• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.10.2021

10:12

Vučić je svoju peticu zaslužio, ja ocene nisam poklanjala! Ponosim se, TO JE MOJ UČENIK!

buducnostsrbijeav

Politika

Vučić je svoju peticu zaslužio, ja ocene nisam poklanjala! Ponosim se, TO JE MOJ UČENIK!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić danas se, tokom posete Zemunskoj gimnaziji, čiji je učenik bio, u razgovoru sa svojom nekadašnjom razrednom, koja mu je predavala ruski jezik Irinom Galkinom, prisetio kako su izgledali časovi sa legenradnom profesorkom i otkrio kako mu je išlo učenje ruskog

 

Vučić je razgovarao sa svojom nekadašnjom razrednom i profesorkom ruskog jezika i opisao kako je izgledala nastava kod nje. 

- Legendarni profesor. Svi su je se plašili, ali je bila veoma pravična. Ja sad skoro svaki drugi dan uzimam časove, sada ću imati nastupe prvi put na ruskom, pa vi pratite koje ću gluposti da napravim. Mnogo sam srećan što sam Vas video danas - rekao je Vučić.

Predsednik se prisetio jedne anegdote iz školskih dana sa časa ruskog jezika.

– Osim što je predavala ruski, to je bila najčuvenija profesorka ruskog u celom Beogradu, bilo je vrlo stroga. Ja sam se trudio i učio sam ruski dobro, izvodila nas je na tablu, imala je fantastičan model za učenje jezika. Izađete na tablu, ona vam diktira 20 reči na srpskom, a vi morate da ispišete prevod tih 20 reči na srpski i naravno da to napišete pravilno, ali i da izgovorite. Ona je izgovorila reč "spomenik", ja sam umesto "pamjatnik", kako se kaže, rekao “pamjatnik”, promenio sam sa prvog sloga na drugi slog – ispričao je predsedik.

 

 

Dodao je da je to zapamtio za ceo život, i nije više grešio.

- Imali smo divnu profesku i nešto od ruskog je ostalo - dodao je Vučić.

Na to se profesorka odgovorila da je predsednik svoju ocenu iz ruskog sam zaslužio, i da ona nikada nije poklanjala ocene.

– Slušam svaki put kad nastupaš. Ja se ponosim i uvek kažem: "To je moj učenik". Svoju peticu on je zaslužio sam, ja nisam poklanjala ocene – rekla je profesorka.

Dodala je da je predsednik sedeo do prozora, i ispričala da je uvek znala ko zna, a ko ne zna gradivo, kada je trebala da proziva učenike da odgovaraju, jer, kaže, ako učenik sedi pravo, normalno, onda je spreman.

- Ja sam 37 godina radila ovde i svi moji učenici su bili jako dobri - poručila je profeskorka.

 

 

Stroga, pravična i pre svega predivna - moja razredna iz Zemunske gimnazije, profesorka Irina Galkina - napisao je Vučić na Instagramu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nena

pre 2 godine

Sigurno da je ponosna na svog učenika Aleksandra Vučića, svako bi bio ponosan .

Nena

pre 2 godine

Skola koja je izgrađena 1858.godine sada izgleda najmodernije i najlepše u Srbiji!O svemu se brinulo kad se renovirala,fenomenalno!Predsednika Vučića je dočekala i razredna starešina,predavala mu ruski jezik,prisetili su se školskih dana,divni momenti!

Rajko Ć

pre 2 godine

Divno je kada sretnete svoju profesorku i evocirate uspomene.

Nena

pre 2 godine

Profesorka,čuvena Irina Galkina,verujem da je preponosna na svog bivšeg učenika, predsednika Aleksandra Vučića,škola je iznedrila mnoge pametne ljude ali on je njen izuzetak ,vodja zemlje Srbije na kog smo svi ponosni! Škola zaista izgleda mnogo lepo!

žare

pre 2 godine

Ova gimnazija je poznata po odličnim rezultatima a ponajbolje o tome govori podatak o brojnim njenim đacima koji su postigli visoke uspehe u životu kroz razne profesije.

Saradžogla

pre 2 godine

Па,каже ... Да се не лажемо ... То су била времена када је било испод части ићи у гимназију.Машинци,електричари,грађевинци,медецинари су се поносили оним што уче.А гимназијалци?Нико и ништа.Уче од свега по мало да би постали НУЛА!Неко је измислио глупост ,,да је гимназија елита''?Да је гимназијалац ништа друго сем полуписмена особа доказ су политичари Србије.Ни један не заслужује ни кап поштовања!Председник Вучић је гимназијалац и правник а подржава рад безвредне скаламерије полиграф?Ја сам неки фактор у СНС који свакодневно црвени због његових поступака.

Zeljko

pre 2 godine

Lep fotografija i lep gest Vučića što je posetio svoju profesorku.

Pavle

pre 2 godine

Sjajna fotografija i sjajan podsetnik na neke bezbrižne studentske i učeničke dane.

Dario

pre 2 godine

Lep gest Vučića i drago mi je što sada ima novca da se ranovira škola u Zemunu kao i sve škole u državi.

Natali Nikolic

pre 2 godine

Dirljivo. Nekada je naš predsednik pohađao ovu školu, a danas je tu da je renovira, kao i mnoge druge u Srbiji. Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost.

Dragan

pre 2 godine

Koštalo je puno ali kako izgleda, vredelo je svake uložene pare.

Gagi

pre 2 godine

Lepo je posle toliko godina posetiti školu i sresti svoju bivšu razrednu.

Dragan

pre 2 godine

Država ulaže mnogo u modernizaciju naših škola što je za svaku pohvalu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija