• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.10.2021

13:54

Svi dobro znamo da je Srbija kapija Balkana i ključna zemlja za bezbednost Evrope!

Tanjug/Miloš Milivojević

Politika

Svi dobro znamo da je Srbija kapija Balkana i ključna zemlja za bezbednost Evrope!

Podeli vest

Mađarski premijer Viktor Orban istakao je, na ceremoniji obeležavanja početka rekonstrukcije pruge Horgoš - Subotica, da je Srbija ključna zemlja i kapija Evrope i da treba da se nađe u EU

 

"Hvala predsedniku vučiću što me je pozvao danas da budem ovde sa vama. Nalazimo se u neobičnoj situaciji. Želimo da obnovimo železničku liniju staru 150 godina, ali u stvari postavljamo jedan kamen temeljac jer je ovo simbol. Simbol saradnje i zajedničkog napretka Mađarske i Srbije, koje grade zaedničku budućnost", rekao je Orban na ceremoniji obeležavanja početka važnih radova.

Istakao je da smo zajedno jači i da moramo još više da učvrstimo naše odnose.

"Istorijske oluje su preseklu ovu železničku liniju i time su građani oba grada mnogo izgubili jer je postalo nemoguće saobraćanje ovom železničkom linijom. Dragi građani Horgoša, ja se sećam, pre 6 godina, više hiljada migranata je hodalo baš tim železničkim šinama prema Mađarskoj i Evropi, tako da je morala ta linija da bude zatvorena. To je jedna priča svojstvena centralnoj Evropi jer u jednoj sili negde daleko od nas smisle nešto i onda to pokušavaju da nam nametnu i onda mi plaćamo cenu za sve to", kazao je Orban i dodao: "Mogu da vam kažem da su strane sile ovde donosile samo nemir i rat."

Foto: Informer

Istakao je da je došlo vreme da sopstvenu sudbinu uzmu u sopstvene ruke.

Rekao je da bi granice EU trebalo da budu dole niže na jugu, a građani Srbije bi trebalo bez pasoša da prolaze u Mađarsku i Evropu.

"Svi dobro znamo da je Srbija kapija Balkana i ključna zemlja za bezbednost Evrope."

Istina je da je Srbija već godinama spremna za ulazak u EU, smatra Orban.

"Polako se postavlja pitanje da li je željna da pristupi EU, i da li će uskoro imati kome i čemu da se pridruži. Želim da potvrdim jasno i glasno da je Mađarska za članstvo Srbije u EU."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
aca

pre 2 godine

Hvala Madjarskoj na podrsci koju nam pruza kao i saradnji koju imamo sa njima, nadamo se jacanju iste

Sara

pre 2 godine

Poslednjih godina se dosta gradi sto je za svaku pohvalu, to je dokaz stabilne ekonomije nase zemlje

faki

pre 2 godine

Orban je pravi i iskreni prijatelj Srbije, hvala mu sto nam veruje i podrzava u svemu

Sara

pre 2 godine

Izgradnja modernih saobracajnica je od velikog znacaja za nasu zemlju i dobre povezanosti sa Madjarskom

janko

pre 2 godine

Drago nam je sto imamo ovakve komsije i podrsku koju nam daju na nasem evropskom putu, na razvoj nase saradnje i svemu ostalom

Sara

pre 2 godine

Hvala Madjarskoj sto je za clanstvo Srbije u EU, znaci nam podrska

GEDZA

pre 2 godine

Ama,... jes da je Mađar,... ali, svaka mu je ko u Njegoša......, naročito ona: "..... negde daleko od nas smisle nešto i onda to pokušavaju da nam nametnu i onda mi plaćamo cenu za sve to..." ili "Mogu da vam kažem da su strane sile ovde donosile samo nemir i rat." Alal vera Majstore....

Tamara

pre 2 godine

Srbija je snazna i jaka zemlja koju niko ne moze poremetiti.

Tamara

pre 2 godine

Zahvaljujuci Vucicu, Srbija napreduje ogromnom brzinom i narod se neizmerno raduje zbog toga.

Dragan

pre 2 godine

Pravi prijatelji koji nam misle dobro, pričaju o Srbiji baš ovako kao Mađarski premijer Viktor Orban.

Gagi

pre 2 godine

Da se Orban pita Srbija bi već bila primljena u EU, ali se sa njime ne slaže večina Evroparlamentaraca.

Dragan

pre 2 godine

Dobri odnosi između Vučića i Orbana doveli su do odlične saradnje Srbije i Mađarske.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija