• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.10.2021

09:18

PALMA: KOD BEDUINA JE VREME ODAVNO STALO, ALI SU VAKCINISANI PROTIV KORONE!

Informer

Politika

PALMA: KOD BEDUINA JE VREME ODAVNO STALO, ALI SU VAKCINISANI PROTIV KORONE!

Podeli vest

Članovi srpske delegacije u poseti Egiptu družili se sa Beduinima u egipatskom delu Sahare!

Članovi srpske delegacije, na čelu sa predsednikom Jedinstvene Srbije Draganom Markovićem Palmom u poseti egipatskoj regiji Crveno more, obišli su deo najveće vruće pustinje na svetu Sahare koji pripada Egiptu.

U delegaciji koja broji 144 člana najviše ima zdravstvenih radnika, iz kovid zona iz 18 zdravstvenih ustanova iz Srbije. Oni su danas tokom obilaska Sahare, najpoznatije svetske pustinje, čija ukupna površina odgovara površini Kine, razgovarali sa Beduinima u beduinskom selu.

Foto: Informer

Beduini su autohtono pustinjsko stanovništvo.

"Mi smo danas za našu delegaciju organizovali posetu beduinskom selu usred pustinje. Najveći paradoks je taj što je za Beduine vreme odavno stalo i oni se nisu bavili svetskim modernim tehnologijama, nemaju TV, nemaju društvene mreže, ni ništa slično, ali su vakcinisani protiv korone. Kao da je bolje da imate što manji priliv informacija sa raznih mesta, posebno nekompetentnih, kako bi se građani u najvećem broju vakcinisali. U to su se danas uverili i lekari i medicinske sestre i tehničari iz Srbije koji su sa nama u delegaciji. Važno je reći da su građani Srbije zahvaljujući politici predsednika Aleksandra Vučića dobrodošli u sve krajeve sveta, bilo da se radi o metropoli ili pustinji", rekao je Dragan Marković Palma.

Foto: Informer

Inače članovi naše delegacije su džipovima došli do beduinskog sela, gde su im domaćini servirali čaj dobrodošlice, a nakon toga su imali prilike voziti kvadove i bagije kroz pustinju, da bi im usred pustinje bio serviran veoma ukusan ručak sa vodom i sokovima, koji se sastojao od goveđeg mesa sa roštilja, špageta, krompira, mnogo raznog povrća sa orijentalnim začinima. Uz sve to ručak je bio praćen nastupom izvođača tamošnje muzike.

Foto: Informer

Na kraju programa, pošto su u srpskoj delegaciji i muzičari, oni su se prihvatili harmonike i u sred pustinje su srpski zdravstvenu radnici zaigrali srpsko kolo.

Foto: Informer

Poruka lekara i medicinskih sestara i tehničara iz Srbije glasi: "Ako mogu Beduini da se svi vakcinišu protiv koronavirusa, dajte da se što veći broj građana vakcinise, kako bi smanjili pritisak na kovid ambulante i kovid odeljenja i kako bi ujedno mogli da se više vremena posvetimo i non kovid pacijentima. Naši zdravstveni radnici, od kojih njih 95 posto od prisutnih nikada nije bilo u Egiptu, a 100 posto nikada nije bilo u pustinji u glas ističu da je ovo putovanje nezaboravno, a posebno susret sa pustinjom i Beduinima, te da je to nešto što će ih još spremnije vratiti u kovid zone po povratku u Srbiju koji je zakazan za subotu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ispod Palme na obali mora

pre 2 godine

Јел' довео Бетовена и Шопена да му певају и свирају ?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija