• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.11.2021

22:26

NAPADAJU NAS SVE VIŠE JER SUSTIŽEMO HRVATSKU! Brnabić raskrinkala motive napada Jadranke Kosor na Vučića!

Tanjug/Sava RAdovanović

Politika

NAPADAJU NAS SVE VIŠE JER SUSTIŽEMO HRVATSKU! Brnabić raskrinkala motive napada Jadranke Kosor na Vučića!

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras povodom napada bivše hrvatske premijerke Jadranke Kosor na Aleksandra Vučića, da je iz Hrvatske sve više takvih napada na predsednika Srbije jer Srbija napreduje i sustiže Hrvatsku, kao i da je Kosor žena "koja se više ne pita ni za šta"

- Sve više je napada na predsednika Vučića iz regiona, potpuno mi je jasno odakle to dolazi, dakle Srbija napreduje na način da sustiže Hrvatsku. Verujem da Hrvatskoj to nije naročito prijatno - rekla je Brnabić za B92 povodom intervjua Kosor za beogradski "Danas" u kojem je kazala da je Vučić jedini lider u Evropi i šire koji ima ratnu prošlost i da ne može da zamisli da Vučić bude prvi čovek jedne zemlje EU.

Srbija je nesumnjiv lider na zapadnom Balkanu, a to ne prija svima, dodala je Brnabić.

- U vezi sa intervjuom sa Jadrankom Kosor, ja mislim da se ona zaprepastila kad je neko zvao da da intervju. Mislim da je ona za Hrvate kao ovde Zoran Živković. Ona je žena koja se ne pita ni za šta, ni tamo nema intervjue - smatra Brnabić.

Kosor je u tom intervjuu rekla da prepoznavanje zla mora da se dogodi, a Brnabić ocenjuje da to treba da krene od Hrvatske i Jasenovca.

Ona je povodom dešavanja u Vukovaru gde je danas zabranjena ćirilica, a manifestacija koja je trebalo da bude posvećena svim žrtvama rata protekla u znaku ustaštva uz defilovanje kolone "Jasenovac, za dom spremni", postavila pitanje zašto EU ne reaguje na takva dešavanja u jednoj njenoj članici.

Foto: AP

Jadranka Kosor


- Dok i bivši i sadašnji političari u Hrvatskoj sole nekom pamet ne kreću nikad od sebe i od najvećeg zla, to je bio najveći logor za decu i hiljade dece je tamo skončalo. Kada danas o Hrvatskoj ne možete da naučite, čujete, vidite, onda je prirodno da vam je za dom spremni, prihvatljivo - rekla je Brnabić.

Istakla je da je to zemlja članica EU, ali da Brisel na to ne reaguje.

- Ako pričamo o prošlosti, mislim da bi trebalo da pričamo o počecima svega ovoga, pa na kraju krajeva i straha Srba devedesetih tada u Hrvatskoj koja je imala sve odlike tadašnje NDH. To smo na kraju i videli, Srbi su etnički očišćeni. Ja pričam kao neko ko ima prijatelje Hrvate, kome je deo porodice Hrvati, meni je deda Hrvat, imam kuću tamo - kazala je.

Dodala je da pričao tome kako da Balkan izgleda drugačije u budućnosti, o tome da danas Srbi nemaju nikakve uslove za povratak, ne vraćaju se i kada se vrate ne mogu da dobiju električnu energiju.

- I onda Jadranka Kosor priča kako je Boris Tadić bio divan i izvinio se u ime Srbije i da sada Vučić treba da se izvini u svoje ime...Žena priča o Veselinu Šljivančinu i sme realno da priča o tome zato što je Hag abolirao i Gotovinu i Markača i dao im je pravo da se busaju u grudi, iako je napravio najveće etničko čišćenje u Evropi - kazala je, pored ostalog, premijerka Srbije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milaa

pre 2 godine

Vučić se trudi da uspostavi prijateljske odnose sa Hrvatskom, ali oni ne prihvataju saradnju.

Olja

pre 2 godine

Srbija sudtize i prestiže Hrvatsku u razvoju, u ekonomiji u porastu BPD. Svima smeta uspesna Srbija koju vodi Vucic.

Oki

pre 2 godine

Nikako Hrvati da se pomire sa cinjenicom da Srbija na celu sa Vucicem preuzima primat u regionu. Zato i ne cudi, sto Jadranka Kosor nesto bulazni ali mozda je potpomognuta i podstaknuta da prica izmisljotine od strane Djilasa!

Glasinac

pre 2 godine

Hrvatska ne može da podnese da Srbija daleko brže ekonomski napreduje pa zbog toga toga nas i blate.

Av

pre 2 godine

Nikada Glina neče biti hrvatska,nikada više ovdje neče doći ustaška vlast......eto ti malo ,,blata,,....

Glasinac

pre 2 godine

Neka gospođa Kosor izađe iz srpskog stana koji je nelegalno zauzela pa neka onda nešto kaže.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija