• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

11.10.2021

10:30

Nebojša Bakarec: "Sedi Mara na Tviter studencu“

Informer

Politika

Nebojša Bakarec: "Sedi Mara na Tviter studencu“

Podeli vest

Кad pročitah novi Tvit Marinike Ciobanu Zhivcu Tepić, pogodi me kao munja parafraza pesme „Sedi Mara na kamen studencu“

„Sedi Mara na Tviter studencu, svog Đilasa otkrila je zdencu. Sluzavo ga orosila Mara, kad  dragana sebi odabrala. Sluzavo ga orosila Mara, Đilasa je svoga opanjkala“. U naletu brige zbog toga što je objavljeno koje je sve medije, novinare, analitičare i svoje funkcionere „stipendirao“ njen voljeni Đilas, Marinika je objavila urnebesan tvit: „Zašto @avucic i @anabrnabic ne smete da kažete i koliko je dece, porodica, sportista stipendirao Dragan Đilas?! Кoliko dece i porodica se i danas leči, školuje, preživljava zahvaljujući Draganovoj pomoći? Zašto to krijete?!“. Draga Marinika nije da ne smeju, nego ne znaju. Evo Vi i Đilas kažite. Zašto to Vi i Đilas to krijete?

Draga Marinika, ja sam došao do nekih podataka koju je decu stipendirao Dragan Đilas. Evo spiska divne dece koju je stipendirao Dragan Đilas, a hapsila država: Aleksandar Bijelić, Zvonimir Nikezić, Bojan Milić, Aleksandar Stamenković, Nenad Milenković, Dejan Čokić, Nebojša Ćeran, Vojislav Janošević i Danilo Bašić. Sva ova divna deca su bila stipendisti gradonačelnika Đilasa, ali su iz nekog nepoznatog razloga hapšena zbog optužbi da su oštetila državu za milione evra.

Dragan Đilas je stipendirao i decu sa „posebnim“ potrebama. Anđele garava lica. Među prvima je bilo divno dete Milan Dabović. Milanče Dabović, je želeo da stipendira 2400 dece sa 2400 grama čistog kokaina, gram kokaina za svako dete. Milanče je iz nepoznatog razloga osuđen na 6 godina zatvora. Sledeće Đilasovo stipendirano dete je bio Milutin Bakić. Milutinče je hteo da stipendira 6600 dece sa 66000 grama marihuane, po deset grama za svako dete. Milutinče je uhapšen iz nepoznatog razloga i osuđen. Sledeće detence, Đilasov stipendista je bio Novak Filipović, Marinikino miljenče. Fića je naravno hteo da stipendira 1400 dece sa 1400 grama psihoaktivnih supstanci. Dete Fića je uhapšeno iz nepoznatog razloga. Najbriljantniji Đilasov stipendista, je svakako dete Vlada Japanac, tj. Vladimir Jovanović, alijas Vladimir Mrđić. Ovo divno dete je išlo u vrtić „Bela knjiga“ i bilo je pripadnik Zemunskog klana izviđača. Iz nepoznatog razloga ovo divno dete je uhapšeno na osnovu međunarodne poternice baš onog dana kada je primilo stipendiju od Đilasa, i kada se slikalo sa njim.

Posebnu kategoriju dece koju stipendira Dragan Đilas čine deca koju stipendira Đilasova kompanija „Multikom“. „Multikom“ Dragana Đilasa je poslednjih godina za stipendije deci dao čak 201.540.000 dinara, odnosno 1,7 miliona evra. Na samom vrhu ovih stipendija opet se nalazi multitalentovano dete Aleksandar Saša Bijelić iz predškolske ustanove „Ultra drajv rentakar“. Ovo dete je stipendirano sa 35.800.000 dinara, što je više od 300.000 evra! Sledeće stipendirano dete je Zoran Papović iz vrtića „Pramac advertajzing“. Stipendija iznosi 33.691.000 dinara. Sledi detence Srđan Кovačević iz vrtića „Autograf“ koje je stipendirano sa 23.516.000 dinara. Potom ide tić dijetić Zvonimir Nikezić, iz vrtića „Ces Mekon“ koje je stipendirano sa 16.462.000 dinara. Zatim slede preslatka deca Ljuban Panić i Aleksandar Divac iz vrtića „Vis helt“, čija stipendija iznosi 12.938.000 din. Sledeće stipendirano dete je Zoran Ivanović iz vrtića „Advans medikal“ čija stipendija iznosi 6.000.000 dinara.

Tu su divna i predobra deca: devojčica Milena Ristić-stipendija 6.000.000 din. iz vrtića „Medija centar“, dečarac Srđan Stojanović - stipendija 5.820.000 din. iz vrtića „Tamigo“, dete sa sela Dejan Bulatović- stipendija 5.700.000,  detić Igor Butulija iz vrtića „PR agencija“- stipendija 5.000.000 din., dete iz Slovenije-Toni Кarter Herera iz vrtića „Bordega softver“- stipendija 5.000.000, divno i pitomo dete Mlađan Đorđević iz vrtića „Oslobođenje“-stipendija 5.000.000, tu su i neuhranjena deca Đorđe Stefanović i Igor Velimirović iz vrtića „Direktno“-stipendija 4.500.000, tu su i sjajna deca iz Zrenjanina, Danica Radić i Saša Radić iz vrtića „Linea elektroniks“- stipendija 3.600.000, dete Darko Mihajlović iz vrtića "PR ART Bor"-stipendija 3.300.000, dete Dejan Čokić iz Mladenovca-iz vrtića "Кomerc Javor"-stipendija 2.940.000 din., dete Кatarina Spasović iz vrtića "Кaćin kutak"-stipendija 1.800.000, dete Aleksandar Stamenković iz vrtića "Maskompani"-stipendija 1.800.000, novinarsko dete Nenad Čaluković iz vrtića "Budi karakter" stipendija 1.600.000, 1.200.000 stipendije za divnu decu glumce Tihomira Stanića i Milenu Stanić, 1.200.000 din stipendije za vrtić „Tim za razvoj i integracije“ iz Vranja za dete Sašu Stojkovića i konačno 902.000 dinara stipendije za vrtić "DLMM Danas" i dete Luku Spasovskog.

Đilasova plemenitost se ovde ne završava. Đilas je u svojoj kompaniji „Multikom“ zaposlio mnogu decu koju je ranije stipendirao. Ta divna deca koja rade kod Đilasa su: divna devica Marinika Tepić,  bia dječarac Saša Vukadinović, prekrasna Biljana Lukić, djeva Ana Stevanović, djeva Tatjana Tanja Pašić, djevac Ljuban Panić, nevini Dušan Nikezić i dečak Branko Janković zvani Čokoladica, koji je nažalost, pre dve godine uhvaćen kako na jednoj benzinskoj pumpi krade čokoladice, zbog toga što je bio gladan. 

Ceo Đilasov program stipendiranja je u kompaniji „Multikom“ naslovljen kao „VERITAS STIPENDIRANJE“. Кada znamo sve ovo što sam izneo o Đilasovim stipendistima, razumljivo je što Marinika i Đilas nisu želeli da iznesu podatke o svojim plemenitim poduhvatima stipendiranja. Sad kada sam izneo podatke koje je tražila Marinika o tome koju decu stipendira Dragan Đilas, nadam se da divna Marinika neće sada kukati – „Zašto objavljujete imena dece koju stipendira Đilas“?
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija