• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.11.2021

15:13

Ispunjeno još jedno obećanje predsednika Vučića, počeli radovi na rekonstrukciji KBC Kosovska Mitrovica /FOTO/

Informer

Politika

Ispunjeno još jedno obećanje predsednika Vučića, počeli radovi na rekonstrukciji KBC Kosovska Mitrovica /FOTO/

Podeli vest

Radovi na renoviranju i dogradnji Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica danas su i zvanično počeli renoviranjem Odeljenja fizijatrije

Ovu zdravstvenu ustanovu je obišla pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković koja u Kosovskoj Mitrovici boravi povodom obeležavanja Dana opštine i Dana oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu.

Stojković je istakla da je reč o projektu koji će se realizovati fazno i za koji je novac izdvojila Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 

- Danas započinjemo prvu fazu izgradnjom zgrade Fizijatrije i rehabilitacije, površine oko 1.500 kvadratnih metara. Radimo kompletnu rekonstrukciju zgrade i nadogradnju - izjavila je Stojković, a prenosi Radio Kosovska Mitrovica.

Kroz faze će, kako dodaje, biti završena rekonstrukcija, dogradnja i nadgradnja kompletnog KBC-a.

- Biće to savremena zgrada koja će ispunjavati sve potrebe građana i uslovi lečenja se neće razlikovati od onih u Nišu, Kragujevcu ili Beogradu - poručila je Stojković.

Kako je ranije najavljeno, kada se završi kompletna rekonstrukcija i nadogradnja KBC u Kosovskoj Mitrovici, to će biti savremena bolnica koja će se prostirati na 20.000 kvadratnih metara i imaće 559 raspoloživih ležajeva.

Načelnik Odeljenja fizijatrije pri KBC-u Kosovska Mitrovica doktor Dragiša Milović izrazio je zahvalnost u ime zdravstvenih radnika i pacijenata.

- Ovo je samo prvi korak ka rekonstrukciji i izgradnji KBC-a, znajući da je naš Kliničko-bolnički centar najznačajnija zdravstvena ustanova na Kosovu i Metohiji. Ovo je veliki dan koji će ostati upamćen u istoriji našeg KBC-a - istakao je Milović, i zahvalio Kancelariji za KiM, Ministarstvu zdravlja i Vladi Srbije.

KBC Kosovska Mitrovica obišli su i predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, predsednik Srpske liste i ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, kao i gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica Milan Radojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nena

pre 2 godine

Ovako nešto se i očekivalo, predsednik uvek ispunjava data obećanja. Važno je da se radi i gradi jer danas ima ko da brine o srpskom narodu gde god da se on nalazi

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija