• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

12.11.2021

14:18

Gradonačelnik Bakić: Raduje me realizacija projekata namenjenih našim najmlađima

Strahinja Babović

Politika

Gradonačelnik Bakić: Raduje me realizacija projekata namenjenih našim najmlađima

Podeli vest

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišao je danas obnovljeni sportski teren u dvorištu objekta Osnovne škole „Sečenji Ištvan“ u Šabačkoj ulici, u Mesnoj zajednici „Peščara“, i tom prilikom istakao kako je za rekonstrukciju ovog multifunkcionalnog terena namenjenog za mali fudbal, košarku i rukomet iz gradskog budžeta izdvojeno 2,2 miliona dinara, i da će i učenici ove škole, i deca sa područja mesnih zajednica „Peščara“, „Zorka“ i Kelebija“ imati teren po najvišim sportskim standardima

- Realizacija projekata namenjenih našim najmlađima uvek me posebno raduje. Grad Subotica vodi politiku uravnoteženog razvoja svih škola, pa smo proteklih godina jednako obnavljali i unapređivali uslove i u centralnim gradskim školama, i u školama u predgrađu, ali i u seoskim sredinama, poput Novog Žednika, Đurđina, Starog Žednika i Bikova - naglasio je gradonačelnik Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Naveo je da Osnovna škola „Sečenji Ištvan“ ima tradiciju dugu 165 godina i 950 učenika raspoređenih u četiri objekta, da u objektu škole u Šabačkoj nastavu pohađa 140 đaka i da će rekonstrukcija školskog terena podići  kvalitet nastave fizičkog vaspitanja na viši nivo.

- Ovaj sportski teren će i unaprediti život svih mladih ljudi sa teritorija mesnih zajednica 'Pešara', 'Zorka i 'Kelebija', jer će im biti na raspolaganju, u dogovoru sa Upravom škole. Poželeo bih direktorici i đacima škole, kao i mladima sa područja ove tri mesne zahjednice da rekonstruisani, multifunkcionalni teren koriste u zdravlju i da se trude da on što duže traje. Zahvalio bih se ljudima sa teritorije Mesne zajednice 'Peščara' i direktoru Javnog preduzeća za upravljanje putevim, urbanističko planiranje i stanovanje za logistiku pruženu u realizaciji ovog projekta.  Grad Subotica će u narednom periodu nastojati da još više ulaže i u škole, i u izgradnju kompletne infrastrukture na teritoriji našeg grada - poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Direktorka OŠ „Sečenji Ištvan“, Vesna Vajs, izrazila je zahvalnost gradonačelniku Bakiću i Gradskoj upravi što je sportski teren u objektu škole u Šabačkoj ulici, koju pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda, obnovljen i spreman za upotrebu u godini kada ova osnovna škola obeležava 165 godina postojanja i rada.

- Verujem da ćemo ovaj sportski teren, koji ima višestruki značaj ne samo za našu školu već i za mesnu zajednicu u kojoj se objekat nalazi,  dugo koristiti, kako za organizovanje raznih sportskih aktivnosti i manifestacija tako i za časove fizičkog vaspitanja, tim pre što u ovom školskom objektu nemamo fiskulturnu salu - rekla je Vesna Vajs.

Obilasku rekonstruisanog sportskog terena prisustvovali su i načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Bojan Šoralov, i članovi Gradskog veća Grada Subotice, Srđan Samardžić i Nataša Aleksić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija