• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

26.11.2021

23:35

NAGOVARAJU PISCA DA SE KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA? Đilasovci otišli korak dalje, žele da se sakriju iza Kovačevića!

Politika

NAGOVARAJU PISCA DA SE KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA? Đilasovci otišli korak dalje, žele da se sakriju iza Kovačevića!

Podeli vest

Slavni dramski pisac Dušan Kovačević mogao bi da bude predsednički kandidat đilasovske opozicije na izborima u aprilu sledeće godine!?

Kako nam je potvrđeno u više izvora, već nedeljama traju 'ozbiljni pregovori' sa Kovačevićem, koji bi, prema zamisli opozicionih stratega, trebalo da bude nezavisni kandidat iza koga bi stale stranke okupljene oko tajkuna Dragana Đilasa.

- Kovačević još nije pristao da se kandiduje, ali o tome ozbiljno razmišlja i za sada je kao jedan od preduslova izneo to da neće da bude kandidat bilo koje stranke i da neće da ima javne nastupe sa Đilasom, Jeremićem i Lutovcem... - prenosi izvor Informera iz samog vrha Đilasove stranke SSP.

Hoće da ga iskoriste

Dušan Kovačević je intelektualno, moralno i politički znatno bolji kandidat od onih koji ga nagovaraju da ih na ovim izborima zastupa

Dejan Vuk Stanković, politički analitičar

Dušan Kovačević juče nije odgovarao na pozive i poruke novinara Informera, a o njegovoj potencijalnoj kandidaturi nisu hteli da govore ni u opozicionim strankama.

Na drugoj strani, komentarišući naša saznanja, politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je ova kandidatura nešto što Kovačeviću nikako nije potrebno.

- Dušan Kovačević je intelektualno, moralno i politički znatno bolji kandidat i čovek od svih onih koji ga nagovaraju da ih na ovim izborima zastupa. Za njega bi bilo katastrofalno da bude 'pokrivalica' za moralno nesavršenstvo i političku nemoć Dragana Đilasa. Takođe, javnost teško može da nasluti za koje političke stavove se on sada zalaže jer je u javnom angažmanu oscilovao od podrške DEPOS-u devedesetih, preko podrške G17 plusu, pa do podrške Vučiću u jednom trenutku... Takođe, mislim da Kovačević nema dovoljno liderskih resursa za drugi krug i on jako teško može da se 'zapakuje' sa Đilasom i celom tom ekipom - ocenjuje Stanković.

Što se tiče ostalih stranaka i kandidata, za sada su predsedničku trku najavili Boško Obradović ispred Dveri i lider DSS Miloš Jovanović ispred koalicije NADA. Takođe, sasvim je izvesno da će Boris Tadić biti kandidat za predsednika ispred koalicije okupljene oko Socijaldemokratske stranke (SDS).
 

Ponoš besan, napušta Jeremića!?

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš dao je ostavku i najavio da će napustiti partiju jer Vuk Jeremić nije podržao predlog da on bude zajednički opozicioni kandidat za predsednika! Ovaj sukob, koji tinja nedeljama, kulminirao je kada je Jeremić saznao da je Ponoš bez njegovog znanja bio na sastanku sa Draganom Đilasom i vladikom Grigorijem.
- Jeremić je nakon toga postavio uslov za koalicioni sporazum koji podrazumeva da Zdravko Ponoš ne može biti kandidat za predsednika Srbije. Odmah posle toga Ponoš je najavio ostavku - kaže izvor Informera blizak Narodnoj stranci.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija