• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

11.11.2021

08:27

Opoziciona Skupština slobodne Srbije traži: ĐILASE, SAKRIJ SE! Za tebe niko neće da glasa!

Informer DN

Politika

Opoziciona Skupština slobodne Srbije traži: ĐILASE, SAKRIJ SE! Za tebe niko neće da glasa!

Podeli vest

* Samozvani elitni intelektualci liderima opozicije poslali pismo u kom traže da niko od njih ne bude ni na jednoj listi! * Božo Prelević: Kandidati za predsednika i gradonačelnika Beograda treba da budu kredibilne, nestranačke ličnosti

 

Opoziciona Skupština slobodne Srbije (SSS), koja okuplja samoizabrane i samozvane 'elitne intelektualce', zatražila je od lidera SSP Dragana Đilasa i ostalih lidera da se ne kandiduju na listama za predstojeće izbore u aprilu jer za njih niko više neće da glasa!?!

Skupština slobodne Srbije objavila je dokument pod nazivom 'Dogovor 4', u kojem traži da Đilas, Vuk Jeremić, Zoran Lutovac i ostali lideri opozicionih stranaka ne budu ni na jednoj izbornoj listi! Članovi SSS taj zahtev objašnjavaju činjenicom da istraživanja javnog mnenja pokazuju da građani neće da glasaju za Đilasa i ostale.

Narod ih neće

Član Skupštine slobodne Srbije Božo Prelević kaže da ova ponuda važi u slučaju da su lideri stranaka zaista spremni da stave na stranu sve lične interese i da ne budu kandidati.

- Predložili smo da lideri stranaka ne mogu biti ni na jednoj izbornoj listi, kako bi se otvorila mogućnost pobede na sledećim izborima. U predlogu stoji jasno ograničeni mandat novih vlasti na 24 meseca i navodi se šta se konkretno mora uraditi u prvih 100 i 200 dana. Kandidati za predsednika i nosilac liste za beogradske izbore treba da budu ljudi iz kruga uglednih, kredibilnih, nekompromitovanih nestranačkih ličnosti. Takođe, mi smo dali predlog kvota za koje mislimo da bi mogle da pomire sve stranke - ističe Prelević.

Foto: Informer DN

Božo Prelević

Njegova koleginica Biljana Stojković, takođe članica SSS, naglašava da lideri opozicije nemaju podršku građana i da je to glavni razlog zbog kog ne treba da budu na listama.

- Naš predlog nije napravljen iz ličnog animoziteta, već na osnovu istraživanja javnog mnenja. Lideri stranaka imaju mnogo negativnih poena. Nama je žao što je tako, ali tako je - poručuje Stojkovićeva, a sa ovim predlog saglasio se i advokat Vladimir Gajić, funkcioner Narodne stranke Vuka Jeremića.

Dragan Đilas juče se nije oglašavao ovim povodom, ali su novine pod njegovom kontrolom 'Nova' na naslovnoj strani objavile da je 'opozicija uvređena predlogom', ističući izjavu lidera PSG Pavla Grbovića!?!

- Predlog da se niko od nas ne kandiduje bio bi besmislen i uvredljiv i zato mi deluje da se u ovom slučaju radi o lažnoj vesti. Ako je, međutim, predlog autentičan, onda za mene to predstavlja veliko razočarenje - rekao je Grbović pre nego što je iz SSS potvrđena vest.

Beže od svojih

Komentarišući sve ove navode, Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost ocenjuje da je deo opozicije okupljen oko Đilasa u potpunosti dezorijentisan.

Beže od sopstvenih lidera

Nije ni čudo što deo opozicije beži od sopstvenih lidera, pa i njima je jasno koliko ih narod neće

Predrag Rajić, Centar za društvenu stabilnost

- Oni nemaju ni ideju, ni plan ni strategiju, izuzev gole želje da dođu na vlast. Nije ni čudo onda što beže od sopstvenih lidera, pa i njima je jasno koliko ih narod neće - podvlači Rajić.

Potpredsednik SNS Miloš Vučević kaže da nimalo nije iznenađen novim istupima i svađom dela opozicije.

- Neka ih, samo neka se bave ličnim sujetama i istražuju sopstvene stepene bitnosti. Sada je potpuno očigledno da nemaju nikakav program i kandidate, ali je to njihova stvar. Mi smo fokusirani na zaštitu državnih i nacionalnih interesa, bolji standard građana i borbu protiv epidemije. U tome je razlika između njih i nas - zaključuje Vučević.

Čekajte, bre!

NEBOJŠA KRSTIĆ, ANALITIČAR

Nešto što je samo sebi dalo naziv Skupština slobodne Srbije i članovi tog fantomskog udruženja, koji nikad nisu izabrani, određuju da li su lideri opozicije popularni. To je toliko glupo i komično.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baća

pre 2 godine

Smešni su. Sami sebe proglasili nekakvom skupštinom, sami sebe izabrali i, kao, nešto i nekoga predstavljaju. Predstavljaju samo sebe. Pa, takvu "skupštinu" može da napravi bilo ko u ovoj zemlji. Ako od toga ima neke vajde. A, očigledno, da nema. Zna se kako se dolazi u regularne skupštine. Izborima. I glasovima birača. E, tu je glavni problem ovakvih "poslanika". Ali, ajde. Cirkusa i cirkuzanata nikad dosta.

Dragan

pre 2 godine

Ajde ne zamlaćujte više narod tim glupostima. 32 godine jedno te isto lupetanje. Kakve nestranačke ličnosti... Uvek su oni nečiji. Da ne budu oni na listama, već neki drugi koji će da izvršavaju njihove zamisli. Koja je to do sada bila nestranačke ili nezavisna ličnost. Prekinite više sa tim. Pa nismo toliko naivni i glupi.

Jastreb

pre 2 godine

Voli Đilas da vlada i šiba one koji riču za njega uz nekakvu siću ali njima je i to dovoljno. Vučiću nije potrebna nikakva kampanja jel su oni njegova najbolja kampanja, kad pogledate kakve budalaštine prave samo praznoglavi idiot može da ih glasa.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija