• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.10.2021

11:52

BRNABIĆ: U Srebrenici je počinjen strašan zločin! MARINIKA: Ne, u Srebrenici je počinjen GENOCID!

Fotoilustracija

Politika

BRNABIĆ: U Srebrenici je počinjen strašan zločin! MARINIKA: Ne, u Srebrenici je počinjen GENOCID!

Podeli vest

Tema navodnog genocida u Srebrenici uvek je aktuelna. Dok muslimanska strana i tamošnji mediji tvrde da je u tom gradu bilo genocida, u Srbiji je stav jasan, zločina jeste bilo, ali ne takvog da se okarakteriše kao genocid. Taj stav ponovila je i premijerka Srbije Ana Brnabić, ali pojedini predstavnici opozicije, kao što je Marinika Tepić, umesto da drže srpsku stranu, oni su se priklonili muslimanskoj pa tvrde da je u Srebrenici počinjen genocid

Premijerka Ana Brnabić istakla je, na onlajn samitu pod nazivom "Njena moć" u organizaciji časopisa "Forin polisi", da Srbija ne poriče da se u Srebrenici dogodio strašan zločin, ali ne može da prihvati da se to karakteriše kao genocid.

Podsetila je da je Vlada Srbije usvojila deklaraciju u kojoj je rečeno da je to strašan zločin za koji su odgovorni pojedinci.

- Srbija je uradila sve što je u njenoj moći da pomogne Tribunalu u Hagu da donese presudu o tom zločinu - kazala je Brnabić.

Na kritike da je deklaracijom Vlada porekla da se zločin dogodio, Brnabić kaže da je to pogrešno protumačeno, odnosno da Vlada Srbije negira genocid, ali ne poriče da se u Srebrenici desio užasan zločin.


Sa druge strane, Marinika Tepić još dok je bila poslanik u Skupštini Srbije jasno je tražila da se Srbi osude za genocid u Srebrenici.

Pogledajte kako je to izgledalo.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nisu svi Srbi genocidasi

pre 2 godine

Nisu svi Srbi genocidasi, samo ovi pripadnici/saucesnici rezima pok. Milosevica. Bilo je mnogo casnih ljudi u Srbiji koji su bili protiv, a i sada smo protiv genocidasa. Iskreno, potpuno ste zasluzili taj epitet, jer jeste genocidasi, iako biste vise voleli da ste strasni zlocinci, kako kaze Ana. Jeste i strasni zlocinci, ali je ipak genocidas pravo ime za Vas. Zasluzili ste ga, zasto se bunite?! Budite to sto jeste! Dobicete nagradno putovanje - u Hag!

milankukic

pre 2 godine

marinika tvoji roditelji su pocinili genocid nad srbima sto su te napravili da ujedas bruko

Safko Njemanitz

pre 2 godine

nije u Srebrenici pocinjen strasan zlocin , agresija na srpsku decu je zapocela u jezuitskom nacistickom Dubrovniku , zlocin i genocid nad srpskim narodom su pocinjeni u nacistickoj vatikanskoj hrvatskoj koja je posle sirila otrov konflikta i financirala carsijske islamske teroriste da budu partneri nacistickoj hrvatskoj i nastave zlocin razbijanja drustav i pocine genocid nad srpskim narodom . Sve je to rezirano u Vatikanu uz pomoc malteskih vitezova a zlocin nad srpskim narodom i okupaciju Jugoslavije su izveli jezuitska rimskosolomosnka britanska monarhija i americki rimskosolomonski jevreji solomonisi monarhisti koji su komandovali nacistickim Nato snagama i okupirali Balkan . Ne zaboravite vatikanski bankar jevrej Rotschild je okupirao Kosovo , Izrael je prodavao oruzje hrvatskim nacistima i islamskim teroristima , Izrael je slavio Oluju sa hrvatskim nacistima , Izrael i Vatikan su okupirali Kosovo , izrael je priznao nezavisnost Kosova bas kao sto je nezavosnost Kosova priznala nacisticka hrvatska . A mi sada vidimo da iza nacizma i terorizam stoji rimskosolomonska robovlasnicka imperijalna monarhisticka oligarhija koja je i uvela danasnju rimskoimperijalnu monarhisticku korona diktaturu .Korona virus je novi oligarhijski smisljen nacizam kojim se napadaju robovi i neposlusna radnicka klasa koja protestuje protv kolonijalnog imperijalnog robovlasnickog sistema koji je okupirao Balkan .

neko isperd kompa

pre 2 godine

Šta ova plaćena Rumunka jede "omna,nije mi jasno kako vlasti nemaju načina da smire ovu i ovakve POVAMPIRENE PLAĆENE DEBILE da pljuju po svom narodu i državi

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija