• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Objektiv

28.11.2021

22:19

VUČIĆ O BLOKADI OPOZICIJE: Zaklinju se u vrednosti EU, a krše pravo na slobodu kretanja i Ustav!

TV Pink printscreen

Politika

VUČIĆ O BLOKADI OPOZICIJE: Zaklinju se u vrednosti EU, a krše pravo na slobodu kretanja i Ustav!

Podeli vest

Vučić je citirao Ustav i rekao da su slobodna mirna okupljanja građana dozvoljena i da je SNS sve svoje skupove prijavio

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić gostuje u emisiji “Hit tvit” u kojoj se, između ostalog, osvrnuo na proteste opozicionih aktivista koji već dva dana protivno Ustavu Republike Srbije blokiraju prestonicu i glavne puteve.

Oni se kunu u evropske vrednosti, a Ustav kaže da svako ima pravo da se slobodno kreće. Sloboda kretanja se može ograničiti zakonom – član 39 Ustava Republike Srbije. Znači oni krše ustavno pravo građana na slobodu kretanja. Njemu put može da zapreči samo državni organ, a ne bilo ko drugi, oni su zaprečili bagerima i traktorima. Ovo nema veze sa poštovanjem bilo kakvog zakona.

Foto: TV Pink printscreen

Traktorista je išao polako, a oni su ga prebili! Kakvo je to pravo protiv njih on ugrozio? Da li ih je tukao? Da li ih je sprečavao da negde odu? Nije ništa. Ali baš ih briga.

Vučić je potom pročitao iz Ustava da su slobodna mirna okupljanja građana dozvoljena, i da je SNS sve svoje skupove prijavio.

Mirno okupljanje građana je slobodno, ne podlaže prijavljivanju. Uvek smo sve skupove prijavljivali. Mi puštamo ove svaki dan da rade šta hoće, bez ikakve prijave. I ovo su radili suprotno zakonu, nisu prijavili skupove, ništa – zaključio je Vučić.

Podsetimo, Đilas je poručio svojim članovima i simpatizerima, koji su manjina u političkom životu Srbije da na svaki način spreče kretanje članova i simpatizera Srpske napredne stranke, koji žele da prisustvuju skupštini svoje stranke u Beogradu, pa je tako preko portala koji se nalazi u njegovom vlasništvu pozvao na blokadu puteva i mostova juče i danas od 14 časova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aba

pre 2 godine

Juce su gradjani koji su blokirali puteve, ozbiljno prekrsili ustav Srbije.

Mina

pre 2 godine

Trebalo bi kazniti organizatore blokada juce, jer su zaista remetili normalno funkcionisanje saobracaja, i nisu skupove ni prijavili.

Milanka

pre 2 godine

Još jedan potez opozicije je doživeo potpun debakl, samo se postavlja pitanje da blokade, bojkot nisu nikakva rešenja. Sami sebi skaču u stomak, to čine jer znaju da ih narod neće.

Dasa

pre 2 godine

Branis nekom, da se slobodno krece?! To je katastrofa!

Gile

pre 2 godine

Sve ovo moze da se resava kroz ustanove ali ne na ulici i nasiljem. Mi smo uredjena zemlja!

Istina

pre 2 godine

Traktoristu tj. traktore koji su blokirali put, motkama su polupali aktivisti sns-a, nakon cega su se oni sklonili pa je bagerista (koji nije bagerista vec slubenik u gradskoj upravi Sapca) krenuo da gazi narod

Branko N

pre 2 godine

To što opozicija blokira ulice i maltretira građane je bruka i sramota.

Nešo N

pre 2 godine

Kršenje slobode kretanja je krivično delo i ko to radi taj mora da odgovara.

Milja R

pre 2 godine

Ako opozicija misli da će blokadom ulica i maltretiranje građana se dočepati vlasti, onda su oni u velikoj zabludi.

Milena

pre 2 godine

Dragan Đilas nema nikakve sumnje je jasno poručio svojim članovima i simpatizerima, koji su manjina u političkom životu Srbije da na svaki način spreče kretanje članova i simpatizera SNS-a, koji žele da prisustvuju skupštini svoje stranke u Beogradu.

Noki

pre 2 godine

Nije normalno da iko blokira autoput kojim ljudi konstantno prolaze!

Lika

pre 2 godine

Svakako to sto su uradili i blokirali puteve je za svaku osudu!

Kole

pre 2 godine

Oni su svaki zakon prekrsili, a ovamo pljuju po postenom narodu!

Dragan

pre 2 godine

Kao da oni što protestuju znaju zbog čega protestuju. Dobili su samo zadatak koji treba da urade.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20