• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.11.2021

09:04

Vučić primio akreditive novog ambasadora Argentine!

Tanjug/Sava Radovanović

Politika

Vučić primio akreditive novog ambasadora Argentine!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Argentine Osvalda Narsisa Marsika i izrazio uverenje da će svojim diplomatskim iskustvom i posvećenim radom doprineti unapređenju odnosa dveju zemalja

Vučić i ambasador Marsiko su se saglasili da su tradicionalno prijateljstvo, međusobno razumevanje i zajedničko opredeljenje za poštovanje principa međunarodnog prava, čvrsta osnova da Srbija i Argentina intenziviraju politički dijalog i osnaže ekonomsku saradnju, kao i svaku drugu saradnju od obostranog interesa, saopštila je Služba za saradnju sa medijima.

Vučić je zahvalio na principijelnom stavu Argentine da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i poželeo dobrodošlicu ambasadoru.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Marsiko je potvrdio čvrstu podršku Argentine Srbiji po pitanju Kosova i Metohije i zalaganje za primenu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.


Ovom prilikom su razmatrane mogućnosti za saradnju u poljoprivredi, prehrambenoj industriji, energetici i drugim oblastima.

 

 

- Imam čast da poželim dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat novoimenovanom ambasadoru Republike Argentine Osvaldu Narsisu Marsiku - napisao je Vučić na Instagramu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aca

pre 2 godine

Ambasadori su vazna spona izmedju svoje zemlje i zemlje domacina. Dobrodosli u Srbiju i uspesan rad.

Nada

pre 2 godine

Argentina poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, i pruža aktivnu podršku Srbiji u međunarodnim organizacijama(na primer prilikom glasanja protiv članstva tzv. Kosova u Interpolu).

Miloš

pre 2 godine

Dugogodišnje prijateljstvo i međusobno razumevanje su čvrsta osnova da Srbija i Argentina intenziviraju politički dijalog i osnaže ekonomsku saradnju, kao i svaku drugu saradnju od obostranog interesa.

Željko

pre 2 godine

Srbiju i Argentinu vezuju prijateljski odnosi. I to prijateljstvo mi iskazujemo u medjunarodnim organizacijama kada glasamo uvek jedni u korist drugih, ali i u bilateralnim odnosima koje razvijamo već 90 godina.

Valentina

pre 2 godine

Velika je čast Srbiji da ugosti ambasadora Republike Argentine!

milica

pre 2 godine

Srbija gradi dobre prijateljske odnose sa svim zemljama u svetu, a tako i sa Argentinom i Francuskom.

Maša

pre 2 godine

Želimo uspešnu saradnju i dobar boravak u našoj lepoj zemlji.

Snežana

pre 2 godine

Sa Argentinom i Francuskom gajimo dobre prijateljske odnose i nadamo se da će novoimenovani ambasadori za vreme svog mandata doprineti još jačoj ekonomskoj saradnji naših zemalja. Želimo im uspešan mandat i prijatan boravak u Srbiji!

sale

pre 2 godine

Bilateralna saradnja Argentine i Srbije su od velikog značaja.

sale

pre 2 godine

Srbija i Argentina imaju dobru bilateralnu saradnju.

andrijana

pre 2 godine

Nasa zemlja je dobila jos jednog dobrog prijatelja, koji ce nam biti spona sa Argentinom.

sale

pre 2 godine

Srbija i Argentina saradjuju po mnogim pitanjima.

cevap89

pre 2 godine

Dobrodosli u Srbiju. Nadam se promovisanju Srbije u vasoj zemlji i daljem razvitku vec dobrih odnosa dveju zemalja.

miki89ljig

pre 2 godine

Nastaviti dalju ekonomsku i trgovinsku saradnju dve zemlje.

mihailo

pre 2 godine

Jedna od zemalja koja nije priznala tzv Kosovo. Srpski prijatelji.

ivanovic

pre 2 godine

Srbija ima punu podrsku Argentine po pitanju Kosova i na tome smo im prezahvalni.

Danka

pre 2 godine

Argentina poštuje suverenitet naše države i važno je održavati dobre medjunarodne odnose sa zemljama koje nas pidržavaju po pitanju Kosova i Metohije.

Mile

pre 2 godine

Dobri odnosi sa drugim zemljama su veoma znacajni i za Srbiju i za srpski narod

Jelena

pre 2 godine

Uvek su dobro došli u našu zemlju, bićemo sigurno dobri domaćini našim prijateljima

Mica

pre 2 godine

Jos jedna u nizu zemalja koje pruzaju podrsku Srbiji

Maki

pre 2 godine

Hvala sto podrzavate Srbiju, nama znaci podrska prijateljskih zemalja

acko

pre 2 godine

Ambasador Argentine je dobrodosao u Srbiji, nas odnos je dosad bio dobar nadamo se da ce se sa novim ambasadorom taj odnos pojacati

vladimiru77

pre 2 godine

Dobrodosli u Srbiju ! Nadam se odlicnoj saradnji!

vojkan

pre 2 godine

Nadamo se da ce se nasa saradnja sa Argentinom jos vise jacati sa dolaskom novog ambasadora, dobrodosao je u Srbiju i nadamo se da ce se ovde osecati kao kod svoje kuce

dika

pre 2 godine

Drago nam je da mozemo docekati novog ambasadora, potrudicemo se da mu ovde bude kako treba kao i to da se jaca saradnja nase dve zemlje

Brandži

pre 2 godine

Srbija gradi prijateljske odnose sa svim zemljama sveta, kao i sa Argentinom i Francuskom i njihovim ambasadorima želimo dobrodošlicu i da se u Srbiji osećaju kao u svojoj zemlji.

Brandži

pre 2 godine

Srbiji ce itekako znaciti angazovanje Francuske agencije za razvoj.

Brandži

pre 2 godine

Odnosi sa stranim silama i trebaju da budu dobri. Tako širimo ekonomiju i jačamo našu zemlju.

Brandži

pre 2 godine

Ambasadori su vazna spona izmedju svoje zemlje i zemlje domacina. Dobrodosli u Srbiju i uspesan rad.

Jelisaveta

pre 2 godine

Dugogodisnje prijateljstvo i medjusobno razumevanje je cvrsta osnova da Srbija i Argentina intenziviraju politicki dijalog i osnaze ekonomsku saradnju u buducnosti.

Milos

pre 2 godine

Argentina i nas vezuje bliskost pozicija u odnosu na kljucna medjunarodna pitanja. Obostrani interes je na unapredjenju dijaloga.

Jana

pre 2 godine

Argentina postuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, i imamo njihovu aktivnu podrsku u medjunarodnim organizacijama. Novom ambasadoru zelimo dobrodoslicu i uspesan diplomatski mandat u nasoj zemlji.

Pera Savic

pre 2 godine

Srbija je jedna domacinska drzava i tako mogu da se ponasaju kod nas.

Boki

pre 2 godine

Novom ambasadoru želimo puno uspeha u radu, a budući da se Vučić aktivno zalaže za unapređenje saradnje sa Argentinom, uvereni smo da za naše zemlje dolaze bolja vremena!

Aca

pre 2 godine

Želimo našim dvema zemljama uspešnu saradnju i berićetnu budućnost! Vučić će umeti da nam odnose podigne na najviši nivo!

Bane

pre 2 godine

Vučić vodi politiku mira, stabilnosti i dobrih odnosa sa svetom. Nema sumnje da ćemo sa Argentinom imati najbolju moguću saradnju!

cvbcvbcvb

pre 2 godine

Postoji obostrani interes za dalje unapređenje dijaloga i sveukupne bilateralne saradnje.

Ksendža

pre 2 godine

Uspeh Srbije niko ne može osporiti. Još jedna fabrika, još novih radnih mesta za građane Srbije, zaista je za ponos i beskrajnu radost.

Ksendža

pre 2 godine

Kompanija Kontinental je jedan od izuzetno važnih šrafova privrednog razvoja Novog Sada i cele Srbije.

ksendža

pre 2 godine

Srbija je samostalna, neutralna država, pravno uređena i kao takva najsigurnija i najpoželjnija destinacija za dolazak stranih investitora a sve to je rezultat odgovorne politike koju vodi Vučić.

Milica

pre 2 godine

Gledajuci kako se Argentina bori za svoje Malvine preko jedan vek , tako se i mi pravno borimo za nasu pokrajinu , hvala prijateljima.

Slobodanka

pre 2 godine

Argentina itekako poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, i pruža aktivnu podršku Srbiji u međunarodnim organizacijama to su jasno pokazali prilikom glasanja protiv članstva tzv. Kosova u Interpolu.Argentiskom ambasadoru iskreno želimo dobrodošlicu .

Era

pre 2 godine

Odnosi Srbije i Argentine su dobri i prijateljski i treba raditi na unapređenje bilateralnih odnosa u svim sferama. Hvala dosadasnjem ambasadoru Argentine na svemu sto je ucinio za dobar odnos dve zemlje i nadamo se da ce dolazeci ambasador nastaviti istim putem.

Dejan

pre 2 godine

Ambasador Argentine je dobro došao, jer pre svega i Argentina poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i mi smo veoma zahvalni na tome.

Dejan

pre 2 godine

Argentina poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i mi smo veoma zahvalni na tome.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija