• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. CRNOGORAC

26.10.2021

12:53

SAZNAJEMO! TAJKUN SE UVELIKO SPREMA ZA IZBORE U APRILU 2022. Đilas vrbuje Kavčića, Bodirogu, Ivanovića... Bjelogrlić odbio predlog da se kandiduje!

Tanjug

Politika

SAZNAJEMO! TAJKUN SE UVELIKO SPREMA ZA IZBORE U APRILU 2022. Đilas vrbuje Kavčića, Bodirogu, Ivanovića... Bjelogrlić odbio predlog da se kandiduje!

Podeli vest

* Đilasovci javno pričaju da još nisu odlučili hoće li učestvovati na izborima, a uveliko biraju svoje kandidate * Lider SSP bi da za predsednika kandiduje Dejana Bodirogu ili Mariniku, dok za Beograd sprema Ivana Ivanovića

Đilasova, hejterska opozicija, iako javno poručuje da još nije odlučila hoće li učestvovati na sledećim izborima, u tajnosti se uveliko priprema za izbore i vrbuje kandidate na svim nivoima! Kako saznajemo, u igri za predsedničke izbore su bivši košarkaš Dejan Bodiroga i potpredsednica SSP Marinika Tepić, dok se TV voditelj Ivan Ivanović najozbiljnije pominje kao nosilac liste na lokalnim beogradskim izborima.

Foto: Starsportphoto

Dejan Bodiroga

Takođe, Aleksandar Alek Kavčić mogao bi da bude nosilac parlamentarne liste i kandidat za premijera.

Liči na parodiju

Kako saznajemo, najveća Đilasova briga jeste budući kandidat za predsednika Srbije. Marinika Tepić je moguće rešenje, ali samo ako Dejan Bodiroga odbije 'nepristojnu ponudu'. Košarkaš je, prenose naši izvori, u prvom razgovoru rekao da neće da se bavi politikom, ali lider SSP nastavlja da ga ubeđuje.

Foto: Informer

Aleksandar Kavčić

Kao nosilac liste opozicije u glavnom gradu mogao bi da se pojavi TV voditelj Ivan Ivanović, a u najozbiljnijoj konkurenciji za prvog na listi za parlamentarne izbore je Aleksandar Kavčić, profesor poznat po nuđenju 'besplatnih udžbenika' i bivši kandidat za poslanika pokreta Dosta je bilo (DJB).

A što se kriju?

Ovo samo znači da se Dragan Đilas i Vuk Jeremić neće kandidovati, jer su svesni da sami ne mogu da naprave nikakav rezultat. Zato se kriju iza drugih

Branko Radun

- Đilas ne odustaje od Marinike kao kandidata za predsednika, iako joj istraživanja ne idu naruku. Ona nije omiljena u narodu, za razliku od Dejana Bodiroge. Međutim, košarkaški as je za sada samo pusta želja Dragana Đilasa... Voditelj Ivan Ivanović nedavno se sam javno ponudio da stane na crtu Vučiću, pa su u nedostatku kadrova baš njega tipovali za Beograd. Ipak, najveće iznenađenje je izbor Aleka Kavčića, koji je napustio DJB posle debakla na prošlim izborima kada nisu uspeli da obezbede cenzus od tri odsto - kaže za Informer izvor blizak Đilasu.

Na naše pitanje da li je istina da je jedan od kandidata za predsedničke izbore bio i glumac Dragan Bjelogrlić, naš sagovornik odgovara potvrdno:

- Jeste, Đilas je i lično i preko posrednika u više navrata pokušao da ubedi Bjelu da bude naš predsednički kandidat, ali ovaj je to kategorično odbio. Od toga sada nema ništa...

Foto: Printscreen

Ivan Ivanović

Da je Dragan Bjelogrlić zaista bio Đilasov favorit za kandidata, potvrđuje i pisanje medija bliskih SZS, koji su prošle nedelje kritikovali glumca zato što neće da se angažuje i pomogne promene!
I dok se od pomenutih kandidata juče niko nije javljao na pozive Informera, političkom analitičaru Branku Radunu sve ovo deluje jako neozbiljno.

- Marinika Tepić i Alek Kavčić, i na to sve Ivan Ivanović... Pa to sve deluje kao parodija. Nekada su građansku opoziciju predstavljali najbolji pisci, akademici, inženjeri, lekari... Ali očigledno je da sada nemaju bolje kandidate. Ovo, takođe, znači da se Dragan Đilas i Vuk Jeremić neće kandidovati, jer su svesni da nisu popularni u narodu i da sami ne mogu da naprave nikakav rezultat. Zato se sakrivaju iza ovih kandidata - ocenjuje Radun.

Foto: Beta

Branko Radun

Direktor agencije za istraživanje javnog mnenja 'Faktor plus' Vladimir Pejić kaže za Informer da je veći problem opozicije sastav u kojem će izaći na izbore nego personalna rešenja.

- Ja lično Aleka Kavčića pre vidim kao kandidata za predsednika nego premijera. Takođe, gospođa Tepić je izrazito građanska opcija i nije bliska patriotskom delu opozicije, pa je i to tačka u kojoj taj blok ne bi bio saglasan. Tako da je opoziciji veći problem da se ujedini oko politike i stavova nego oko kandidata - smatra Pejić.

Ko s kim hoće...

Da je upravo sastav u kojem će opozicioni blok izaći na izbore i politika koju predstavljaju problem za privlačenje ne samo birača već i drugih stranaka govori i odluka o neizlasku na izbore Đilasovog kuma Mlađana Đorđevića i njegovog pokreta 'Oslobođenje'. Istovremeno, i nestranačke ličnosti ograđuju se od udruživanja sa strankama koje su već bile na vlasti. Tim rečima je pulmolog Dejan Žujović juče objasnio svoju kandidaturu za predsednika Srbije.

- Trudiću se da se spojimo i povežemo sa nekim normalnim, pristojnim ljudima koji nemaju nikakvo prethodno iskustvo u izvršnoj vlasti. Udružićemo se da nastupimo zajedno na izborima, pa makar bili treća kolona - rekao je juče Žujović, inače osnivač Udruženja građana 'Za sve moje ljude'.
 

Moj ugao

Ivica Dačić, lider SPS

Svi su shvatili da je bila greška što su bojkotovali parlamentarne izbore u junu prošle godine i svi se pripremaju za izlazak na izbore i prave određene dogovore.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mila

pre 2 godine

Neka stave koga hoće, narod bira samo najbolje, a njihovu volju ništa ne može da promeni

Rade R

pre 2 godine

Pa ne da je komedija nego urnebesna komedija! Ko god bi, od uglednih ljudi, prihvatio da bude neki kandidat za nešto u ime Đilasa, samo bi sebi ukaljao obraz! Ko ima u sebi i malo ljudskosti neće da se petlja sa lopovčinom Đilasom!

Nebojsa

pre 2 godine

Oce li i ovog siptara sto su uhapsili da kandiduju.

Danica

pre 2 godine

Vecina ovih nije nista bolja od Djilasa, svi bi preko narodnih para da se nafatiraju.

Saska

pre 2 godine

Bas mu je kadar za izbor predsednika nevidjen, hahah, pravi cirkus, jadni smo mi pored takvih kadrova

Sara

pre 2 godine

I ko ga ne zna, a ovamo kao neka prica bojkot izbora, to je taj cinizam kod Djilasa, hoce da se udruze i sruse Vucica, to im je jedini cilj, samo imamo jednu vest da vam kazemo da je Narod taj koji bira vlast na izborima

Cokoladna

pre 2 godine

Sve veliki politicari, koji nemaju veze sa politikom, strasno, nego to je taj Djilasov kadar, a ovamo bi da bojkotuje izbore, gnjida jedna cinicna

Max

pre 2 godine

Sa Ivanom Ivanovićem će baš daleko dogurati uzgubi će i to malo glasača što ima u Beogradu

toplički

pre 2 godine

А где је овде бивши саветник бившег председника Бориса Тадића, спин професор спин др. спин Млађа Ђорђевић, НАТО четник по мери Вука Драшковића... Најпознатији кум над кумовима г - дина Драгана Ђиласа...

Aco

pre 2 godine

Đilas nikako da shvati da nije problem u ljudima nego u politici koju nude Srbiji.

Ina

pre 2 godine

Sa Dilasom niko nece ko je ozbiljan jer je Dilas jednom puko.

Andrijana

pre 2 godine

Cirkus u Srbiji traje. Djilas glavni klovn.

Filip

pre 2 godine

Samo što Čiča Glišu nije potegao kao keca iz rukava. Ovo je smehotresno i pravo je pitanje da li se ovaj čovek sprda sa ovim narodom i da li je njegovo mišljenje o njemu zaista toliko jadno da kandiduje lažove, komičare, teoretičare zavera...

Bata

pre 2 godine

Lepo ne znam da li da plačem ili da se smejem.

MarinkA

pre 2 godine

Izacice oni nego sta,samo je Djilas svestan da nece imati ni 40%glasova . Vucic je Vucic

Mikica

pre 2 godine

Svako ko ima malo dostojanstva nece ss petljati sa ovim lopovom Djilasom. Ali svakako narod bira vec je izabrao najboljeg tako ce i ostati.

Nenad

pre 2 godine

Eee Djilas moljaka sve redom da mu se pridruži na izborima. Nece ljudi sa lopovom da saradjuju, znaju gde bi im bio kraj.

Joka

pre 2 godine

Sa kime god da se spoji, narod ce izabrati Vucica.

Nena

pre 2 godine

Moze da se sprema koliko hoce ,nista ne vredi ...

Sanja

pre 2 godine

Svestan je da ako on bude kandidat nece imati ni jedan glas.

Katarina

pre 2 godine

Djilas samo sanja puste snove i uzalud se nada necemu.

Uros

pre 2 godine

Narod ne veruje Djilasu i ne podrzava ga ali on ocigledno ne moze da prihvati tu cinjenicu.

Jelena

pre 2 godine

Djilasov prostakluk i cinizam nemaju granice.

Stevan

pre 2 godine

Bodirogi svaka čast ali pametnije mu je da se ne upušta u politiku ukalhaće ga žućko ...

Baki

pre 2 godine

Strašni mu kandidati ali u bukvalnom smislu ,svi su za moć veštica , ona Topička nema grama mozga , Bodiroga dužan bogu i svetu pa mora da se negde vadi , onaj sa prasećim očima sav zadrigo i samo ga oni znaju , a onaj mali isprdak je karikatura od individue , dok je Bjelogrliću malo došlo iz dupeta u glavu !!!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija