• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kosovoonline

26.09.2021

16:43

Srbi iz Vučitrna, Prilužja i Obilića u blokadi sa sunarodnicima sa severa Kosova na Jarinju!

Kosovoonline

Politika

Srbi iz Vučitrna, Prilužja i Obilića u blokadi sa sunarodnicima sa severa Kosova na Jarinju!

Podeli vest

Srbi iz Vučitrna, Prilužja i Obilića pridružili su se sunarodnicima sa severa Kosova, koji su već sedmi dan u protestu na prelazima Jarinje i Brnjak

Srbi sa severa Kosova blokirali su u ponedeljak prelaze Jarinje i Brnjak zbog odluke prištinskih vlasti da uvedu repiprocitet na registarske tablice za vozila iz Srbije, kao i zbog prisustva specijalnih jedinica kosovske policije na dva prelaza na severu.

Oni od vlasti u Prištini zahtevaju da povuče sporne odluke, koje, kako navode, krše Briselski sporazum.

Zajedno sa narodom, u blokadi na prelazima su i predstavnici Srpske liste. Situacija na prelazima je sve vreme napeta, a na prelazu Brnjak u nekoliko navrata došlo je i do incidenata zbog intervencije specijalaca kosovske policije.

Srbi sa centralnog Kosova, iz Prilužja, Vučitrna i Obilića pridružili su se protestima, noseći transparent sa natpisom "Braća sa srednjeg Kosova i Metohije uvek uz svoju braću sa severa".

Među njima su i predsednik PO opštine Vučitrn i Obilić Milan Kostic i Goran Dancetovic Obilic, kao i predstavnik Srspke liste Slavko Simic.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Božo

pre 2 godine

Ovi hoće i dalje da skidaju tablice kad idu u Srbiju. Čudan neki narod. A da bi to ukinuli jedni i drugi ne pada im na pamet. Radije bi još malo ratovali kao da nije bilo dosta rata za svako brdo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija