• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

27.10.2021

07:45

GORAN VESIĆ: Kako sam Tadiću UKRAO PUTINA!

Fotoilustracija/Beta/Tanjug

Politika

GORAN VESIĆ: Kako sam Tadiću UKRAO PUTINA!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ispričao je da je ruski lider Vladimir Putin u martu 2011. posetio stadion 'Marakanu' na njegov poziv, a da je tadašnji predsednik države Boris Tadić to na sve načine pokušao da spreči

 

Vesić je ovo rekao u emisiji 'Goli život', u razgovoru sa Milomirom Marićem.

- Saznam da će Putin doći u Srbiju i setim se da sam video da je član 'Noćnih vukova' i da je na jednom skupu pohvalio našeg Gorana Jovanovića Fonzu iz Niša. Pozovem Fonzu i pitam ga da zna li vođu 'Noćnih vukova' Aleksandra Zaldostanova Hirurga i Fonza nam sredi sastanak u Moskvi. Tada ispričam Hirurgu sve o Zvezdi. Kažem da dolazi Putin i da bismo rado organizovali meč Zvezde i Zenita na kojem bi ljudi pozdravili Putina. Pozvao je Putina telefonom i posle sat ili dva došao je Dmitrij Peskov (Putinov portparol). I tako smo se dogovorili - ispričao je Vesić.

Zlopamtilo

Boris mi nikada nije oprostio to što je Putin bio na stadionu

Goran Vesić

Prema njegovim rečima, Tadić u početku ništa nije znao.

- Tadić shvati dan pred događaj da Putin dolazi na 'Marakanu'. Putin dolazi kod mene, a ja sam tada njegov (Tadićev) smrtni neprijatelj, dok navijači Zvezde skandiraju: 'Spasi Srbiju i ubij se, Borise!' Pokušali su da to spreče, ali Putin je Putin. Zvali su me neki savetnici da kažu da bi i Tadić rado došao na 'Marakanu'. Kažem da predsednik države ima pravo da dođe gde god želi, ali da razmisle da li je pametno da mu narod skandira da se ubije, a Putinu da aplaudira. Pozvali su me opet i rekli da Tadić ipak neće doći... Rekli su da je Putin premijer, a Tadić predsednik, pa kao Putin nije njegov nivo. Kažem da je to verovatno tako... Došao je na kraju Mirko Cvetković, kojeg niko nije ni primetio, a Putin je doživeo ovacije - kazao je Vesić, dodajući da je Tadić potom pokušao da potkupi navijače.

- Tadić mi nikada nije oprostio 'Marakanu'... Posle je poslao 'Telekom' u Zvezdu, da nam da pare, ali pod uslovom da prestane skandiranje. Mi smo uzeli pare, a navijači su nastavili da skandiraju. I sve se završilo tako što me je stavio na prisluškivanje. To je bilo neposredno pred izbore 2012. godine... - ispričao je Vesić.

Naložio 'Gaspromu' da nam da više novca

Goran Vesić je ispričao i da je Vladimir Putin lično tražio da 'Gasprom' odvoji više novca za Crvenu zvezdu.

- Dok je bio na meču, Putin se okrenuo prema Mileru (direktor 'Gasproma') i pitao ga koliko košta sponzorstvo. On mu je odgovorio da ne zna, a Putin mu kaže - saznaj. Popeli smo se posle u trofejnu salu i tada je Putin prvi put video da je Zvezda bila prvak Evrope. Opet je pitao Milera koliko iznosi sponzorstvo. Miler je odgovorio da je 1.250.000 evra godišnje, na šta je Putin odgovorio nešto u stilu da je to ispod dostojanstva 'Gasproma'. Sutra smo već dobili ponudu 'Gasproma' koja je bila mnogo bolja - ispričao je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija