• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.11.2021

11:15

U đilasovskim medijima je svinjokolj važnija vest nego investicije od 5 milijardi evra!

tanjug

Politika

U đilasovskim medijima je svinjokolj važnija vest nego investicije od 5 milijardi evra!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su u poslednja dva dana u Srbiji započele dve investicije vredne više od pet milijardi evra


On je prilikom obraćanja medijima rekao da je na ceremoniji početka izgrdanje brze pruge Beograd - Novi Sad propustio da kaže da će to koštati četiri milijarde i 160 miliona evra i biće završena za tri godine. Prema njegovim rečima, samo izgradnja pruge od 108 kilometara između Novog Sada i Subotice košta 160 miliona evra, dok pruga Beograd - Novi Sad košta više.


"Oko metroa svi smo saznali za poteste da su me psovali, vikali na dan kada kažemo da smo za narednih 8 god izdvojili 4,5 milijard evra. Kada saberete sa 160 miliona evra to je preko 5 milijardi evra u dve investicije", rekao je Vučić.

On je kazao i da, od kada se rodio, ljudi pričaju o metrou.

"Posle decenija, 53 godine snova od prve ideje za metro u Beogradu, neko je našao novac i znanje da to uradi. Međutim, ne samo u Ðilasovim već i u mejnstrim medijima mogao sam da vidim da su svinjokolji važnija vest nego investicije od 5 milijardi evra. Hoću narodu da kažem da to nikada nismo imali. Metro će biti jedan od najmodernijih u Evropi zahvaljujući kome će standard da poraste za 20 do 50 odsto", rekao je on.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kako je pojasnio metro je značajan ne samo za Beograd već i za celu Srbiju jer će, kaže, to ulaganje povećati rast Srbije i doneti ljudima veće plate i penzije.

On je ocenio da samo jedna linija metroa mnogo znači stanovnicima Karaburme i istakao da će Savski trg biti čvorište za sve linije.

"Kada idete sa Banovog brda do Mirijeva kada je špic potrebno vam je 45 do 55 minuta, a sada će za to biti potrebno 12 do 15 minuta pri čemu ne ugrožavate ikoga. To će se dogoditi za šest godina", rekao je Vučić.

On je kazao i da će sve ostale linije metroa promeniti živote ljudi.OD 1. JANUARA ZA PRVO DETE 300.000 DINARA OD DRŽAVE! Svi u Srbiji će primati više od 4.000 evra za prvorođeno dete!

Govoreći o železničkoj infrastrukturi, on je podsetio da će u januaru 2022. godine biti završeni testovi linije Beograd - Novi Sad i da bi u februaru mogla da startuje komercijalna linija.

"Kažu cena od 1.000 dinara je visoka, ali ako se vozite luksuznim vozom stižete za pola sata, a ovako plaćate drumarinu, gorivo", rekao je Vučić i dodao da će sledeće godine početi proširenje puta Beograd - Novi Sad sa osam traka.

Vučić je istakao da se trenutno radi na izgradnji 10 auto-puteva i saobraćajnica, što se ne radi ni u jednoj zemlji u Evropi.

Objašnjava da se radi na Fruškogorskom korisoru, autoputu do Bijeljine, brzoj saobraćajnici uz Dunav, Moravskom koridoru, putu Niš - Pločnik koji je važan za Toplicu i Srbe na KIM.

Takođe radi se i o putevima koji će olakšati život građanima Čačka, ali i na zaobilaznicama oko Kragujevca, Mrčajevaca.

"Nadam se da ćemo do kraja godine potpisati ugovor za izgradnju puta Požega - Boljare preko Ivanjice. To je od ključnog značaja", rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Njanja

pre 2 godine

Od kako je Vučić predsednik neminovno je da se gradi vise da se ulaže u razne investicije, daju se podsticaji , povećavaju penzije, plate.. grade putevi škole vrtići bolnice sve za bolje Srbije .

Marre

pre 2 godine

Njima je iz poniženja da pišu o uspesima vlasti da unaprede Srbiju i životni standard u njoj.

Toma

pre 2 godine

Đilasovi mediji su nemilosrdni. Pljuju po svemu što ima veze sa Vučićem. Sada pljuju po metrou, a metro se radi za dobrobit svih nas.

Zoran

pre 2 godine

Njima je najveća tragedija to što je metro započet sada. Ne mogu Vučiću da oproste što mu sve ide od ruke i što se toliko trudi za svoju zemlju i narod. Đilas i ekipa su se nakrali para i para i zato bi da ruše vlast.

Ema

pre 2 godine

Đilasu je sve nebitno i sporedno bitno samo da bi umanjio ono što Vučić radi. Činjenično je da uspeh ne može da oprosti.

Zoran

pre 2 godine

Đilasovce uopšte ne raduje napredak Srbije. A i nemaju neke koristi pa se zato ne raduju.

Markan

pre 2 godine

Djilasovim medijima je bitno da se nijedna lepa i dobra vest o Srbiji ne objavi.

Iva

pre 2 godine

Vucic je vise uradio za Srbiju nego bilo ko drugi. Djilas moze samo da bude ljubomoran na uspeh Srbije.

Vlada

pre 2 godine

Niko ne može da razume kako neko ko je pokrao narod i doveo državu do propasti, može da izmišlja ovakve laži!? Sve što đilasovci pričaju je zapravo radio njihov šef, Đilas, koji je najveći tajkun na svetu!

Kasija

pre 2 godine

Sramota je šta đilasovci rade... Toliko su postali bezobrazni i evidetno je da su opsednuti Vučićem, jer je doneo uspeh našoj državi za razliku od njih.

Klara

pre 2 godine

Đilasovcima je važnija laž nego istina! Dela su im očajna i neprihvatljiva

Ana

pre 2 godine

A šta očekivati od Đilasa i njehovih medija. Kako se bliže izbori biće sve glasniji i suroviji, to je očekivano. Ali ne može da se sakrije sve što je urađeno, što se radi i što će tek biti urađeno. To ostaje. Tako da psi laju a karavani prolaze.

marko

pre 2 godine

Đilasovcima je sve bitnije od Srbije, nikada nece pohvaliti napredak nase zemlje!

Jovanka

pre 2 godine

Toliko su ljubomorni na napredak nase zemlje da ni sami vise ne znaju sta pričaju!

Nikola

pre 2 godine

Toliko mrze Vučica da im nista nije sveto i tesko im je da pohvale uspeh Srbije!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija