Oni misle da smo mi debili! Prodaju priču o borbi protiv šverca, a Meka su i Medina za proizvodnju narkotika!

printscreen

22:07 >> 23:45 Politika 8

Informer.rs | 15. 10. 2021.

Oni misle da smo mi debili! Prodaju priču o borbi protiv šverca, a Meka su i Medina za proizvodnju narkotika!

Aleksandar Vučić gostuje u emisiji "Prva tema" na TV Prva u kojoj će govoriti o aktuelnim političkim i ekonomskim temama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoriće večeras o situaciji na Kosovu i Metohiji, svetskoj energetskoj krizi i mnogim drugim aktuelnim temama.

O hapšenju Dijane Hrkalović

"Reč je o dokazima koje poseduju organi, a koji se tiču čuvenog ubistva na šinama. Pretpostavljam da ima i drugih stvari, ali pretpostavljam da je ovo bio razlog za hapšenje" rekao je Vučić.

Vučić kaže da u operativnom smislu policija zna ko je izvršio likvidaciju gospodina Miloševića.

"U poslednjih devet meseci nismo imali mafijaško ubistvo u Srbiji. Zadovoljan sam kako smo toj velikoj kriminalnoj hobotnici isekli glavu. Belivukov klan je izuzetno opak i opasan, ali i iznad njega ima neko. Stvari se kreću u dobrom smeru, a dobar smer je da ljudi mogu da budu sigurni" rekao je Vučić.

Predsednik podseća da su mnogi govorili da ne sme da hapsi Dijanu Hrkalović, ali da su "lagali kao obično".

printscreen

"Mi znamo ko je izvršio likvidaciju gospodina Miloševića, ja sam o tome već govorio, ali ne bih da vršim pritisak na nadležne organe. Policija u tom slučaju ima čvrste i nedvosmislene dokaze", rekao je.

"Ono što je važno jeste da mi devet meseci nismo imali mafijaško ubistvo u Srbiji", rekao je Vučić. "Zadovoljan sam kako smo kriminalnoj hobotnici uspeli da odsečemo glavu."

"Šta god da se uradi, uvek sam za nešto kriv. Govorili su mesecima da ne smem da uhapsim Dijanu Hrkalović, ne znam zbog čega sve... Kao što vidite ova država ima svoje organe i mehanizme. Odmah nakon što je uhapšena, promenili su priču", rekao je.

"U narednim danima biće još hapšenja... I ubica i njhovih pomagača", najavio je Vučić.

Niko nije zaštićen

O ubistvima novinara, Vučić je rekao - "Ovo sa Ćuruvijom se privodi kraju, što nije urađeno za 12 godina prethodne vlasti... Za gospodina Pantića i to ćemo da vidimo."

"Mora da se zna da niko u državi ne može da ubija, da za to ne plati. Zato država postoji. I najvažnija poruka, nema zaštićenih, nema funkcija, nema imena i prezimena, ako ste počinili krivična dela - bićete uhapšeni. Tačka", poručio je predsednik Srbije.

Neko iz policije je konačno progovorio o tome, rekao je predsednik Srbije gostujući na TV Prva.

printscreen

"Ja se nadam da do kraja februara nemamo nijedno mafijaško ubistvo i to su velike stvari. Da to potpuno iskorenimo, to je nemoguće", rekao je.

"Država je rešena da se obračna sa onima koji su vršili krivična dela i koji su učestvovali u izvršenju krivičnih dela i tačka", kazao je Vučić.

Vučić o praćenju njegove porodice

"Gde god je otišao Danilo, pojavila se njegova slika. Kako to da godinu dana nema njegove slike, dogodilo se to što su strane službe radile na tome kako da mene progone tako što će da prate Danila, oni su to radili sa mojim bratom. On ih je jednom uhvatio jer ih je video, on je mnogo fizički spreminiji od mene. Onda su oni izvadili značke...", objasnio je Vučić. "Ali kada vidite da vam neko prati porodicu stalno, onda počinjete da ulazite u paranoju jer nisam želeo da verujem u to. Sve su to oni radili sa jednim ciljem, da se sklonim, zašto i za koje službe o tome bih mogao mnogo da gaovorim", rekao je.

O Nebojši Stefanoviću

Na pitanje da li je Nebojša Stefanović umešan u to, jasno je odgovorio.

"Ja nemam dokaz za to. Ono što sam imao da kažem ja sam mu rekao, to je bio težak razgovor. Više sam ja govorio nego on. Ako sam ja uradio nešto, ja ću za to da odgovaram, ako je on kriv, odgovaraće on", kazao je Vučić.

Dodao je da je Stefanović mnogo toga dobrog uradio za stranku i ponovio da nema dokaze za to za šta ga optužuju. Predsednik kaže da je u aferi "Jovanjica" bio primenjivan metod hibridnog rata.

"Hibridnom, opakom montažom stranih službi uz pomoć korisnih idiota iz politike, došli smo do nečega od čega smo morali da se branimo", rekao je Vučić.

"Da dovedete zemlju u situaciju da sama donosi svoje odluke, to je mnogo teško i morate na dnevnom nivou da trpite brojne ucene, uvrede, kritike i još mnogo toga", kazao je.

printscreen

"Njima su vladu formirali tajkuni i ambasadori i onda privode ljude iz DS-a i formiraju vladu. Je l možete to danas da zamislite? Ja sam ponosan na to što ovu zemlju ne uređuju tajkuni i strani ambasadori."

Vučić o energetskoj krizi

Vučić je, govoreći o energetskoj krizi, rekao da od cena energenata zavisi i cena hrane, cena svih proizvoda, životni standard i bukvalno opstanak cele zemlje.

"Do kraja 2021. godine imamo 6 i po miliona kubnih metara gasa. Mi svakoga dana u ovih mesec i po dana imamo kupljenih po 6 i po miliona kubnih metara gasa. Mi za ovih 6 i po miliona plaćamo cenu od 270 dolara na hiljadu kubnih metara gasa. To je trenutno najbolja cena u Evropi i traje nam do kraja godine. Ali, nama će do Svetog Nikole biti potrošnja 11 miliona kubnih metara gasa. Moraćemo da platimo cenu na berzi od 1.200 dolara" objasnio je Vučić. 

Predsednik kaže da u skladištu u Banatskom Dvoru imamo 268 miliona kubnih metara gasa. 

Srbija ima sačuvan gas za crne dane, do kraja godine i zbog toga je veoma važan sastanak sa Putinom. Trenutna ponuda nije dobra i zato će doći do sastanka.

"Moliću ga da cena bude 510 dolara, ali mi ni to ne možemo da platimo. Moliću i produžetak naftne formule 100 odsto, a onda za molim za bolje uslove" rekao je Vučić.

printscreen

Govoreći o ceni struje, Vučić kaže da dobro prolaze oni koji imaju ugalj i nuklearke.

"Samo su u Ukrajini koja ima 15 nuklearki i Gruziji sa dve nuklearke niže cene nego u Srbiji" objasnio je Vučić.

Predsednik kaže da je problem što je u obnovi "TENT 1", te Srbija u određenoj meri i uvozi struju.

"Nas struja košta 50 evra megavat, a mi narodu naplaćujemo jeftinije" objasnio je on i dodao da se "jede živ" što ćemo da trošimo svoje rezerve.

On kaže da su naše neto devizne rezerve 14,25 milijardi evra, što znači da su u odnosu na 2012. uvećane 115 odsto, a zlatne rezerve su nam utrostručene.

Predsednik je rekao da misli da imamo nerealnu cenu struje, ali da će se boriti da u zimskom periodu ne bude povećanja cena gasa i struje.

"Ima svega, a stopa inflacije u post-kovid eri ide ispod 3 posto" rekao je Vučić i rekao da Srbija može i dalje da povećava plate i penzije.

Predsednik je rekao da očekuje rast BDP od 7,5 odsto, sa -0,9 odsto iz 2020. godine. Crna Gora će sa -15 odsto ići na 7 odsto.

"Crna Gora će kumulativno u 2 godine imati -7,5 pdstp. Hrvatska -3,5 odsto, BiH -0,5 odsto, a Srbija +6,8 odsto" najavio je Vučić.

Srbija je 2014. imala prosečnu platu 330 evra, a danas 556 evra. Crna Gora je skočila sa 495 na 525 evra. 

"To su tektonske promene" rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da su plate u Hrvatskoj nekada bile tri puta veće nego u Srbiji, a da su danas manje nego duplo veće i razlika će se smanjivati.

On je izneo računicu po kojoj po ukupnom BDP-u Srbija može prestići Hrvatsku.

printscreen

Napad Šiptara na Srbe na Kosovu i Metohiji

Vučić kaže da ZSO mora biti stvorena jer je tako ugovoreno Briselskim sporazumom.

"Mene optužuju da sam kriv zbog toga što želim da se u delo sprovede akt potpisan od strane EU" rekao je Vučić.

Policija lažne države nije ni obavestila komandanta "regiona Sever" o akciji u Severnoj Mitrovici i Zvečanu, rekao je Vučić.

printscreen

"Prvi put je ROSU došao na sever Kosova i Metohije zbog voza sa srpskim manastirima, drugi put kad je uhapšen i pretučen Marko Đurić. Oni misle da su bogovi. Pravdali su to što su ga prebili. U septembru 2018. upali su jer je Hašim Tači želeo da se pred izbore vozi na Gazivodima. Posle toga su upali navodno zbog hapšenja "ubica Olivera Ivanovića". Nakon toga sa 30 borbenih vozila su se uputili ka Zubinom Potoku. Posle toga su upali zbog potrage za "drugim osumnjičenim policajcima" podsetio je Vučić.

Predsednik je podsetio da lažna država nema pravo da ima vojsku i da gazi Rezoluciju 1244.

"Oni me otvoreno lažu. Lažu sve nas. Misle da smo debili i da mogu da nam prodaju tu priču o borbi protiv korupcije i kriminala, a Meka su i Medina za proizvodnju narkotika. Jedino ih je briga da Srbija nema nikakvog prisustva na Kosovu i Metohiji. Oni misle da smo mi debili. Nemojte da nas pravite budalama" rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da Velika Britanija stoji iza napada ROSU.

"Imam odlične odnose sa Velikom Britanijom i uvek ću da ih želim, ali ne dam da me prave budalom" rekao je Vučić.

"Našli smo im 58 čaura, NATO kalibra 5,56. Iz istog je ubijen Oliver Ivanović. Srbi sa Kosova i Metohije to nemaju" dodao je predsednik Vučić.

On je ponovio da se pogrom neće desiti kao 2004. godine.

"Oni će nastaviti da provociraju, ali neće ići na pogrom Srba. Da nisam ovako postupio, mogli bi to da rade, a neko rukovodstvo Srbije bi se sakrivalo pod sto. Ja da se skrivam pod stolom u kriznim situacijama - ne pada mi na pamet! Sto puta sam ih upozoravao i molio, a ne mogu da podnesem da nam vređaju inteligenciju lažnom pričom o "borbi protiv korupcije i kriminala". To ne mogu da prodaju mom Vukanu od 4 godine" rekao je Vučić i objasnio da mu je bilo teško da sluša Srbe sa Kosova i Metohije i da trpi kritiku zbog nečega što nije kriv.

Predsednik je dodao da "Albanci varaju kao na šibicama".

O korona merama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će biti novih mera, ali da kada se uvode nove mere, pitanje je zašto, a kada ih nema, takođe nekima smeta.

On je najavio da će Krizni štab u nedelju razgovarati o kovid propusnicama i da će onda biti doneta odluka.

On je rekao da Srbija ima 1,5 miliona prve i druge komponente vakcine Sputnjik V.

"Za 2-3 dana moći ćete da primite rusku-srpsku vakcinu" kazao je on.

printscreen

O promenama u SNS

Predsednik Vučić je najavio i promene u stranci.

Predsednik kaže da je to neophodno za napredak, te da je važno se sve ne svede na rutinu.

Govoreći o opoziciji, Vučić kaže da neće ni da se šali, a kada bi se šalio rekao bi da su njegovi igrači u opoziciji Dragan Đilas i Vuk Jeremić jer mu ide na ruku ono što rade.

Predsednik je podsetio na nove investicije u Srbiji, kao npr. u Valjevu i Pančevu.


Gagi

16.10.2021. 03:59

Ovo je znak da u Srbiji nema zaštićenih i nedodirljivih, bez obzira na kojoj su funkciji.


Fack NWO

16.10.2021. 10:41

Isto to i ti misliš o našem narodu, što znači da nisi ništa bolji...

Tamara

16.10.2021. 14:41

Vucic sprecava da se kriminal siri nasom drzavom. Svaki vid kriminala se mora kazniti.


Tamara

16.10.2021. 14:42

Vucic se zaista trudi da zastiti drzavu od kriminala i mafijanja.


Tamara

16.10.2021. 14:43

Nas predsednik je najavio nova hapsenja u buducem periodu jer svako pocinjeno delo mora biti kaznjeno.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.