• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.11.2021

16:26

Putin je imao 90 pitanja za mene... Razgovarali smo o KiM, o železnici, farmaciji, ali i o vojno-tehničkoj saradnji - Uskoro nam stiže...

Printscreen TV Pink

Politika

Putin je imao 90 pitanja za mene... Razgovarali smo o KiM, o železnici, farmaciji, ali i o vojno-tehničkoj saradnji - Uskoro nam stiže...

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa predsednikom Ruske federacije Vladimirom Putinom razgovarao i o Kosovu i Metohiji i situaciju u regionu, kao i da je tokom razgovora ruski predsednik imao 90 pitanja za njega iz različitih oblast


On je rekao da je on imao svojih 10 tačaka, ali da su one bile najobimnije.


"Više je on mene pitao, Rusija nastavlja da vodi odgovornu politiku podržavanja međunarodnog prava. Razgovarali smo o KIM, o celom regionu, svim spoljnim aspektima i pritiscima, nepostojanju želje Albanaca za realnim dijalogom, poslednjim dešavanjima na severu KIM, onome što očekujemo, svim spoljnim uticajima, kako neki međunarodni faktori posmatraju Srbiju. Pažljivo i veoma temeljno smo razgovarali o tome", rekao je Vučić.

On je dodao da je sa Putinom razgovarao o saradnji dve zemlje, izgradnji železnica, beovoz linije koja je veoma značajna i čija je izgradnja komplementarna sa izgradnjom metroa u Beogradu.

"Očekujem uskoro potpisivanje dogovora o tom pitanju. Razgovarali smo i o radio farmaciji, o mnogo važnih stvari gde se za sedam dana očekuje potpisivanje dogovora i razgovarali smo o vojno tehničkoj saradnji, gde sam ga upoznao sa različitim promenama odnosa u regionu", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, on je govorio o tome šta se dešava u našem okruženju računajući na to kako Srbija može da čuvajući mir sačuva svoju stabilnost i sigurnost.

"Pošto smo mi potpisali vojno tehničku saradnju, ja sam ga molio da određene stvari stignu u Srbiju i neke ćemo imati pre kraja godine u našoj zemlji. To nisu strateške, ali su važne taktičke stvari. To su korneti za rakete za protivoklopna dejstva i verujem da će to uskoro stići u Srbiju. Biće i drugih većih stvari i to ne dalekoj budućnosti", objasnio je Vučić.

Kako je rekao, mi se ne žalimo kada susedne zemlje dobijaju poklone od haubica, bredlija, kajova helikoptere, kada kupuju avione četiri plus pete generacije i dodao da moramo da im čestitamo na tome.

"Moramo da budemo dovoljno odgovorni i da ne budemo slabiji i džak za udaranje, a kada to kažem to znači da, uz odgovornost i ozbiljnost koju imamo, moramo da budemo veoma snažni. I mi radimo na tome i to ćemo nastaviti da radimo", rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mina

pre 2 godine

Mozemo biti ponosni na svog predsednika sto nas u najboljem svetlu predstavlja u svetu

aca

pre 2 godine

Najveće moguće bravo za predsednika Vučića. I dok mnogo jače sile nisu uspele da sebi obezbede gas u sred ove velike energetske krize, nama je to pošlo za rukom i još smo dobili i više nego korektnu cenu. Hvala, Putinu, ali i predsedniku Vučiću u ime svih građana.

Ana

pre 2 godine

Tako to rade iskreni prijatelji! Uvek su tu i u dobru i u zlu.

Mika

pre 2 godine

Posle ovih sastanaka možemo očekivati još bolju saradnju sa Rusijom.

Tina

pre 2 godine

Rusija je bratska država koja je mnogo puta pomogla Srbiji.

vbnvbnvbn

pre 2 godine

Vojna saradnja Srbije i Rusije na istorijskom vrhuncu.

Ana

pre 2 godine

Iskreno prijateljstvo i svaki problem resiv sa iskrenim prijateljima.

mileta

pre 2 godine

nije danas lako biti prijatelj,crna gora je prijatelj na pogresnoj strani.nigde gasa kuku njima!

Pera Savic

pre 2 godine

Rusija ima jasan stav po pitanju KiM sto nama ide na ruku i veliko hvala Putinu na svemu sto cini za Srbiju i nas narod.

Micko xx

pre 2 godine

Ponosni smo sto imamo Vas za predsednika. Sto ste nam ustedeli novac na gasu da mozemo ye novce uloziti na nesto drugo.

Jana

pre 2 godine

Hvala veliko našem predsedniku koji se izborio za to da Srbija ima sigurnu budućnost.

Danica

pre 2 godine

Rusija je uvek bila uz nas i izlazila nam u susret svih ovih godina.Nadamo se da cemo i ubuduce imati dobru saradnju

Goran Krstić

pre 2 godine

Ali je i predsednik Vučić imao 90 tačnih odgovora i zadržao Putinovo poverenje i nisku cenu gasa!!!

Mimi

pre 2 godine

Jaka vojska, jaka država. Srbija se vraća na tron Balkana.

Maki

pre 2 godine

Neizmerno smo zahvalni na njihovoj podršci. Imati veliku Rusiju kraj sebe je velika sigurnost. Hvala veliko

Tamara

pre 2 godine

Razgovor je urodio plodom. Predsednici su se dogovorili i obe strane si zadovoljne. To je isto bitno kao i rezultat razgovora.

Alexandar

pre 2 godine

Pa, po ovim pitanjima se vidi da su sve prosli detaljno i da ni jedna tema nije izostavljena.

Gagi

pre 2 godine

Živelo Srpsko-Rusko prijateljstvo i da Bog poživi brata Putina.

Lena

pre 2 godine

Drugačije nisam ni očekivao. Слава Русији !

Jelena

pre 2 godine

Ponosni smo što za prijatelje imamo jednu takvu silu kao što je Rusija

Sima

pre 2 godine

Ponosni smo na naseg predsednika, samo neka tako nastavi!

Jako

pre 2 godine

Putin je pravi prijatelj i Srbi su mu jako zahvalni!

Njanja

pre 2 godine

Veće države nisu uspele da obezbede ono što je Vučić Srbiji svaka čast na postignutom dijalogu bravo predsedniče.

Nada

pre 2 godine

Srbija je zahvalna Rusiji i Putinu na nepokolebljivom stavu po pitanju podrške u vezi sa KiM. Znači imati na svojoj strani jednog svetskog lidera kakav je Putin.

Bora

pre 2 godine

Srbija je ponosna sto ima ovakvog predsednika koji se bori za svoju zemlju!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija