• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/B92

05.11.2021

16:30

ĐILAS NAPAO SRBE NA KiM, KURTI MU PRUŽA PODRŠKU! Udari na Srbiju i predsednika sa svih strana!

Fotoilustracija/AP PHOTO/Tanjug/Informer

Politika

ĐILAS NAPAO SRBE NA KiM, KURTI MU PRUŽA PODRŠKU! Udari na Srbiju i predsednika sa svih strana!

Podeli vest

Kosovski premijer Aljbin Kurti optužio je Vladu Srbije da preti započinjanjem novog Balkanskog rata ne bi li izvuka ustupke zapada

On u intervjuu za Dejli telegraf optužuje predsednika Srbije da se ponaša kao "Nemačka između dva svetska rata".

Kurti u intervjuu upozorava da bi nedavne krize na Kosovu i u Bosni mogle da eskaliraju ako ga Zapadne vlade ne shvate ozbiljno.

Srbija je, piše u tekstu, "u septembru rasporedila vojnike na granicu sa (takozvanim) Kosovom a etnički Srbi koji su protestovali sukobili su se sa (tzv.) kosovskom policijom na Severu prošlog meseca". Ranije ove nedelje, kako se dodaje, visoki predstavnik UN u Bosni i Hercegovini upozorio je da je Dejtonski mirovni sporazum iz 1995. blizu kolapsa.

- Mislim da je definitivno opasnije nego ranije, žele da se ponašaju kao da su Nemačka između dva svetska rata: "Ako nećete da nam udovoljite, izazvaćemo još jedan. Zato što su napravili jednu rundu devedesetih - rekao je Kurti.

- Ako proverite cifre o o novcu koji je u Srbiji utrošen na ime vojnih troškova, videćete da poslednjih godina vrtoglavo rastu. Za koga sve to kupuju - upitao je Kurti.

On je kazao i da činjenica da to govori "vrlo mirno je zato što je to predvideo mesecima i godinama ranije".

- To je racionalna analiza, a ne emocionalna - rekao je Kurti.

U tekstu se dalje navodi da je budžet Srbije za odbranu porastao je za oko 70 odsto na oko 1,5 milijardi dolara (1,11 milijardi funti) godišnje od 2015, što je čini najvećim vojnim "trošadžijom" na Zapadnom Balkanu. Uveliko je, dodaje se, modernizovala svoje vazduhoplovstvo i kupila bespilotne letelice, avione i protivvazdušne odbrambene sisteme od Rusije i Kine.

Navodi se i da je Vučić je negirao da se priprema za rat i branio je pravo svoje zemlje da kupuje oružje gde želi. Ali, navodi Dejli telegraf, "komšije kažu da je jačanje vojske praćeno politikom konfrontacije i ratobornom političkom retorikom o ujedinjenju "srpskog sveta" zabrinjavajuće podseća na razvoj ratova u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu 1990-ih2.

- Kosovski zvaničnici insistiraju da je ta politika proizvela međusobno povezane krize u cijelom regionu koje su osmišljene da izazovu haos i prisile Zapad da prihvati povećanje uticaja i moći Beograda u susednim bivšim jugosloavenskim republikama - stoji u tekstu "Dejli telegrafa".

Podsećamo, predsednik Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas otišao je u Vašington kako bi se dodvoravao Amerikancima i pljuvao sopstveni narod.

O svom favoritu Aljbinu Kurtiju ni jednu jedinu ružnu reč nije rekao, ali je zato usred Amerike "popljuvao" svoj narod.

- Imate ljude na Kosovu koji su zaista kriminalci, zaista su kriminalci. Optuženi sa raznih strana... Formiraju svoju listu na Kosovu i oduzimaju 99 odsto glasova i sede u vladi Kosova - rekao je Dragan Đilas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ana

pre 2 godine

Djilas je sramota za svoj narod. Zao toliko da ide protiv svog roda.

Zoran

pre 2 godine

Krize na Kosovu i Metohiji izazivate vi šiptari, a ne Srbi. Srbija neće dozvoliti novi pogrom Srba kao što je bio 2004 godine. A Djilas sa Marinikom nema nikakve šanse u Srbiji.

PRKI

pre 2 godine

Djilase tolko nisko si se spustio da si protiv svog naroda , imas li mu.. da izadjes na izbore i doživiš fijasko, koće te glasati posle ovog i onog sto si uradio Srbiji dok si bio na vlasti zajedno sa dosovcima.

gargamel

pre 2 godine

Voleo bih da se vrati Titovo vreme Da svi koji rade protiv Srbije i Srpskog naroda zavrse na Golom otoku. Oduzme mu se svo bogatstvo i od njega naprave domovi za nezbrinute (decu i starije ). I tako je pokradeno iz Srbije i Srpske dece usta. Ne samo njemu, nego i svim drugima koji nemaju dokaz za svojih prvih milion eura.

Jeca

pre 2 godine

Morace ostro da se reaguje ako se tako nesto desi.Podrska za naseg predsednika. Verujem u njegovu mudru diplomatiju i dobro promisljene postupke

Solo

pre 2 godine

Djilas Srbomrzac svega sto je dobro za Srbiju je glavni organizator svih mreza i netvorka protiv Vucica i Srbije. Doslovno i otvoreno radi na unistavanje renome Srbije u degradaciji svega sto nije po njegovom pa samim tim i kriminalizovanje Srpskog naroda koje je obilato krao dok je bio na vlasti..Sve Sudije rade za njega kao i tuzilastvo koje je potkupio ukradenim novcem kao sto su i ostali koji rade za njega..Ova zemlja treba da ga izbaci iz Srbije i zabrani mu bilo kakvo delovanje i mangupiranje da to dovodi do vredjanja i omalovazavanje svih nas koji podrzavamo Vucica na novom napredku ove zemlja koja je godinama stagnirala u investicijama i projektima od kapitalnog znacaja za ovu zemlju..Svi mi moramo da bojkotujemo sve sto je Djilasovo i Solakovo apsolutno sve ukljucujuci SBB i TV programe koje finansiraju lazima i propagandom..Doslo je vreme da se sredjuju racuni..

Dragan

pre 2 godine

Đilasu je Kurti strateški partner za biznis, pa kako bi onda mogao da bilo šta loše o njemu kaže.

Gagi

pre 2 godine

Otišao Đilas da nas prodaje i da lobira za albance.

Dragan

pre 2 godine

Sram da bude Đilasa zato što radi sve protiv svoje zemlje, izgubice na izborima i neće znati gde se nalazi posle izbora na proleće.

Bane

pre 1 godinu

Takvi su sa dinare. Dok ima šta da se drpa i u džepove trpa i sa crnim đavolom mogu, a kad prestane da kaplje, e onda zverka pokaže narav.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija