• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.10.2021

11:38

U velikom smo problemu, neće biti lako! /VIDEO/

printscreen

Politika

U velikom smo problemu, neće biti lako! /VIDEO/

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je u Hali 1 na Beogradskom sajmu 10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2021", a nakon toga odgovarao je na pitanja novinara

Predsednik je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da Srbija mora da ide u korak sa svetom i da jača svoju vojsku.

Vučić je komentarisao i optužbe Vjose Osmani.

- Oni koji komentarišu misle da ne moraju ništa da rade, da je dovoljno tri puta da Tvitnu i da je to dovoljno. Mi nikoga ne obanjujemo i nikoga ne varamo, nismo čak ni ovaj samit iskoristili za prljavu kampanju, već za promociju Beograda i Srbije. Za promociju teritorijalnog integriteta i suvereniteta države, jer su Nesvrstani zato i osnovani. Oni koji misle da je dovoljno da nam drže filozofska predavanja, neka pogledaju koliko se Srbija promenila - rekao je Vučić.

O energetskoj krizi u svetu

- U velikom smo problemu svi koliko god svi počeli da uključuju nuklearke i da prelaze na ugalj, opet neće biti lako i ne vidim izlaz iz ovoga. Nastavićemo da ulažemo u nove izvore energije, ali i u fosilna goriva. Naftu i gas ćemo da imamo, ali pronalazimo i nove načine.

Novinar N1 postavio je tri pitanja na koja je predsednik dao opširan odgovor.

Zašto je Sajam naoružanja u isto vreme kad i Samit nesvrstanih?

- Veoma je važno da promovišemo ono što imamo. Mislim da je slučajno, ali bih voleo da je namerno istovremeno održan i Samit nesvrstanih i Sajam naoružanja. To bi značilo da vodimo odgovornu politiku. Voleo bih da se obratim i ljudima iz Krušika, koje je bivši režim uništio. Ljudi u Krušiku dobiće svoje zdravstvene doprinose i sve će im biti uplaćeno. U skladu sa tim, srećan sam svim što je viđeno na Sajmu naoružanja, potpisali smo više ugovora i memoranduma sa nekoliko zemalja. Naša namenska industrija mora da radi i mora da postoji - objasnio je predsednik.

Zašto su članovi Predsedništva SNS na sednicu došli službenim automobilima?

- Što se tiče službenih automobila, u pravu ste, slažem se sa vama, oni će reći da je normalno da ih koriste po Beogradu, ali to smeju samo štićena lica, a nije bilo možda dvoje ili troje takvih na sednici SNS. Za mene je sramota kad neko potroši 619 dinara, a ne 619 miliona evra. 

Novinar N1 pitao je o Jovanjici i o poligrafskom testiranju.

- A odakle vama da je moj brat na bilo koji način učestvovao u aferi Jovanjica. 6357 puta ste ponovili tu informaciju za poslednjih godinu dana, a nikada niste rekli ni izvinite zbog toga. A sad imate i sudsku presudu koja govori da nije istina. Niko nije rekao da taj čovek neće da odgovara za Jovanjicu. Valjda ima pravo da odgovara kao i svi drugi, da se održi sudski proces. Kako to da vi koji se danas zalažete za legalizaciju marihuane, sada komentarišete na taj način Jovanjicu. Što se poligrafa tiče, izaberite poligrafistu kojeg god hoćete, ja sam spreman. Vi da budete prisutni, vi da postavljate pitanja, da određujete pitanja, sve. Ja sam spreman. Što se Jovanjice tiče, to je posao na nadležnim organima. Meni je važno da je pravosnažnom presudom odlučeno da ste vi obmanjivali javnost. A šta bi sa tim da Andrej nije pokazivao ličnu kartu kada su ga tukli. To ste vi tvrdili danima. Kao i priča o tome kako neko ima nanognicu, a daje intervju. A kada ste vi hteli Obradoviću da date Pulicerovu nagradu dok je imao nanognicu - pitao je Vučić.

Foto: printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Da li nas EU kritikuje zbog nabavke oružja iz Rusije i Kine?

- To je odluka suverene države. Šta će nam država ako će neko drugi da odlučuje odakle mi nabavljamo oružje? Moja politika je da ne slušamo nikog drugog, već potrebe našeg naroda. Mi sarađujemo sa svima, ali pre svega samostalno donosimo odluke. Ako me neko kritikuje, hvala im na tome. Srbija će nastaviti da se ponaša kao samostalna i slobodarska zemlja. Ja sam srećan što ne služimo nikom drugom već samo svom narodu.

Novinarka News Max Adria pitala je da li je dobro što se ovaj samit održava u trenutku kada traju napadi na Nebojšu Stefanovića.

- Naše stvari o čemu mi imamo da govorimo nismo pričali ni sa kim od stranaca koji su u zemlji. Nebojša kao ministar odbrane veoma dobro radi svoj posao, ja sam slučajno i vrhovni komandant oružanih snaga RS i nisam imao nikakvu primedbu na njegov rad. Sve što sam imao da mu kažem, rekao sam mu pre godinu dana. Što se tiče napada, pogledajte kako to izgleda. Ukupno na političkoj sceni Srbije, negativnih objava o meni imao 61 odsto, a 39 odsto ukupno o svim drugim političarima. Jel verujete? To vam je rezultat za prošlu nedelju. Samo da imate to u vidu. Toliko o diktaturi u Srbiji i o tome ko je žrtva tih napada. Nemojte da brinete o Nebojši Stefanoviću, mi naše unutrašnje stvari rešavamo unutar stranke, a državna pitanja rešavaju državni organi.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dušan

pre 2 godine

Ići ćemo u korak sa svetom , nema sumnje obnovljivi izvori energije su važni, ali fosilna goriva će još morati da se koriste. Ulaganja u filtre, možda sačuvaju i životnu sredinu.

Veljko M

pre 2 godine

Energetska griza pritiska ceo svet i verujem da će se to osetiti i kod nas. Međutiv verujem da će država preduzeti sve mere da tu krizu što bezbolnije prevaziđemo.

bilja

pre 2 godine

Volim kad Vucic ima jasne i konkretne odgovore na pitanja ovih sa N1.

Nešo N

pre 2 godine

Vučić je poznat da na svako pitanje novinara odgovara pa i ako su neka provokativna.

aca

pre 2 godine

Srbija ima trenutno krizu energetskih resursa ali uskoreo se nadamo da ce uz pomoc Rusije taj problem biti resen

Glasinac

pre 2 godine

Srbija uopšte nema energetsku grizu. Imamo sasvim dovoljno svih energenata.

nenad

pre 2 godine

Srbija je danas ponosna na svoju vojsku, mnogo je jaca i savremenija nego ranije i samo nastaviti da se ulaze u vojsku sve vise i vise

janko

pre 2 godine

Svaki problem je resiv samo kada se pravim pristupom pridje, siguran sam da ce se resiti energetska kriza na najbolji nacin

Ivana

pre 2 godine

Ovo je zaista jedan jako lepa vest da građani Srbije žive bolje, nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za našu državu i njene građane.Srbija želi da se približi svim lsiromašnji državama, da osete jednakost i stabilnost i da se ne osećaju diskriminasano. Od velike važnosti da građani Srbije žive bolje.

Milena

pre 2 godine

Predsednik je uvek tu da govori istinu a to ove iz N1 najviše pogađa

Vlada

pre 2 godine

Ovi iz N1 nisu navikli da imaju konkretne odgovore od strane njihovog šefa

Ana

pre 2 godine

Mi nikog ne vredjamo niti komentarisemo, samo posmatramo nase dvoriste, za razliku od ostalih.

Mima

pre 2 godine

Preživljavali smo i gore stvari, naćiće se neko rešenje da i iz ovog izađemo bez većih posledica po našu ekonomiju.

Marijana

pre 2 godine

Kriza koja je zadesila ceo svet odraziće se i na nas. Mislim da je predsednik i na to mislio i da je preduzeo neke korake da sve to lakše prebrodimo.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija