• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.10.2021

22:50

Vučića ne mogu da pobede na izborima, pa žele da sam ode pod pritiskom ugrožavanja njegovih najbližih! Dokazana 1882 ilegalna prisluškivanja!

Printscreen TV Hepi

Politika

Vučića ne mogu da pobede na izborima, pa žele da sam ode pod pritiskom ugrožavanja njegovih najbližih! Dokazana 1882 ilegalna prisluškivanja!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je večeras u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi da je MUP do sada dokazana 1882 ilegalna prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Aleksandar Vučić je taj koji je dao striktno naređenje da taj mafijaški klan mora nestati. Mi smo dokazali postojanje 1882 ilegalna prisluškivanja, odnosno zlouprotrebljene mere izdate na legalan način od strane sudova, a da bi se prisluškivali predsednik Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice. Tu se tražila njegova kompromitacija. Ideja je bila da se uhavti neki razgovor njega ili njegove porodice koji će ih kompromitovati.

Na pitanje kakav je to plan bio da se uhapsi Andrej Vučić pored toga što je ranije predsednik gledao i kako mu prebijaju brata, Vulin je odgovorio: 

- Zato što Vučića ne mogu da pobede na izborima oni žele da to urade ucenom da sam ode pod pritiskom ugrožavanja njegovih najbližih.Nijedno od tih lica koje je bilo prisluškivano, a bilo ih je 26 nema protiv sebe podignutu krivičnu prijavu, a kamoli da je osuđivano. Međutim,  tretirani su kao kriminalci. 

Foto: Printscreen TV Hepi

- Na MUP-u je da prikupi što više dokaza i preda tužiocu. Tužilac je posle vlasnik svih informacija iz istrage, on odlučuje kako će se dalje postupati. Znate kada dođete načelniku policije sa takvim rezultatima on samo može da se zapita što se trošili naše resurse ako nemate slučaj i nikoga za hapšenje, takav policajac ne može da ostane na slučaju. - rekao je ministar Vulin. 

Vulin je naglasio da su dokazana 1882 iliegalna prisluškivanja 26 potpuno nevinih osoba. 

O slučaju ilegalnih prisluškivanja predsednika svoj uvid je dao i Tomislav Radovanović, načelnik Službe za specijalne istražne metode u Upravi kriminalističke policije. 

- Opasnost ne leži samo u tome što je na meti predsednik, nego i sagovornik kada se javi na telefon vi znate gde je njegova lokacija, a ako ste imali 1882 prisluškivana razgovora predsednika i njegove porodice, u svakom momentu kada se javi on ili njegov sin, oni su znali lokaciju. To je još jedna tehnička stvar sa kojom javnost nije upoznata, a to je dodatna opasnost kojoj je bio izložen. Širi kontekst te afere prsluškivanja je deo jednog hibridnog rata čiji elementi su i tetrorizam, obojene revolucije, sajber napadi, informacioni rat , degradacija društva i uništavanje svih vrednosti. Trenutno se vodi jedan hibridni rat prema državi Srbiji. - rekao je Radovanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sanja

pre 2 godine

Ni to im neće pomoći i onako će Vučić ubedljivo pobediti na izborima.

BECHA88

pre 2 godine

Za takvo nesto, ce morati malo vise da se potrude, poverrnje gradjana nece tek, tako, biti promenuto

Zvezdica 0707

pre 2 godine

Vucic je isuvise velika rina da bi, tako, sitne ribice uspele u svom, pokusaju

Marija

pre 2 godine

Ako predsednik sam ode, to bi bila pobeda svih onih koji ne žele njega na vlasti. To nikako ne sme da se desi.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija