• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.11.2021

16:10

Vujović u Srbobranu: Sadimo za buduće generacije!

Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Politika

Vujović u Srbobranu: Sadimo za buduće generacije!

Podeli vest

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović prisustvovala je danas akciji pošumljavanja na lokaciji Rajčur u opštini Srbobran, gde se uz podršku ministarstva sadi 4.500 novih sadnica

Ministarka Vujović je zahvalila predsedniku opštine Radivoju Debeljačkom, direktoru preduzeća „Vode Vojvodine“ Srđanu Кruževiću što učestvuju u sadnji za buduće generacije, a posebno brojnim građanima i mališanima koji su se priključili ovoj velikoj akciji.

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

- Ovo je primer izuzetne saradnja lokalne samouprave, jer je predsednik opštine bio aktivan na našim konkursima, i često se obraćao Ministarstvu sa potrebama građana, kako bi u Srbobranu podigao kvalitet života. Hvala i direktoru Кruževiću, koji je donirao još 1.000 dodatnih stabala, koje takođe danas zajedno sadimo. Pošumljavanje je od neprocenjivog značaja za životnu sredinu, i zato želim da istaknem da se trenutno sadi 25.000 stabala u Staroj Pazovi, a akcije sadnje sprovodimo i u Somboru, Кuli, Apatinu, Pančevu. Ističem lokalne samouprave u Vojvodini, jer je ovaj deo zemlje po procentima slabije pošumljen, i zato nam je posebno važno da u Vojvodini podižemo svest o značaju pošumljavanja – rekla je Vujović.

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Vujović je navela da će u Srbobranu, uz podršku Ministarstva koje vodi, uskoro biti promenjena kotlarnica u Osnovnoj školi „Petar Drapšin“ u Turiji, koja će preći na ekološki prihvatljiviji energent. Ona je dodala se u toj opštini razmatra i realizacija kapitalnih ekoloških projekata, među kojima je izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda i kanalizacione mreže, što će unaprediti kvalitet života građana.

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

- Srbobran je na listi 26 lokalnih samouprava u kojima se planira izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda, iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope. U ovom momentu tražimo najbolje rešenje, a inženjeri pregledaju projektnu dokumentaciju. U narednoj godini ćemo krenuti sa izborom izvođača i očekujem da ćemo se još viđati ovde u Srbobranu, i da ćemo zajedno realizovati brojne zelene projekte u vašoj opštini – rekla je Vujović.

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija