• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.10.2021

10:16

NIKADA SE NIJE DESILO DA JE NEKO NAPAO RUSIJU, A DA NIJE NAPAO NAS! Sve dok je Vučić predsednik Srbije, ona neće postati članica NATO!

printscreen

Politika

NIKADA SE NIJE DESILO DA JE NEKO NAPAO RUSIJU, A DA NIJE NAPAO NAS! Sve dok je Vučić predsednik Srbije, ona neće postati članica NATO!

Podeli vest

Vojska i policija Srbije će, u skladu sa postojećim sporazumima i ugovorima, dobiti najnoviju opremu i naoružanje iz Rusije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin

On u intervjuu nije izneo detalje, ali je rekao da će vojska i policija Srbije, na osnovu prethodno zaključenih sporazuma i ugovora sa Ruskom Federacijom, postati mnogo jače.

- O tome ne možemo govoriti dok se ne dogodi. Ali, apsolutno je sigurno da će vojska i policija policija kupovati najsavremenije tehnologije, između ostalog i one koje proizvodi Ruska Federacija - rekao je Vulin.

Ponovio je da će Srbija pod sadašnjim rukovodstvom strogo poštovati vojnu neutralnost, da se neće pridružiti NATO i neće podržati sankcije Rusiji.

- Sve dok je Aleksandar Vučić predsednik Srbije i dok sam ja u bezbednosnim strukturama, Srbija neće postati članica NATO i strogo ćemo voditi računa o očuvanju naše vojne neutralnosti - istakao je Vulin.

Ponovio je da Srbija nikada neće podržati sankcije Rusiji ili antirusku histeriju.

- Istorija je pokazala da je svaka rusofobija takođe srbofobija. Nikada se nije desilo da je neko napao Rusiju a da nije napao Srbiju, to je pravilo - smatra Vulin.

Takođe je rekao da će Srbija i Rusija razvijati saradnju u borbi protiv terorizma, trgovine drogom i organizovanog kriminala.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 2 godine

Gospodine Vulin , objavili ste da niko koje bapao Rusiju a da nije protom napao Srbiju... Koliko znam, Napoleon je napao Rusiju i dobio po nisu, ali Napoleon nije nikada napao Srbiju. Chak sto vise , on je cestitao Srbima na pobedi u rate sa Turskom imperiom .

Jul nije kul

pre 2 godine

Ne znam ko smatra bitnim ono što Vulin kaže, čovek treba da govori za treće oko ili zonu sumraka, njegove izjavu su za tu vrstu publikacije.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija