• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.10.2021

17:58

ĐILAS PUŠTAO DA KURS RASTE, INFLACIJA PRŽI, A GRAĐANI BUDU SIROMAŠNIJI! Mali: Danas je inflacija PRIVREMENA i nastala kao posledica pandemije!

Tanjug

Politika

ĐILAS PUŠTAO DA KURS RASTE, INFLACIJA PRŽI, A GRAĐANI BUDU SIROMAŠNIJI! Mali: Danas je inflacija PRIVREMENA i nastala kao posledica pandemije!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je inflacija koja je zabeležena u avgustu i septembru u Srbiji privremena i da je nastala kao posledica globalne pandemije korona virusa

Prema njegovim rečima, očekuje se da se u drugoj polovini sledeće godine sve cene, a posebno cene energenata stabilizuju, što su potvrdili i predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda, koji su nedavno boravili u Srbiji.

Upoređujući kako je aktuelna vlast reagovala na krizu, a kako prethodna na krizu iz 2008.godine, Mali je rekao da je tadašnja vlast u kojoj su bili Dragan Ðilas i Vuk Jeremić vodila drugačiju ekonomsku politiku od sadašnje kada je reč o inflaciji i kursu dinara.

- Od 2008. do 2012. godine kurs evra je porastao sa 81 na 119 dinara. Dakle, za samo četiri godine porastao je za 50 odsto, toliko je oslabio dinar u odnosu na evro. U isto vreme inflacija je bila dvocifrena - rekao je Mali u Skupštini Srbije.

Prema njegovim rečima, kroz visoku stopu inflacije i promenu kursa prethodna vlast je obesmišljavala povećanje plata i penzija.

- Šta god da su povećavali promenom kursa bilo je obesmišljeno, a građani su bili sve siromašniji - naveo je Mali.

Navodeći da je stopa inflacije u Srbiji porasla u prethodna dva meseca, ipak je, kaže Mali, ostala u proseku na ciljana tri procenta.

- Njihova ekonomska politika je bila pusti kurs da raste, inflacija neka prži, zatvraj fabrike, a građani siromašniji. Sada je ekonomska politika stabilna - rekao je Mali i ocenio da je ekonomska politika sada i u to vreme neuporediva.

Mali je istakao da se u Srbiji beleži rekordna zaposlenost, da plate i penzije rastu, da se vlast bori za standard građana “a ne kao neki Ðilas koji je 619 miliona evra zaradio i strpao u džepove, a građani trpeli ogromnu inflaciju”.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aha

pre 2 godine

Kakve veze ima djilas I stvari od pre 10 godina sa danasnjom situacijom? Osim pravdanja, danas je lose Ali bilo je I losije...

Aleksandar Pičkousti po drugi

pre 2 godine

Жути тајкун је пржио са инфлацијом, а доживотни председник Пичкоусти пржи крими клинце са кавачком робом и органским зеленишем из Јовањице.

Ana

pre 2 godine

Djiki i njegova vladavina, bilo ne ponovilo se vise nikada.

Anči

pre 2 godine

Svedoci smo vremena u kojem smo živeli kada su Đilasovci bili na Vlasti. Bilo, ne ponovilo se.

VladimirU77

pre 2 godine

Da je Djilas i sada na vlasti bila bi nevidjena inflacija , zato nikada nece ni doci opet na vlast !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija