• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.11.2021

11:22

Dačić: Sklopiti ugovor kojim će cena gasa biti garantovana!

Politika

Dačić: Sklopiti ugovor kojim će cena gasa biti garantovana!

Podeli vest

Glavna tema predstojećeg sastanka predsednika Srbije i Rusije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, biće cena gasa, a predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić kaže da je cilj da se ponovo sklopi dugogodišnji ugovor o gasu dve zemlje, zahvaljujući kojem bi cena gasa bila zagarantovana


Dačić je, gostujući na Pinku, rekao da je siguran da će taj sastanak biti još jedan pozitivan razgovor dva predsednika koji će, kako kaže, osim o ceni gasa, razgovarati i o regionalnoj stabilnosti, Bosni i Hercegovini, Kosovu i Metohiji.


Istakao je da je svaki sastanak sa Putnim veoma važan i da nije lako razgovarati sa predsednikom tako velike zemlje kao što je Rusija.

Dačić je naveo da je u Srbiji bilo kritika zašto sa Rusijom imamo tako dobre odnose i zašto smo uopšte sa tom zemljom pravili energentski sporazum, a da sada pitaju što taj sporazum nije potpisan doživotno.

"Još tada smo govorili da taj sporazum podrazumeva energentsku stabilnost, da ćemo imati stalne isporuke gasa, upravo po cenama koje su garantovane", rekao je Dačić.

Foto: Tanjug

Sa druge strane, dodao je da građani Srbije ne razumenju da cena energenata, od struje pa do nafte i gasa, nekada ne zavisi od nas.

"Do sada je "Srbijagas", odnosno država uglavnom morala sama da dotira da ne bi plaćali visoku cenu", rekao je Dačić.

Naveo je da cene nisu problem dok traje ugovor sa Rusijom, ali da taj ugovor ističe i da zato predsednik Srbije ide u posetu Rusiji jer, dodao je, treba napraviti novi ugovor.

"Cilj je da ponovo napravimo neki dugogodišnji ugovor o gasu gde biste imali garantovane cene, odnosno raspon i cena i potrošnje", zaključio je Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija