• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv

18.10.2021

15:06

Dok Kurtija i Zaeva košta nasilje i ponižavanje, PODRŠKA građana Aleksandru Vučiću RASTE! PREDSEDNIK SRBIJE POTVRDIO ISPRAVNOST SVOJE POLITIKE!

Fotoilustracija/Reuters

Politika

Dok Kurtija i Zaeva košta nasilje i ponižavanje, PODRŠKA građana Aleksandru Vučiću RASTE! PREDSEDNIK SRBIJE POTVRDIO ISPRAVNOST SVOJE POLITIKE!

Podeli vest

Juče su na Kosovu i Metohiji održani lokalni izbori, iz kojih je kao najveći gubitnik bez sumnje izašao premijer lažne države Aljbin Kurti

Naime, njegova partija Saomoopredeljenje osvojila je oko 250.000 glasova manje nego na izborima u februaru, kada su imali 438.335.

Tako je ova partija u Južnoj Mitrovici osvojila 30,59 odsto glasova, dok su u februaru osvojili 64,27 odsto.

U Prištini je Kurtijeva stranka dobila podršku 34,27 odsto glasača, dok je u februaru za njih glasalo 65,13 odsto birača.

U Gnjilanu je Samoopredeljenje osvojilo 28,92 odsto glasova, a u februaru 65,21 odsto.

U Peći su u februaru dobili podršku 50,52 odsto glasača, a sada je za ovu partiju glasalo 22,28 odsto birača.

Sve ovo je jasan pokazatelj da je Kurtija prozreo i njegov narod. Oni su shvatili da ako je Kurti u stanju da pokušava da silom pokori Srbe, kao u sredu, kada je na sever KiM poslao specijalne jedinice, pri čemu je povređen Srbin Srećko Sofronijević, doći će momenat kada će doslovno gaziti i preko Albanaca kako bi ostvario svoje ciljeve.

Pored KiM, i u Severnoj Makedoniji su juče održani lokalni izbori, iz kojih je premijer Zoran Zaev takođe izašao kao gubitnik. Naime, njegova partija Socijaldemokratski savez Makedonije, odneo je pobedu u svega devet opština, dok su glasači u 19 opština dali većinsku podršku opozicionom VMRO-DPMNE.

Poraz Zaeva na izborima

Nakon poraza na izborima, očajni Zaev je pozvao male partije u pomoć, apelujući da se “ujedine u borbi jer zlo preti”.

Sada je izvesno da je premijera Severne Makedonije skupo koštalo što je bespogovorno ispunjavao zahteve Evropske unije, pa se čak odrekao i imena države, koje je iz “Makedonija” promenjeno u “Severna Makedonija” zbog spora sa Grčkom, očekujući da će zauzvrat i EU biti tako izdašna politički.

UPRKOS TERORU ALJBINA KURTIJA, SRBI I SRPSKA LISTA USPELI SU DA OSTVARE ISTORIJSKU POBEDU!

Za razliku od Kurtija i Zaeva, podrška građana predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću raste, što pokazuju rezultati izbora u Negotinu, Mionici i na Kosovu i Metohiji, gde je u svih 10 opština sa većinski srpskim stanovništvom Srpska lista odnela ubedljivu pobedu.

U Negotinu je lista predvođena Srpskom naprednom strankom osvojila 75,44 odsto glasova birača, dok je u Mionici osvojila 71,44 odsto glasova.

Iz svega navedenog je jasno da predsednik Vučić ne mora, niti mu pada na pamet, da se ponižava kao Zaev, niti da koristi silu kao Kurti. Njegov adut su ekonomski rezultati i pametna spolja politika, bazirana isključivo na interesima Srbije i srpskog naroda.

Takođe, nema sumnje da biračko telo nekadašnje Demokratske stranke, iz koje su nastale sve današnje stranke, između kojih i Stranka slobode i pravde na čijem je čelu Dragan Đilas i Narodna stranka koju vodi Vuk Jeremić – nestaje, odnosno, da su birači obećane reforme, zbog kojih su nekada glasali za DS, očigledno prepoznali u politici SNS, koja te reforme efikasno sprovodi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ja

pre 2 godine

Ne, to znaci da su i Severna Makedonija i tzv. Kosovo demokratija u odnosu na nas.

Miki

pre 2 godine

Prvo lako je iskoristiti priliku i ovde napisati kako je Vučićeva politika pobedila. Da možda u centralnoj Srbiji. Ali sigurno nije u južnoj Srbiji odnosno na Kosovu i Metohiji. Ako sagledamo njegov odgovor Srbima u Raškoj, izvlačimo iz teze da je rekao ako krenu vi se zaštitite a Srbija će stati iza vas. Što je totalno kontra od onog što Srbi očekuju. Ako se daje izjava onda se kaže Srbija će stati ispred vas. Sva raspoloživa vojna tehnika će biti na Kosovu u roku od sat vremena. E to je odgovor jednog predsednika. Ovako dobili su politički odgovor gde si bio nigde, šta si radio ništa.

vođin zanosač muda u krivini

pre 2 godine

Све за рејтинг!

Cvilidreta

pre 2 godine

Pazi Zaeva i Kurtija liche k'o jaje jajetu 'ladno mladji (Z) i stariji (K) brat

Vesna

pre 2 godine

More nisu dorasli nasem predsedniku Vučiću. Plitki su kao bara. Vučić vodi mudru politiku, inteligentan je i obrazovan. Tesko se nađe ravnopravan državnik koji je dorastao predsedniku Vučiću u dijalogu. Taktičan, odmeren, mudar, nas predsednik, Aleksandar Vučić! Živeo i zdrav bio!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija