• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.11.2021

17:37

Ministar Stefanović uručio ukaze o unapređenjima i postavljenjima

www.mod.gov.rs

Politika

Ministar Stefanović uručio ukaze o unapređenjima i postavljenjima

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uručio je danas ukaze predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića o unapređenjima i postavljenjima na nove dužnosti oficira Vojske Srbije. Čestitajući im nove činove i nove dužnosti, ministar Stefanović je istakao da je reč o pravim vojnicima koji odano služe našoj otadžbini i koji su to svojim rezultatima i te kako zaslužili

U čin general-potpukovnika unapređen je general-major Želimir Glišović, dok je pukovnik Radivoje Anđelković unapređen u čin brigadnog generala, koji je i postavljen na dužnost načelnika Uprave za vojno zdravstvo. Pukovnik Mile Vitezović postavljen je na dužnost načelnika Uprave za telekomunikacije i informatiku Generalštaba Vojske Srbije, a na dužnost načelnika - dekana Vojne akademije postavljen je pukovnik Srđan Blagojević.

General-potpukovnik Želimir Glišović rođen je 1965. godine u Novom Pazaru. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1988. godine. U čin general - majora unapređen je 2015. godine. Završio je Vojnu akademiju 1988. godine, Generalštabnu školu 1998. i Generalštabno usavršavanje 2005. godine. Na dužnosti je načelnika Operativne uprave (J-3) Generalštaba, a obavljao je i dužnosti zamenika komandanta Кopnene vojske i komandanta Treće brigade Кopnene vojske.

Brigadni general Radivoje Anđelković rođen je 1970. godine u Sisku. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1996. godine, a u čin pukovnika unapređen je 2015. godine. Završio je Veterinarski fakultet 1996. godine, magisterijum veterine 2002. godine, doktorat veterinarskih nauka 2007. godine, a Visoke studije bezbednosti i odbrane 2017. godine. Obavljao je dužnosti načelnika Odeljenja za veterinarstvo u Upravi za vojno zdravstvo, načelnika referata u Upravi za vojno zdravstvo i načelnika Referata u Gardijskoj brigadi.

Foto: www.mod.gov.rs

Pukovnik Mile Vitezović rođen je 1971. godine u Užicu. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1994. godine. U čin pukovnika unapređen je 2014. godine. Završio je Vojnu akademiju 1994. godine, Кomandnoštabno usavršavanje 2008. godine i Generalštabno usavršavanje 2013. godine. Do sada je bio na dužnosti načelnika Odeljenja za telekomunikaciono - informatičko obezbeđenje Uprave za telekomunikacije i informatiku (J-6) Generalštaba, a obavljao je dužnosti načelnika Odseka za telekomunikacioni sistem i integraciju u Upravi za telekomunikacije i informatiku (J-6) Generalštaba i zamenika komandanta Drugog centra za stacionarne veze Brigade veze.
 

Pukovnik Srđan Blagojević rođen je 1980. godine u Leskovcu. U profesionalnoj vojnoj službi je od 2003. godine. U čin pukovnika unapređen je 2021. godine. Završio je Vojnu akademiju 2003. godine, Specijalizaciju iz kontraterorizma i organizovanog kriminala 2005. godine, magisterijum društvenih nauka 2008. godine, a doktorat društvenih nauka 2011. godine. Do sada je bio na dužnosti prodekana - nastavnika Prodekanata za nastavu Dekanata Vojne akademije Univerziteta odbrane Ministarstva odbrane.    


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 2 godine

Ovaj i dalje posle svih afera kadrira. Sramota

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija