• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.10.2021

13:22

Ako neko u SPS hoće da ruši Vučića, moraće prvo mene da sruši! Dok sam ja na čelu SPS biće onako kako ja kažem - Dakle, mi smo uz Vučića!

TANJUG/ Sava Radovanović

Politika

Ako neko u SPS hoće da ruši Vučića, moraće prvo mene da sruši! Dok sam ja na čelu SPS biće onako kako ja kažem - Dakle, mi smo uz Vučića!

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da je stav socijalista nastup sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem na predstojećim izborima i poručio da će se takva politika i sprovoditi

Povodom nastupa poslanika SPS Tome File koji je, obraćajući se Vesni Rakić Vodinelić u emisiji na TV N1 poručio "da izađu na izbore i sruše Vučića i bićemo sa vama u vladi ako treba", Dačić je kazao da bi drugačiji pristup od stava stranke koji je jasan, značio da bi njega sa čela SPS-a trebalo da promene.

- Dok sam ja predsednik SPS sprovodiće se politika za koju se ja zalažem. Svaki drugačiji pristup podrazumeva da prvo mene promene sa tog mesta, a pošto se to neće desiti znači ovo što sam ja rekao, a to je zajednički nastup sa SNS i Aleksandrom Vučićem, jer smatramo da je to u interesu Srbije - rekao je Dačić odgovarajući na pitanje da li je stav Tome File lični ili stav SPS-a.

Dačić je ponovio da je njegov stav jasan.

- Moj stav je više puta istican, a to je da ja smatram da treba da imamo zajednički nastup na sledećim izborima, a to znači da imamo zajedničkog predsedničkog kandidata, a to opet znači podrška Aleksandru Vučiću kao zajedničkom kandidatu zato što mislim da je dobro radio svoj posao - rekao je Dačić.

Istovremeno, smatram, kaže Dačić, da ako imamo zajedničkog predsedničkog kandidata da razgovaramo o formiranju i da imamo i zajedničku izbornu listu za vanredne parlamentarne izbore i za grad Beograd.

- Mi smo imali sastanak sa najvišim rukovodstvom SNS, razgovarali smo o tome, pozitivno ocenili našu saradnju, dogovorili se da nastavimo našu saradnju i na izborima I posle izbora tako da svako ko iznosi drugačije stavove može da radi samo u svoje ime - istakao je Dačić.

Kako je rekao, ima onih koji misle drugačije, ali svi moraju da vode računa šta je stav stranke i da ga poštuju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Penzionerj

pre 2 godine

Izbacite tu budalu iz SPS. Koji advokat ima karaktera, nijedan. Samo pare i lični interes. Kako te nije sramota od te ćelave i sede glave a o godinama da ne pričam. Još si otišao na n1 da mlatiš. Da imaš karaktera a nemaš, ti bi sam izašao iz partije u kojoj ne zaslužuješ da budeš član. Mator si i izvapeo.

Igor

pre 2 godine

Kažu Zorana luda napada SPS kakva je njena pozicija u SNS ne znam ali ona ne napada prva nego oni pljuju Vučića valjda što im je dao vlast

Pero

pre 2 godine

Fila i SPS su politička ideologija??? koja je urušila zajedno sa ostalim i Jugoslaviju tako da neće začudno biti i SNS. Vozali su se sa svima a naj više sa SNS. Politički stiču penzije. To je karakter ne vernika

Tamara

pre 2 godine

Toma Fila ima jako lose ponasanje i ne zasluzuje da bude na politickoj sceni.

Tamara

pre 2 godine

Dacic je jasno izneo svoj stav, istakavsi to da postuje rad i politiku predsednika Vucica. To je itekako ispravno i pametno.

cevap89

pre 2 godine

Zasto da menja tim koji pobedjuje i koji ima podrsku naroda Srbije?

miki89ljig

pre 2 godine

Samo narod ima tu moc da nekoga srusi. A narod podrzava Vucica i njegovu politiku.

miki89ljig

pre 2 godine

Nestali bi SPS-ovci sa politicke scene isto kao i DS. I kao sto ce da nestane SSP i NS.

ruzica

pre 2 godine

Zna i Dacic da Vucic ima ogromnu podrsku naroda. Zasto bi se mesao sa ovima sto ne mogu cenzus da predju?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija