• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kosovo online

01.10.2021

13:07

RASULO U PRIŠTINI! Šiptari na vozila Vlade tzv. Kosova lepili oznake SRBIJE, a sprejom napisali...

Politika

RASULO U PRIŠTINI! Šiptari na vozila Vlade tzv. Kosova lepili oznake SRBIJE, a sprejom napisali...

Podeli vest

Nezadovoljni postignutim sporazumom u Briselu o tablicama, predstavnci Socijaldemokratske partije organizovali su akciju ispred Vlade Kosova, ispisujući sprejom na službenim vozilima "KM" i lepeći papirne tablice sa oznakama "SRB"

Lider SDP Dardan Molićaj juče je poručio da se dogovorom o registarskim tablicama postignutim u Briselu prihvataju "nelegalne KM tablice", a da se sever tretira drugačije od ostatka lažne države Kosovo. 

Sprazum o registarskim tablicama postignut je juče u Briselu

Predviđeno je da se Specijalne jedinice policije koje su trenutno na Jarinju i Brnjaku uklone istovremeno sa blokadama puteva kod prelaza, od 2. oktobra u osam časova, a najkasnije do 16 časova. Kfor će biti stacioniran na Jarinju i Brnjaku pre početka istovremenog uklanjanja specijalnih jedinica i barikada i ostaće oko dve sedmice kako bi se obezbedilo sigurno okruženje i sloboda kretanja.

Od 4. oktobra u osam časova treba da počne postavljanje nalepnica na tablice, prema dogovoru u okviru dijaloga uz posredovanje EU, kao privremena mera dok se ne postigne trajno rešenje. 

Radna grupa sastavljena od predstavnika EU, Beograda i Prištine, kojom će predsedavati EU, biće uspostavljena kako bi se našlo trajno rešenje za pitanje registarskih tablica na osnovu standarda i prakse EU. Prvi sastanak Radne grupe biće održan 21. oktobra godine u Briselu. 


U roku od šest meseci od prvog sastanka, Radna grupa predstaviće svoje nalaze o trajnom rešenju za dijalog na visokom nivou.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baća

pre 2 godine

Neka Šiptari malo premotaju film o Avganistanu. Sve ima svoj kraj. Pa tako, jednog dana, i lažna država Kosove. Neka se oni i dalje zanose da su otimačinom napravili "državu". A mudra politika srpskog rukovodstva im, bez rata, već diplomatijom, stavlja do znanja da od toga nema ništa. Ni sada, ni ubuduće. Nikada.

Dragoljub

pre 2 godine

Za povlacenje specijalaca dobili tablice RKS,za godinu do dve pjavice se na gazivode i kao nagradu valjda ce dobiti nesto,mic po mic,kompromis po kompromis i eto njih do cilja,tuzno je da lazete narod po toj jadnoj zemlji.

pera

pre 2 godine

Pa do sad niko nije poslao nin jednu sliku tih nalepnica i rasula u Šrištini. A inače umesto privremenih kosovskih registracija dobili smo kosovske nalepnice na svako vozilo sto uđe u KiM, tako da je pojam reciprociteta osto a sa time i to da su nas šiptari u Briselu nadmudrili a ne mi njih, a i naše vojne sile se nešto ne boje, nije se ROSU povuko kad su migovi zaparali nebo.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija