• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.11.2021

07:20

VUČIĆ DANAS SA PUTINOM! Izuzetno važan sastanak za Srbiju, evo o čemu će razgovarati!

Politika

VUČIĆ DANAS SA PUTINOM! Izuzetno važan sastanak za Srbiju, evo o čemu će razgovarati!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće danas u Sočiju sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom

Najpre je planiran tet-a-tet sastanak dvojice predsednika oko 13 sati po lokalnom vremenu, a zatim je predviđen ručak, potvrđeno je za Tanjug iz Predsedništva.

Da je reč o izuzetno važnom susretu za Srbiju, predsednik Vučić naglasio je više puta, ističući kao najvazniju temu razgovora budući dugoročni ugovor sa Rusijom o isporuci gasa, ne krijući da će moliti Putina za najpovoljniju cenu tog energenta, jer od nje zavisi i dalji privredni razvoj Srbije.

"To je pitanje za celu našu zemlju, jer nam od toga zavisi dolazak investitora, da li ćemo imati struju i rezerve", rekao je Vučić uoči odlaska u Rusiju. Susret u Sočiju, 19. po redu zvanični sastanak dvojice predsednika dolazi u trenutku brojnih izazova koji su pred Srbijom - pojačanih pritisaka sa zapada "upakovanih" u kritike o vladavini prava, položaju medija, stanju ekologije, te ćutanja međunarodne zajednice na poteze Prištine, ali i komplikovanja situacije u regionu.

Foto: printscreen Tanjug

Vučić je sam danas najavio da su to pitanja od ključnog značaja o kojima ce razgovarati sa ruskim predsednikom, kojeg će, kako je rekao, obavestiti i o svemu što se dešava u razgovorima o KiM, kao i o celokupnoj situaciji na Zapadnom Balkanu.

"Za nas su interesantna pitanja iz regiona, ali sasvim sigurno je da ću od Putina moći da čujem kako on vidi situaciju u Evropi i Aziji i u svetu, i kako mi, kako mala zemlja da nađemo najbolju poziciju u turbulentnom svetu i zaštitimo svoje interese", rekao je Vučić.

Ta pitanja i Kremlj vidi kao centralna u razgovoru dvojice lidera. Juče je, naime, i portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da će Putin u Sočiju razgovarati sa Vučićem o "saradnji dve zemlje na obostranu korist", što će, kako je ocenio, biti "veoma važni razgovori sa saveznikom i prijateljem Rusije".

Vučić je najavio da će nakon razgovora sa Putinom srpsku javnost moći da obavesti o svim novim dogovorima na polju ekonomije i u drugim oblastima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kole

pre 2 godine

Srbija i Rusija godinama grade iskreno prijateljstvo.

Aco

pre 2 godine

Od današnjeg sastanka mnogo zavisi kako će Srbija u budućnosti da se bori sa energetskom krizom. Verujem da će nam rusi izaći u susret i dati povlašteniju cenu gasa od tržišne.

tijana

pre 2 godine

U ime prijateljstva, dugogodišnje saradnje i bratskih odnosa dve države očekujemo razumevanje ruske strane da nam ponudi nešto povoljniju cenu gasa za naredni period.

Dejan

pre 2 godine

Očekuje nas vazan sastanak i nadamo se da će biti dobar za Srbiju.

Tanja

pre 2 godine

Jedan od najvaznih sastanaka za nasu zemlju je uoravo ovaj.

rejna

pre 2 godine

Dugogodišnje prijateljstvo predsednika Vučića i Putina daje nam nadu da ćemo dobiti po nižoj ceni gas. Imajući u vidu da je lično predsednik Srbije odoleo pritiskcima zapada da uvede sankcije Rusiji, možemo biti spokojni.

Gagi

pre 2 godine

Ovo je vazan sastanak za Srbiju, o vaznim temama ce se razgovarati!

Kata

pre 2 godine

Nadam se da ce se o glavnim temama razgovarati na ovom sastanku!

Tara

pre 2 godine

Srbija i Rusija su godinama dobri prijatelji, ovaj sastanak bi trebalo da prodje u najboljem redu!

DULE

pre 2 godine

Srbija i Rusija imaju odličnu saradnju tako da očekujemo da ce i sastanak uroditi plodom!

Biljana

pre 2 godine

Svedoci smo da je u celom svetu energetska kriza i da mnoge države zavise od zemalja koje su bogate nalazištima tih energenata koje diktiraju cene na svetskom tržištu,nadamo se da ćemo nakon razgovora našeg predsednika sa predsednikom Rusije imati dobre vesti o snabdevanju gasom i povoljnoj ceni za našu zemlju

Milan

pre 2 godine

Veoma bitan sastanak za sve gradjane Srbije, nadamo se kao i do sada u pregovaracke sposobnosti naseg predsednika i da cemo resiti pitanje gasa.

Miloš

pre 2 godine

Predsednik Rusije je prava politička gromada. Osim toga, Putin je uvek bio na strani Srbije, posebno onda kada su nas svi napadali. Na tome smo mu svi zahvalni.

Sofija

pre 2 godine

Čekamo da čujemo kako je protekao sastanak. Uz želju da će biti pozitivan ishod za Srbiju.

Zoran

pre 2 godine

Rusija ima površinu od preko 17 miliona kvadratnih kilometara ( poređenja radi, površina Srbije je nesto preko 88 hiljada) i sad zapitajmo se koliko je ta zemlja moćna u svakom pogledu. Velikim svetskim silama jako smeta što jedna takva zemlja je prijatelj jednoj teritorijalno maloj zemlji, poput Srbije .... No, hvala Rusiji i ruskom narodu što su i u dobru i u zlu bili tu za nas.

Šašić

pre 2 godine

U ključnim i kriznim situacija tokom istorije naše zemlje, Rusija je bila uz našu zemlju. Mislim da predsednik Vučić, kao i svi mi, to jako cenimo. Ne kažemo zalud da su Rusija i Srbija jedno!

Jovan

pre 2 godine

Vrlo vazan sastanak na kojem predsenik moze doci do pravih resenja koji ce olaksati zivot kako zbog cene gasa tako i za ljude sa Kosova. Radujem se saradnji sa Rusijom.

Romanija

pre 2 godine

Blizi dvadeset puta se sataju ova dva predsednika i uvek su razgovarali o važnim temama.

Una

pre 2 godine

Važan sastanak za Srbiju! Nadamo se pozitivnom ishodu!

Jelena

pre 2 godine

Rusi su nam uvek bili podrška, nadajmo se da će kao i uvek biti uz nas. Na takvo prijateljstvo možemo biti ponosni

Snežana

pre 2 godine

Cena gasa je ključno pitanje na sastanku Vučića i Putina.Nadamo se da će predsednik Rusije imati razumevanja za Srbiju i da ćemo dobiti povoljniju cenu gasa od drugih. Dva predsednika razmeniće stavove po pitanju situacije na KiM i celom Balkanu.

Nada

pre 2 godine

Od današnjeg sastanka građani Srbije mnogo očekuju povoljne vesti zavisi, kako će Srbija u budućnosti da se bori sa energetskom krizom. Nadam se da će nam naši prijatelji Rusi izaći u susret i dati povlašteniju cenu gasa od tržišne.

Ivan

pre 2 godine

znamo da ce doci do najboljeg moguceg dogovora .

Njanja

pre 2 godine

Putin je prihvatio Vučića kao predsetinka Srbije a današnji sastanak nam donosi puno dobrih potvrda vezano i za investitore a i za struju . Zavisi od od te velike sile i zato je dobro da nas kao nas predsednik Vučić predstavlja.

Ceca

pre 2 godine

Nadam se da će Rusija shvatiti koliko nam je ovo važno i da će kao i uvek izaći u susret.

peca

pre 2 godine

Znamo koliko Putin ceni precednika Vucica kao i svi mi,zato verujemo u najbolji moguci postignut dogovor.

Vanja

pre 2 godine

Verujem u iskreno prijateljstvo Rusije i da će nam ponuditi povoljnu cenu gasa.

Bojana

pre 2 godine

Biće ovaj sastanak dobar po Srbiju. Uvek smo cenili i poštovali sve što je Rusija radila i radi za nas.

Merima

pre 2 godine

Sasvim je jasno da tazgovor neće biti lak i jednostavan, ali Vučić nema nikakav problem da mnogo što šta istrpi kada su interesi zemlje u pitanju i ubeđena sam da će se predsednik iz Rusije vratiti sa dobrim vestima.

Marina

pre 2 godine

Njihova podrška i zaštita za nas su ključni

Milica

pre 2 godine

Zahvaljujuci ličnim prijateljskim odnosima koje je predsednik Vucic uspostavio sa Putinom uvek možemo računati na bezuslovnu pomoc Rusije.

Marina

pre 2 godine

Oni su nam najveći prijatelji i mi to umemo da cenimo

Boris

pre 2 godine

Srbija i Rusija su oduvek imali dobru saradnju. Puna podrška našem prededniku u današnjim pregovorima.

Jovana P

pre 2 godine

Na energetici počiva ne samo industrija, već i čitava privreda jedne zemlje, pa i Srbije. Vučić je itekako svestan svih okolnosti u vezi sa ovim pitanjem i verujem da će se uspešno dogovriti sa Putinom.

anderijana

pre 2 godine

Ovaj razgovor danas , znaci da se nas predsednik bori za bolje sutra svih nasih gradjana.

Ivana

pre 2 godine

Veliko hvala i Rusiji i Kini, njihova podrška nam je od izuzetnog značaja.

Milan

pre 2 godine

Saradnje sa velikim silama, poput Rusije su od velikog znacaja, a svaka investicija i uopsteno pomoc znaci mnogo.

Luka

pre 2 godine

Znacajno je da saradjujemo sa ovakvim zemljama kao sto je Rusija.

Jovan

pre 2 godine

Jako važne teme su na stolu, što se tiče Srbije i njene budućnosti!

Nina

pre 2 godine

Ovo je veoma važan sastanak za našu ekonomsku budućnost.

Vladimir

pre 2 godine

Svaki ovakav sastanak je važan za našu budućnost.

Boza

pre 2 godine

Ako budemo imali dobru cenu gasa prestići ćemo sve zemlje u regionu.

Ivan

pre 2 godine

Cena gasa diktira ekonomski napredak zemalja, ako budemo imali dobru cenu na konju smo.

Njanja

pre 2 godine

Bratstvo ove dve zemlje, Rusije koja je svim srcem uz Srbije trebalo bi da dovede do povoljne cena gasa biti dostupna nasoj Srbiji.

Bano

pre 2 godine

Sastanak dva svetska lidera i u ovoj rundi pregovora ocekujem za Srbiju najbolje uslove po pitanju gasa i drugih geostrateskih pitanja.

Tajkovic

pre 2 godine

Dugoocekivani sastanak!Mislim da ce Vuvic iskristiti svoju moc prehovaranja i Srbiji doneti dobre vesti.

Goran Krstić

pre 2 godine

Verujem u pozitivni ishod tog sastanka,s obzirom na tradicionalno prijateljstvo Srbije i Rusije,a koje su predsednici Vučić i Putin svojim medjusobnim odnosima još više produbili!

korisnik293

pre 2 godine

Pohvale za predsednika, radi odličan posao!

korisnik29345841

pre 2 godine

Nastavak odličnih odnosa sa bratskom Rusijom!

korisnik293agdas

pre 2 godine

Očekujemo od predsednika dobre vesti, kao i do sada!

prava istina

pre 2 godine

najvazniji sastanak dosad sa vladimirom putinom cena gasa je kljucna za dalji napredak srbije u ekonomskom planu

Nena

pre 2 godine

Sa ruskim narodom nas mnogo toga veže, znamo da na njihovu podršku uvek možemo da računamo

Baća

pre 2 godine

Kad je teško - Putin. I oduvek je bilo tako. Pa neka narod u Srbiji više jednom odluči s kim će. Sa lažljivim, licemernim, dvoličnim i agresivnim Zapadom ili sa Rusijom. To je demokratija.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija