova i Metohije i novog progona. Albanci su se čvrsto ujedinili i žele da osvoje naš Gračanicu. Ujedinimo se i mi, još čvršće, i budimo jedan glas, glas Srpske liste - navela je ona i pozvala srpske birače u Gračanici da glasaju za Ljijanu Šubarić, kandidatkinju za gradonačelnicu, i Marka Arsića, kandidata za odbornika.

Jefimija je Đakovicu, zajedno sa svojom porodicom, napustila 14. juna 1999. godine, a samo nekoliko minuta kasnije pripadnici OVK pod vođstvom Ramuša Haradinaja upali su u njenu zgradu i oteli i mučki ubili njene komšije, porodicu Šutaković. Ona se ranije prisetila strahota kroz koje je prošla dok je bežala iz rodnog grada.

- Kada smo napuštali Đakovicu sporednim ulicama, gledali smo kako u centru Đakovice oko vojnog transportera NATO vojnici i UČK teroristi zagrljeni igraju šotu. Celim putem sam plakala, i neprekidno postavljala tati samo jedno pitanje – „Kad ćemo kući?“ Sa sobom smo poneli samo ikone i porodične fotografije. Kod mesta Dečane, naišli smo na zamku-oboreno ogromno drvo na sred puta. Tata je shvatio da je u pitanju klasična sačekuša UČK bande, i uspeo da uđe u polje pored puta i nastavi dalje, između nogu držao je poluautomatsku pušku i rekao je – „Ukoliko nas teroristi zaustave, ubiću prvo vas, pa sebe, nećemo im u ruke pasti živi“. I ja te reči pamtim i danas. Ujutru 15 juna 1999, stigli smo u Kraljevo kod mog dede po majci Božidara i bake Radmile - rekla je ona ranije za portal Kosovo-Metohija.rs




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija