• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

09.10.2021

09:44

VAŽNO! NASTAVAK ISTRAGE O POKUŠAJU DRŽAVNOG UDARA! ONI SU SE SPREMALI DA VUČIĆU UHAPSE BRATA?! Dijana i sumnjivi policajci odbili poligraf o "Jovanjici"

informer.rs

Politika

VAŽNO! NASTAVAK ISTRAGE O POKUŠAJU DRŽAVNOG UDARA! ONI SU SE SPREMALI DA VUČIĆU UHAPSE BRATA?! Dijana i sumnjivi policajci odbili poligraf o "Jovanjici"

Podeli vest

* Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović i policajci Saša Mitić i Slobodan Milenković odbili da na detektoru laži kažu da li su pokušali da od Predraga Koluvije iznude lažni iskaz i uhapse Andreja Vučića

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović i policajci Saša Mitić i Slobodan Milenković kriju istinu o tome ko je novembra 2019. planirao da iskoristi slučaj "Jovanjica" da bi lažno optužio i uhapsio Andreja Vučića, brata predsednika Srbije!

Hrkalovićeva, Mitić i Milenković odbili su juče da na detektoru laži svedoče o ovom slučaju, a policijski inspektori sumnjaju da su upravo oni pokušali da Predraga Koluviju nateraju da Andreju Vučiću "namesti" teške optužbe da bi ga potom uhapsili i tako naterali šefa države na ostavku!? Istraga u narednim danima tek treba da utvrdi ko je bio na vrhu ove zločinačke zavere i za čiji su račun i po čijoj naredbi radili Hrkalovićeva, Mitić i Milenković.

Istraga što pre

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično je potvrdilo da se nastavlja istraga Sektora unutrašnje kontrole (SUK) u vezi sa slučajem "Jovanjica", kao i u vezi sa slučajem nelegalnog prisluškivanja predsednika države. Kako je saopšteno, poziv za ispitivanje na poligrafu dobili su bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, bivši načelnik Odeljenja za narkotike Slobodan Milenković i inspektor UKP Dušan Mitić. Sve troje su, međutim, odbili testiranje, s tim da su se Milenković i Mitić pravdali time da su već bili na detektoru laži i da su prošli test.

Šta kriju?!

Istraga mora da odgovori na pitanje čega se plaše ili šta kriju Hrkalovićeva, Milenković i Mitić

Božidar Spasić, bivši operativac DB

Inače, Slobodan Milenković je sa svojim saradnicima uhapsio Predraga Koluviju 2019. godine, a Koluvija je prošlog vikenda, po prebacivanju u kućni pritvor, ustvrdio da mu je Dušan Mitić tražio da lažno optuži Andreja Vučića.

- Dušan Mitić, koji se predstavio kao načelnik operative UKP, ponudio mi je da okrivim Andreja Vučića, koga u životu nisam video, osim na televiziji, da kažem kako radim rasad za njega i Zvonka Veselinovića. Mitić mi je na Vajberu pokazao sliku Aleksandra Vulina na imanju i pitao me šta sam sa njim petljao! Od tih 50 policajaca koji su bili tamo, 45 su bili korektni i većina mi se izvinjavala. Govori su mi: "Nemoj da nam zameriš, ovo ne radimo mi, ovo je naređenje od gore." Iz njihovog razgovora sam razumeo da se to "gore" odnosilo na kabinet ministra policije - rekao je tada Koluvija, koji je pristao da ode na poligraf.

Foto: MUP Srbije

Dijana Hrkalović

Kako saznajemo, ministar policije Aleksandar Vulin izvestio je predsednika Vučića o dosadašnjoj istrazi. Očekuje se da tužilaštvo u najkraćem roku izda nalog za dalje postupanje u ovom slučaju.
I dok se niko od pomenutih nije oglašavao ovim povodom, bivši operativac DB Božidar Spasić kaže da je odbijanje poligrafa uvek sumnjivo i veoma problematično.

- Prvo pitanje sada je zašto su oni odbili poligraf. Iskusni policajci znaju da bi se na poligrafu lako otkrilo šta su petljali i o čemu sve lažu - naglašava Spasić, dodajući da je sada predmet "Jovanjica" potpuno policijski iskompromitovan.

- Ukoliko su učestvovali u nekim radnjama mimo pravila službe, onda je jasno da imaju dogovor da ne idu na poligraf. Svakako će istraga morati da odgovori na osnovno pitanje, a to je čega se plaše ili šta kriju Hrkalovićeva, Milenković i Mitić?! - navodi Spasić.

Foto: printscreen

Slobodan Milenković

Opravdane sumnje

Igor Bečić, predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti, ocenjuje da sve ovo pokazuje da su sumnje u nekadašnje visoke funkcionere MUP sasvim opravdane.

- Lično mislim da i bez poligrafa postoji dosta dokaza o njihovoj umešanosti u nezakonite aktivnosti i očekujem da pravosudni sistem radi svoj posao. Istraga treba da rasvetli i spregu visokih funkcionera i mafije, ali i ulogu nekih stranih centara moći koji stoje iza svega i koji bi imali najveću korist da im zločinački planovi nisu na vreme osujećeni - zaključuje Bečić.

I Rebić pozvan na saslušanje

Sektor unutrašnje kontrole MUP pozvao je na saslušanje i direktora policije Vladimira Rebića. Rebić je, inače, prethodno rekao da su besmislene Koluvijine tvrdnje.

Direktor Rebić je kazao i da je definitivno utvrđeno da se odvijalo nelegalno prisluškivanje predsednika Vučića, ali da u vreme kad se to događalo on nije imao nikakva saznanja o špijuniranju.

Foto: Tanjug

Vladimir Rebić

 

Moj ugao

SVETOZAR VUJAČIĆ, ADVOKAT

Sudeći prema mojoj tridesetogodišnjoj praksi, ko god je odbio poligraf, bio je kriv. Jasno je meni kao advokatu da poligraf nije dokazno sredstvo, ali on jeste indikator "jedan kroz jedan" da li neko govori istinu ili ne. Da sam vlast, odredio bih im pritvor dok se ne utvrdi puna istina.

Da se ja pitam

IVICA DAČIĆ, PREDSEDNIK SKUPŠTINE

Dajem apsolutnu podršku istrazi u MUP u vezi sa prisluškivanjem predsednika Aleksandra Vučića, kao i za veze s inostranim centrima moći u cilju montiranog hapšenja Andreja Vučića i rušenja Aleksandra Vučića. To je dosad nezabeležen primer i pokušaj nasilnog rušenja ustavnog poretka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ŽARE

pre 2 godine

Nepotrebno je sada praviti dodatnu dramu,treba pustiti ljude iz struke da na miru rščivijaju hobotnicu i krivce privedu pravdi.

žare

pre 2 godine

Organizatori a pogotovo finansijer a nazire se i ko je moraju konačno završiti iza rešetaka.

Ivana

pre 2 godine

Ne razumem zašto su isti ti danas na slobodi, i zašto ne rade da svi do jednog budu kažnjeni.

Marijana

pre 2 godine

Odbijaju poligraf zato što su krivi i pokušavaju nešto za sakriju, ali neće moċi još dugo.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija