• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. MARKOVIĆ

29.10.2021

22:10

TAČI I NJEGOVA DRUŽINA SU GOTOVI?! Tužilac: Imamo jako jake dokaze protiv terorista OVK!

Politika

TAČI I NJEGOVA DRUŽINA SU GOTOVI?! Tužilac: Imamo jako jake dokaze protiv terorista OVK!

Podeli vest

Haški tužilac Džek Smit poručio je juče da postoje čvrsti materijalni dokazi protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija koje su prikupili od svedoka i međunarodnog eksperta!

Smit je ovo rekao u nastavku suđenju bivšim šefovima OVK, koji se terete da su mučili najmanje 407 i ubili više od 98 Srba i Albanaca 1998. i 1999. godine.

- Dobili smo saglasnost na izjavu tri svedoka, imamo sve dokumente osim jednog koji će biti razrađen dodatno. Smatramo da smo izvukli sav materijal koji smo imali od svedoka. Takođe, ima još dokumenata, imamo materijalni dokaz međunarodnog eksperta za koji još nismo dobili saglasnost, ali čekamo dozvolu da ga uvrstimo među dokaze - istakao je Smit.

Advokati optuženih, na drugoj strani, pokušali su da optuže tužilaštvo za odugovlačanje procesa. Advokat Ben Emerson, zastupnik Kadrija Veseljija, ustvrdio je da tužilaštvo nema dokaze, dok je Tačijev advokat Gregori Keho izjavio da je 'šokiran što tužilaštvo nema kompletna dokumenta, a četiri osobe su u pritvoru godinu dana'.

Foto: printscreen youtube

Komentarišući sve ove navode, advokat Toma Fila kaže da je najveći problem to što će okrivljeni, ako budu osuđeni, kaznu služiti u povlašćenim uslovima u zatvorima na Kosovu.

- Advokati rade posao, kao i Sud za OVK. Problematično je to što će lideri OVK, ako ih osude, zatvorsku kaznu služiti na teritoriji Kosova i Metohije. Oni će u zatvorima imati status 'zvezda', biće povlašćeni, izlaziće vikendom... Na drugoj strani, naši generali koje je Hag osudio šalju u zatvore po Evropi, gde im prete razne opasnosti i gde su maltretirani - naglašava Fila.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vuki

pre 2 godine

Dok njihovi dokazi ne počnu da doživljavaju sumnjive saobraćajne nesreće i izvršavaju samoubistva pucajući sebi u potiljak...

Milan

pre 2 godine

Da li u tu družinu spada i naš predsednik i Dačić jer su se i oni družiili u Briselu sa Tačijem?

zora

pre 2 godine

I poznati Hrvat je osudjen u prvoj i oslobodjen u drugoj presudi. To sto oni pricaju nema tezinu. Sve je prodato, samo zamlacuju narod i okrecu im glavu naopako.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija