• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.10.2021

15:06

BEZ REŠAVANJA PROBLEMA SA PRIŠTINOM, SRBIJA NE MOŽE U EU!

printscreen

Politika

BEZ REŠAVANJA PROBLEMA SA PRIŠTINOM, SRBIJA NE MOŽE U EU!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je iz Slovenije, sa Brda kod Kranja gde je učestvovao na Samitu EU-Zapadni Balkan, rekao rekao da Srbija ne može da bude član EU bez rešavanja problema sa Prištinom

 

- Bez rešavanja problema sa Prištinom, Srbija ne može da bude član Evropske unije, mislim da je to jasno. 

Takođe, kako predsednik Srbije ističe, Aljbin Kurti nije odogovorio na Vučićevo pitanje koje mu je postavio.

- Nosim povoljan utisak iz razgovora sa predsednikom Makronom, koji je sve shvatio iz jednog mog pitanja koje sam postavio Kurtiju.

- Mislim da su svi razumeli. Tako da, želim da verujem da je budućnost zapadnog Balkana zaista u EU, ali niko nema pravo da nama zamera to što mi živimo i preživimo. Ljudi moraju da žive život i razmišljaju kako će da prežive danas. Tako i mi moramo da razmišljamo - rekao je Vučić.

Što se Kosova i pitanja priznanja lažne države, Vučić je rekao da on ne može da kaže "da, biće priznanja" ili "ne, neće biti priznanja" kada je u pitanju ta tačka za ulazak u EU. 

- Kancelarka je rekla da je napravljen mali pomak po pitanju Zapadnog Balkana i to je dobro stvar i saradnja. Mi smo slušali njih, oni nas i to je suština ovog razgovora - ističe Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Memac

pre 2 godine

Probelem je moguce resiti samo po principu reciprociteta.

Rade R

pre 2 godine

E pa baš nas zabole! Rešićemo problem sa Kosovom i Metohijom! Biće Kosovo i Metohija naše! Sa Šiptarima ili bez njih, samo to zavisi od njih, dali će ih biti u našoj pokrajini ili će biti u Albaniji! To je ono šta oni mogu i trebaju da biraju! Živela Srbija! U EU ili bez EU!

NEBOJŠA

pre 2 godine

НЕ СЕРИ ЛЕБА ТИ.КОЈИ РЕЦИПРОЦИТТ?ДА МИ ОТЦЕПИМО 20% ТЕРИТОРИЈЕ АЛБАНИЈЕ ???

Maja

pre 2 godine

Toga su svi svesni, a kompromis bi to omogućio. Pitanje je samo koliko je prištinska strana spremna za to

Marcco

pre 2 godine

Nije problem rešavanje Kosova već ispunjenje svih njihovih želja... a ako se slučajno Kosovo reši po njihovom, onda će da traže još... ijoš... i još... ispod crte, nije EU vredno svega toga što oni žele, niti smo u stanju da ispunimo sve što žele.

NEBOJŠA

pre 2 godine

АКО ЈЕ ЗАПАДУ ТОЛИКО СТАЛО ДО РЕШЕЊА КОСОВСКОГ ПИТАЊА МОЖЕ ТО ДА РЕШИ ЗА 24 ЧАСА. ДОВОЉНО ЈЕ САМО ДА СЕ НАТО ПОВУЧЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ.ШТО СЕ ТИЧЕ УЛАСКА У ЕУ ЕЕЕЕ ТУ ЋЕ БИТИ БИГАМИ КЕВИ ДО КОЉЕНА.ДОСТА СМО МИ СРБИ ПОПУШТАЛИ ''ФРУГОСРБИЈАНЦИМА''.ГРАЂАНСКИ РАТ АКО ТРЕБА !!!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija