• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.10.2021

11:01

Ako se kandiduje, Vučić će biti zajednički kandidat SNS i SPS! Zalažem se za jednu listu na svim nivoima!

Tanjug

Politika

Ako se kandiduje, Vučić će biti zajednički kandidat SNS i SPS! Zalažem se za jednu listu na svim nivoima!

Podeli vest

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da će Aleksandar Vučić, ako se kandiduje za predsednika Srbije, biti zajednički kandidat SNS i SPS

Dačić je, gostujući na televiziji K1, rekao da je glavna vest sa nedavnog sastanka rukovodstva SNS i SPS da su zadovoljni dosadašnjom saradnjom i da će biti nastavljena i posle predstojećih izbora.

- Imajući u vidu da će opozicija verovatno imati drugačiji pristup nego na nekim drugim izborima, a to je da će svakako imati u vidu potrebu određenog objedinjavanja, onda to podrazumeva i da, sa druge strane, postoji odgovarajući odgovor - rekao je Dačić.

Kako je dodao, u ovom trenutku to nije samo stvar političkih i lepih želja nego i matematike, odnosno šta je bolje sa aspekta obuhvatanja birača u cilju boljeg rezultata na izborima.

- Ono što je naš pristup, mislim da je potpuno neugodno da pričamo da li ćemo da imamo dva predsednička kandidata ili ne. Ako se Vučić kandiduje, svakako da će on biti naš zajednički kandidat i to smo se dogovorili - istakao je Dačić.

Naveo je da je jednostavnije ići na jednu listu na svim nivoima zbog komuniciranja sa biračima, ali da o tome još nije doneta odluka.

O dijalogu vlasti i opozicije

Govoreći o međustranačkom dijalogu, Dačić je rekao da su gotovo sve političke grupacije u tome učestvovale do kraja i da će učestvovati i u implementaciji dogovorenog, osim dve - političke grupacije Dragana Ðilasa i Vuka Jeremića, ali da to ne znači da oni neće učestvovati na izborima.

- Mislim da je to njihova politička strategija u smislu da ne žele da se saglašavaju ni sa čim što ova vlast predlaže - rekao je Dačić.

Naveo je da je dijalog sa evroparlamentarcima završen tako što je dato ukupno 16 mera koje treba da se primene, među kojima su, kaže, dve mere veoma značajne - formiranje privremenog nadzornog tela za medije u predizbornoj kampanji i proširenje Republičke izborne komisije sa šest članova i šest zamenika iz opozicije.

- Prihvatili smo sve što su evroparlamentarci tražili - rekao je Dačić.

Naveo je da proširenje RIK-a sa članovima koji nisu u parlamentu nije zakonito, ali da se to radi specijalno za ove izbore da bi bi izborni uslovi bili unapređeni.

- To će biti samo za ove izbore - rekao je Dačić, koji se nada da će svi shvatiti da se politika vodi u institucijama i da više neće biti potrebno da se prave nikakvi dijalozi van institucija.

Govoreći o dijalogu sa strankama koje nisu želele učešće stranaca, Dačić je rekao da bi tekst o unapređenju izbornih uslova, koji treba da bude pretočen u završni sporazum, trebalo da bude potpisan do kraja nedelje.

Naveo je da se tu više razgovaralo o konkretnim pitanjima izbornog procesa, za razliku od dijaloga sa evroparlamentarcima gde je, kaže, veći akcenat stavljen na medije.

Dačić je rekao da će biti formirana radna grupa koja će se baviti biračkim spiskovima i da će u njoj biti i predstavnici opozicije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pahuljica

pre 2 godine

Predsednik ne treba da razmislja da li da se kandiduje ili ne. Jedina prava osoba koja moze da izadje na kraj sa svim problemima sa kojima se borimo je upravo on.

sasa

pre 2 godine

Saradnja ove dve stranke je i do sada bila dobra.Verujem da će ova dva iskusna lidera doneti odluku koja je u interesu građana!!

sasa

pre 2 godine

Ono sto valja ne treba menjati. Ove dve stranke iza sebe imaju rezultate i saradnja treba da se nastavi.Ovo je tim koji pobeđuje! Predanost i odgovornost uvek dovode do velikog napretka.

Saska

pre 2 godine

Mislim da se i SPS slaze da Vucic bude zajedicki kandidat za predsednika drzave na izborima

sasa

pre 2 godine

Niko sem Vučića nema toliko uporište u narodu i on treba da bude zajednički kandidat obe ove stranke na predstojećim predsedničkim izborima. Tako je i ubedljiva pobeda zagarantovana.Saradnja SNS- a i SPS-a je proverena i dobitna.

sasa

pre 2 godine

Svima je važno u Srbiji medjusobno saradnja i podrška Dačića i Vučića.Aleksandar Vucic je kandidat koji Srbiju vodi u buducnost!

Sara

pre 2 godine

Vucic je najbolji kandidat za predsednika koga Srbija ima, i narod to podrzava

Cokoladna

pre 2 godine

Ja bih volela da nam bude ista postava i u Vladi i na vlasti, oni su mi bas pobednicki tim i najbolji

Gaga

pre 2 godine

Ukoliko budemo mislili o dobrobiti naše zemlje, svakako će Vučić biti jedini i najbolji izbor.

Mirjana

pre 2 godine

Vucic i Dacic slicno razmisljaju i imaju isti cilj a to je bolja i jaca Srbija .

Milos

pre 2 godine

Vucic je predsednik svih nas i jedini koji moze da se nosi sa svim problemima .

Marina

pre 2 godine

Njihova saradnja treba da se nastavi jel zajedno su postigli mnogo i jos vise ce u buducnosti .

Igor

pre 2 godine

Mislim da jedino Vucic moze da nastavi reforme, da Srbiju vodi pravim putem. Ko zeli neka se prikljuci na tom putu ko ne zeli da podrzi predsednika neka se skloni i ne mesa.

vladimiru77

pre 2 godine

Predsednik Vucic je jedini kandidat koalicije SNS-SPS !

Nena

pre 2 godine

Nema nama boljeg od Vučića, sa njim možemo dalje u još bolju budućnost

Tara

pre 2 godine

Ono što je dobro i daje rezultate ne treba ni menjati.

Sasa

pre 2 godine

Pa naravno da ce to biti Vucic, predstavnik ujedinjenih stranki.

faki

pre 2 godine

Saradnja dveju stranaka je bila odlicna, ne vidim sto ne bi isle zajedno kao koalicija na izbore

danko

pre 2 godine

Jedna zajednicka lista je dovoljna kako bi se ponovio uspeh iz prethodnih godina

veljko

pre 2 godine

kako gdo se sloze obe strane tako ce biti, ova koalicija je funkcionisala sasvim dobro i tako bi trebalo da bude i u buducem periodu

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Rusima prekipelo! Ovo će brutalno kazniti! Erdogana čekaju teška vremena: Najavljena velika promena u odnosima Turske i Rusije!
NIJE MU OVO TREBALO

Rusima prekipelo! Ovo će brutalno kazniti! Erdogana čekaju teška vremena: Najavljena velika promena u odnosima Turske i Rusije!

Turska već dugo pokušava da pregovara o miru u Ukrajini, ali u stvarnosti je saučesnik terorizma, tvrdi ruska Pravda. Teroristički napad na Krokus će zauvek promeniti ruske pristupe Ankari, navodi list i dodaje da je "Turska je sedište ukrajinske Glavne obaveštajne uprave za pripremu terorističkog fronta u Ruskoj Federaciji".

28.03.2024

12:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija