• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.09.2021

13:43

Vučić se sastao sa predstavnicima kompanije Behtel-Enka! Foto

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

Vučić se sastao sa predstavnicima kompanije Behtel-Enka! Foto

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima konzorcijuma kompanija Behtel-Enka, sa kojima je razgovarao o toku realizacije projekta Moravski koridor, kao i o projektima u oblasti energetske infrastrukture

Predsednik Vučić je tokom sastanka istakao da je završetak radova u skladu sa očekivanom dinamikom od najvećeg značaja, budući da novi auto-put treba u ogromnoj meri da doprinese razvoju lokalnih opština i sredina kroz koje prolazi, kao i da predstavlja veliku šansu za domaću privredu i industriju.

- Dobrobit od izgradnje direktno će osetiti stanovnici Ćićevca, Varvarina, Kruševca, Trstenika, Vrnjačke Banje, Kraljeva i Čačka - naglasio je predsednik i dodao da je paralelno sa izgradnjom Moravskog koridora u planu opremanje tri industrijske zone duž auto-puta od Pojata do Preljine, koji je od strateškog značaja za Srbiju, s obzirom na to da spaja koridore 10 i 11.

Predstavnici konzorcijuma kompanija Bećtel-Enka istakli su da ovaj složeni i po mnogo čemu jedinstveni projekat, obuhvata izgradnju 117 većih građevinskih putnih objekata, 88 mostova i podvožnjaka, kao i 29 navožnjaka i 11 saobraćajnih petlji. Takođe, ovaj auto-put se gradi za računsku brzinu od 130 kilometara na čas i u širini od ukupno 30 metara, čime će se obezbediti dodatni komfor i povećati bezbednost odvijanja saobraćaja.

Predstavnici konzorcijuma su kao posebno izazovne izdvojili i radove na hidrotehničkom uređenju Zapadne Morave, koji će obuhvatiti ukupno 18 hidrotehničkih objekata.

Vučić je ponovio potrebu za završetkom projekta u okviru zadatih rokova, budući da će Moravski koridor biti i prvi digitalni koridor u Srbiji, koji će omogućiti brzu i pouzdanu razmenu informacija u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.

U okviru projekta izgradnje Moravskog koriodra regulisaće se i tok reke Zapadne Morave, čime će se povećati stepen zaštite od poplava okolnog područja, što će imati značajan pozitivan efekat na stanovništvo i privredu ovog područja, naglasio je predsednik.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tea

pre 2 godine

Надамо се новој успешној сарадњи.

Cile

pre 2 godine

Очекујемо успешну сарадњу и позитиван договор!

sima

pre 2 godine

Svakim danom sve vise i vise novih investitora. Siguran sam u uspesnu saradnju.

Ivana

pre 2 godine

Aleksandar Vučić je jedini koji zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države, nijedan predsednik Srbije nije se ovoliko borio za narod.Srbija se cela razvija i gradi, hvala predsedniku Vučiću a na svemu što nikada nije razvijao našu državu.

Ivana

pre 2 godine

Srbija se danas cela razvija i gradi, nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za našu državu i njene građane. Vučić se sastao sa svima koji žele da investirijaju u Srbiju.

Vesna

pre 2 godine

Još jedan autoput u izgradnji, to su sjajne vesti!

Ana

pre 2 godine

Верујем да ће сарадња бити успешна.

helena

pre 2 godine

Надамо се још једној успешној сарадњи у нашој земљи.

helena

pre 2 godine

Надамо се још једној успешној сарадњи у нашој земљи.

Ana

pre 2 godine

Сви очекујемо позитивни одговор и успешну сарадњу.

Mileusnic

pre 2 godine

Odlicne vesti i dao Bog da ih bude sto vise, ulazimo u svoju zemlju,gradimo i dizimo sve na visi nivo jer Srbija je vec neuporedivo lepse i bolje mesto za zivot nego prethodnih godina, mnogo potencijala ima iskoristimo sve!

Toksi

pre 2 godine

Da bismo imali nove investicije, otvarali nova radna mesta i razvijali se, infrastruktura, kako putna, tako i energetska, mora biti najbolja moguća. Zato sve je to za boljitak Srbije i njenih gradjana.

Sale

pre 2 godine

Da bismo imali nove investicije, otvarali nova radna mesta i razvijali se, infrastruktura, kako putna, tako i energetska, mora biti najbolja moguća. Zato sve je to za boljitak Srbije i njenih gradjana!!!

Paula

pre 2 godine

Очекујемо само позитивн договор и успешну сарадњу!

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija