• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.11.2021

13:20

Imamo dobre kontakte i sa vlašću i sa opozicijom! Građani će odlučiti u kakvom smeru žele da ide Srbija!

Tanjug/Jadranka Ilić

Politika

Imamo dobre kontakte i sa vlašću i sa opozicijom! Građani će odlučiti u kakvom smeru žele da ide Srbija!

Podeli vest

Sjedinjene američke države imaju dobre kontakte i sa Vladom i sa opozicijom u Srbiji, izjavio je danas američki mabasador Entoni Godfri nakon sastanka članova Američke privredne komore u Srbiji sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovćem


"Imamo odlične veze. Možemo komunicirati direktno sa Vladom i kongresmeni takođe imaju direktne veze sa liderima Srbije. Vrlo sam radostan što će predsednik Parlamenta (Ivica Dačić) sledeće nedelje biti u Vašingtonu i imaće nekoliko sastanaka sa kongresmenima, što potvrđuje da postoje direktne veze", rekao je Godfri.

On je izbegao da direktno odgovori na molbu novinarke Njuzmaks Adrije da prokomentariše to što vlasti u SAD imaju blisku saradnju sa vlastima u Beogradu, dok se kontakti lidera srpske opozicije u Vašingtonu nazivaju izdajom.

"Ja sam siguran da imamo dobre kontakte sa Vladom i opozicijom i siguran sam da će birači u Srbiji iskoristiti svoj glas i izraziti volju u kakvom smeru žele da ide Srbija", rekao je Godfri.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

On je naglasio da je Vašingtonski sporazum, sklopljen u vreme administracije predsednika Donalda Trampa još uvek na snazi.

"Vašingtonski sporazum je još uvek na snazi, DFC (Međunarodna razvojna finansijska korporacija Sjedinjenih država) radi i uskoro ćemo imati prestavljanje prvog projekta. To će biti ''long garanti'' program za mala i srenja preduzeća. U dnevnom smo kontaktu sa Ministarstvom finansija i uveren sam da ćemo uskoro preduzeti vrlo dobre korake", rekao je američki ambasador.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija