• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.10.2021

13:05

Palma pozvao grčke studente da uče u Srbiji! HVALA GRČKOJ ŠTO NIJE PRIZNALA TZV. KOSOVO!

Tanjug

Politika

Palma pozvao grčke studente da uče u Srbiji! HVALA GRČKOJ ŠTO NIJE PRIZNALA TZV. KOSOVO!

Podeli vest

U poseti Jagodini nalazi se 65-o člana delegacija iz grčke regije Pierija, čiji je glavni grad Katerini, a kome pripada najpoznatije letovalište u tom delu Grčke Paralija

Na čelu delegacije je gradonačelnik Katerini Konstantinos Koukodimos, sa svojim saradnicima, zatim odbornici Skupštine grada Katerini, privrednici, vlasnici hotela, agencija, prosvetni radnici kao i novinari. Za njih je danas predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma priredio prijem. Marković je počasni konzul Grčke u Srbiji i počasni građanin grada Katerini.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je pozvao studente iz Grčke da ponovo studiraju u Srbiji kao što je to bio slučaj pre 30 godina.

Foto: informer

- Do pre 30 godina veliki broj studenata iz Grčke studirao je u Srbiji. Najveći broj u Beogradu, posebno na medicinskom fakultetu, a veliki broj je studirao i na Pedagoškom fakultetu u Jagodini. Srbija je danas ponovo uspešna zemja, koja najbrže napreduje u Evropi, mirna i stabilna, i ja pozivam studente iz Grčke da ponovo studiraju na fakultetima u Srbiji, kako u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu, tako i u Jagodini. Takođe pozivam privrednike iz Grčke da za robu koju uvoze u Grčku prioritet daju Srbiji, a isto tako i da privrednici iz Srbije prioritet prilikom uvoza daju robi iz Grčke. Srbija je zahvalna Grčkoj što podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije na celoj njenoj teritoriji i što Grčka nije priznala takozvano nezavisno Kosovo i Metohiju. Bilo je priča kada je Priština otvorila trgovinsku kancelariju u Atini, koja je kasnije postala politička, da će to da preraste u ambasadu, međutim naš prijatelj gradonačelnik Katerini Konstantinos Koukodimos koji je 14 godina bio poslanik u grčkom parlamentu je proverio tu informaciju kada smo bili pre 4 meseca u Grčkoj i dobio je uveravanja da se to neće desiti. Ove nedelje je to na samitu u Sloveniji potvrdio i grčki premijer Kirijakos Micotakis u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekavši da Grčka nastavlja da podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije. Za nastavak naših prijateljskih odnosa važno je i odlično prijateljstvo i saradnja predsednika Srbije Vučića i grčkog premijera Micotakisa - rekao je Marković.

Foto: informer

Šef grčke delegacije sedeo na hoklici

Na samom početku današnjeg prijema za grčku delegaciju predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma objasnio je svom grčkom kolegi Konstantinosu Koukodimosu zašto sedi na hoklici na stolici, a ne u fotelji. „Na moj predlog sve funkcionerske fotelje u Skupštini grada Jagodine su prodate na aukciji i te pare smo dali porodicama koje imaju troje i više dece i lošijeg su materijalnog stanja. Bilo je to 2017. godine i od tada i ja i svi funkcioneri u Skupštini grada Jagodine sedimo na hoklici stoilici, jer političari se ne biraju da bi seli u fotelje, već da nešto rade za građane. Svaki političar kada mu prestane funkcija pamtiće se po delima“ rekao je Marković i naglasio da on i njegova porodica ne letuju na egzotičnim destinacijama, već tamo gde ide običan narod. „Preko 30 godina letujem u Paraliji sa porodicom i prijateljima i najslađi mi je giros u Paraliji“, rekao je Marković i za to dobio aplauz gostiju iz Grčke.

Centralna ulica u Paraliji nosi Palmino ime

Šef grčke delegacije u poseti Jagodini gradonačelnik Katerine Konstantinos Koukodimos, koji je funkcioner vladajuće partije Nea demokratija premijera Micotakisa rekao je da će glavna ulica u Paraliji nositi ime Dragana Markovića Palme. „Do kraja godine na sednici…


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija