• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.11.2021

13:42

Pomoravlje dobra destinacija za investiranje, privući će nove kompanije

Tanjug

Politika

Pomoravlje dobra destinacija za investiranje, privući će nove kompanije

Podeli vest

Nakon današnjeg otvaranja fabrike indijske kompanije "Matherson" u Ćupriji i još jedne koju pripremamo u Paraćinu, Pomoravlje će se pozicionirati kao dobra destinacija za investiranje i privući će nove kompanije, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Na otvaranju fabrike u Ćupriji, koja će proizvoditi delove za enterijer automobila kao što su Audi, Porše, BMW, Brnabić je poručila da Ćuprija i Pomoravlje imaju nešto veću nezaposlenost od prosečne nezaposlenosti u Srbiji i da je jako važno da u taj deo Srbije dolaze investitori.

Ona je zahvalila predstavnicima kompanije “Motherson” što su prihvatili predlog države da u tom mestu otvore novu kompaniju i na taj način pomognu u smanjenju broja nezaposlenih, i istakla da je uverena da će biti pođednako zadovoljni kao i u poslovanjem u PKC Grupi u Smedervu.

- Kada sam ulazila u fabriku videla sam natpis: ''Ponosni smo što smo deo Srbije''. I mi smo ponosni što vas imamo u Srbiji, hvala vam na svemu što ste uradili za moju zemlju i što ste dali šansu Ćupriji - poručila je Brnabić rukovodicima kompanije “Motherson”.

Podsetila je da je ta kompanija u Srbiji prisutna od 2017. godine, kada je odlučila da preuzme PKC Grupu u Smederevu, dodajući da su za ovo kratko vreme uradili mnogo za Srbiju.

Brnabić je navela da su proširili poslovanje u Smedervu, da u tom gradu zapošljavaju skoro 4.000 ljudi, da su otvorili novi pogon u Ćupriji u kojem će do kraja 2025. godine biti zaposleno oko 500 ljudi.

- Sećam se kako ste mi te 2017. godine predstavili vašu kompaniju, i sada znam zašto je jedna od najbrže rastućih u svetu, jer imate tim koji veruje u nju, vi verujete u nju. Sećam se i kako ste lepo pričali o Srbiji i vašim planovima u Srbiji i sve te planove ste do sada realizovali, pa čak i više od toga - poručila je Brnabić osnivaču kompanije “Motherson” Viveku Segalu.

Izrazila je nadu da će se ova kompanija proširiti i u Ćupriji, da će zaposliti i više od 500 ljudi, jer, ističe, Srbija ima fantastične mlade i vredne ljude.

- Drago mi je što su upravo oni dobili šansu da ostanu u Ćupriji, da ovde ostanu, da rade, žive i razvijaju svoje porodice. Sigurna sam da ćemo u mesecima i godinama koje dolaze pružiti njima mnogo velikih prilika i da će ih oni iskoristiti - rekla je Brnabić.

Premijerka je istakla da Pomoravlje ima svetlu budućnost kada je reč o privrednom razvoju, dodajući da će uskoro država imati odlične vesti za Paraćin.

- To je nešto što smo ranije obećali, na čemu smo radili u proteklih više od godinu dana, što privodimo kraju i što će ponovo biti jedan zamajac koji će pozicionirati Ćupriju i Paraćin i Pomoravlje kao dobru destinaciju za investicije - naglasila je Brnabić.

Govoreći o kompaniji “Motherson”, Brnabić je kazala da je ona nastala kao porodična kompanija sa samo 14 dolara, a da je danas jedna od najprepoznatljivih u svetu automobilske industrije.

- To je pokazatelj šta možemo sve da uradimo kada u nešto verujemo, kada imamo dobar tim i jasnu viziju. Mnogo je preklapanja između Srbije i ''Madersona'', jer i mi imamo tim, viziju i razvoj koji je pokrenuo predsednik Vučić - rekla je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija