• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

09.11.2021

13:13

Sa ovim pronalaskom postaćemo druga zemlja u Evropi u proizvodnji zlata i bakra! Vučićević otkrio fantastične vesti za Srbiju! /video/

printscreen

Politika

Sa ovim pronalaskom postaćemo druga zemlja u Evropi u proizvodnji zlata i bakra! Vučićević otkrio fantastične vesti za Srbiju! /video/

Podeli vest

U rudniku u Boru pronađena je do sada nova, velika, najveća do sada zlatna žila, izjavio je gostujući na televiziji Pink Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik Informera

 

Vučićević je istakao da to znači da će Srbija po procenama ozbiljnih rudara i geologa biti, kada ova proizvodnja zaživi u punom kapacitetu, druga po količini zlata, po rezervama zlata, zemlja u Evropi, odmah iza Finske.

Kako kaže, to je neverovatno dobra vest.

- Bićemo lideri i u proizvodnji zlata i u proizvodnji bakra. Mi kao država po ugovoru sa kineskim investitorima, imamo pravo kupovine tog zlata po tržišnoj ceni. Po najpovoljnijoj mogućoj tržišnoj ceni, što je odlično za Srbiju – rekao je Vučićević.

On je naglasio da je pronalazak ove "žile" takođe pokazatelj koliko je Srbija napredovala u prethodnom periodu.

- Pre samo tri, tri i po godine, rudnik RTB Bor je bio u minusu milijardu i dvesta miliona evra. Mi smo to pokrivali, cela državna ekonomija je pokrivala taj gubitak – kazao je Vučićević i dodao:

- 2001. je pokojni premijer Đinđić predlagao da se taj rudnik zatvori jer samo donosi gubitke, kao i da od njega nema ništa. Od tada stalno predlažu da se zatvori, dok nije došao Vučić, doveo kineske partnere i danas smo otkrili najveće rezerve zlata na tom mestu – rekao je Vučićević.

Foto: printscreen

Kako kaže, prosečna plata u RTB Boru je pre dve godine bila oko 64 hiljade dinara, a danas je, dodaje, 98 hiljada dinara.

Dodaje da to govori o tome da Bor danas postaje treća ekonomska prestonica Srbija, a nekada je, ističe, bilo mesto odakle su svi bežali.

- Sa ovim pronalaskom bićemo i druga zemlja po proizvodnji bakra u Evropi – rekao je Vučićević.

Dodaje da je to u moru laži i paralaža koje stižu sa strane, nešto što ne vidimo, a što je, kako kaže, posledica dugotrajne odgovorne državničke politike.

Ističe da Srbija danas ima najviše zlatnih rezervi u svojoj istoriji. Dodaje da smo i po tom ekonomskom parametru među prvima u Evropi.

- Srbija je na najboljem ekonomskom putu – rekao je Vučićević.

On je istakao da nisu auto-putevi pali sa marsa, kao i ni vakcine niti respiratori.

- Činjenica da mi danas imamo struju, raspitajte se šta se dešava u regionu i mnogim zemljama Evrope. Koliko je samo poskupela struja, po nekoliko puta. Ovde nije poskupela i to zahvaljujući odgovornoj državnoj politici. Imamo i gas, dok neke druge zemlje nemaju. Ali nemojte da mislite da to pada sa neba – rekao je Vučićević.

Kako kaže, sve je to politika i neko mora da radi za to.

Takođe, imamo najviše investicija, bolnica izgrađenih u koroni.

- Govorili su da nam bolnice nisu potrebne, da Vučić uzima pare, sram ih bilo, da li se sada stide kada vide da su nam te bolnice neophodne. Da danas nemamo te nove tri kovid bolnice, danas ne bi imali zdravstveni sistem, raspao bi se i imali bismo na stotine preminulih – rekao je Vučićević.

Ističe da su naši doktori heroji, kao i da svaki treba da dobije orden.

- Neko je sve to trebalo da isfinansira. Auto-putevi se grade više nego ikada – rekao je Vučićević.

Kako kaže, neko pokušava sve to da zatrpa napadima na državu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran Ra

pre 2 godine

Gospodine Dragane, Uvek ste precizni, u svemu što izjavite i napišete. Najbitnije, najtačniji ste. Zahvaljujem Vam, kao i zimu "Informera", i srdačn o vas zajedno pozdravljam.

XY

pre 2 godine

Ma sa takvim "mozgom"sto ti imaš,prvi ste ne u Evropi nego i Svetu po glupostima.Voleo bih da vidim nekoga ko je primitivniji od tebe,bar da samo vidim kako izgleda.Ali,takvog nema.

Pomracenje uma

pre 2 godine

Steta sto ce korist od toga da imaju Kinezi. A kriminalno je to sto moraju da dodju Kinezi da nam objasne kako se radi jer smo mi izgleda retardirani. Ako, sada neka nose sve to zlato u Kinu. A niste u pravu, Kinezi ce biti najveci proizvodjaci i izvoznici zlata i bakra iz Srbije.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija