• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: DEJANA KLJAJIĆ

30.11.2021

23:05

Baka Prase kandidat za predsednika!? NEVEROVATNO, ALI ISTINITO - OPOZICIJA SPREMA "KECA IZ RUKAVA"

Informer DN/Aleksandar Jovanović Cilev

Politika

Baka Prase kandidat za predsednika!? NEVEROVATNO, ALI ISTINITO - OPOZICIJA SPREMA "KECA IZ RUKAVA"

Podeli vest

Jutjuber Bogdan Ilić (25) najozbiljnije se priprema za izlazak na predstojeće izbore, čak će i u ličnoj karti promeniti ime da bi se na listiću zvao Baka Prase

Popularni jutjuber Bogdan Ilić (25), poznatiji kao Baka Prase, verovali ili ne, ozbiljno se priprema da bude predsednički kandidat!

Opozicija okupljena oko Dragana Đilasa i dalje ne saopštava koga će kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima u aprilu 2022. godine, ali, po svemu sudeći, kao jednog 'keca iz rukava' čuvaju baš Bogdana Ilića. Jutjuber je, kako tvrde naši izvori, čak spreman da i zvanično promeni svoje ime iz Bogdan Ilić u Baka Prase kako bi tako mogao da se zove i na izbornim listićima!?!

'Novi Preletačević'

Prema rečima naših izvora, opozicioni stratezi procenjuju da im je potreban 'novi Beli Preletačević' da bi pokušali da dovedu do rasipanja glasova i do drugog kruga predsedničkih izbora. 

- Kako se bliže izbori, deo opozicije oko Đilasa je očajan jer nema ozbiljnog kandidata. Odbili su i ih glumac Dragan Bjelogrlić i košarkaš Dejan Bodiroga, a izgleda da nema ništa ni od dogovora sa piscem Dušanom Kovačevićem... Sada su pomislili da bi jutjuber Baka Prase bio dobar sporedni igrač, poput svojevremeno Belog Preletačevića. Ideja sa Prasetom jeste da odvuče desetak posto glasova i da tako odvede predsedničke izbore u drugi krug, gde bi se sa Vučićem suočio neko od 'ozbiljnih' kandidata  - prenosi naš izvor.

Foto: Informer DN

HVALI SE BOGATSVOM Jutjuber često objavljuje fotografije na društvenim mrežama

I dok juče nismo mogli da stupimo u kontakt sa Ilićem, interesantno je to što je on svojevremeno pričao da je ovo jedinstvena prilika da se preuzme vlast u Srbiji.

- Konačno da uradim nešto za mlade ljude koji još nisu otišli odavde. Garantujem da ću u startu imati ono što je Beli imao u finišu. Pola Srbije će glasati za mene - rekao je tada Ilić.

Da u ovoj priči ima istine, indirektno je potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekavši da i on ima saznanja da će opozicija kandidovati Baku Praseta na izborima. 

- Ako hoćete da me srušite, pobedite me na izborima. Da li ćete da kandidujete Baku Praseta, pošto sam i to čuo da se priča po gradu kako će on biti kandidat ili Mariniku Tepić ili Dragana Đilasa, ne zanima me. Politička borba mora da se odvija po zakonu - rekao je Vučić u emisiji 'Hit Tvit' na TV Pink.

Foto: Informer DN/Aleksandar Jovanović Cilev

Komentarišući sve ove navode, direktor agencije 'Faktor plus' Vladimir Pejić kaže da bi bilo neozbiljno da se Baka Prase kandiduje. 

- Ne znam da li je to Vučić figurativno rekao ili se zaista planira takav kandidat. Činjenica jeste da je jedan deo političke scene sveden na nivo cirkusa. Imali smo situaciju sa Belim Preletačevićem, a slično bi bilo i sa Bakom Prasetom ako stvarno dođe u situaciju da se kandiduje. I on bi uzeo solidan broj glasova. Dečko ima svoj posao u kojem prevladava šala, ali je i to ozbiljan posao. Međutim, suviše bi neozbiljno bilo da se nađe u politici, da on participira na političkoj sceni i da se kandiduje za najvišu funkciju, bilo to kao predsednik države ili gradonačelnik Beograda - ističe Pejić.

Baš nemaju koga

Politički analitičar Branko Radun ocenjuje da opozicija nema ozbiljnog kandidata iako je do izbora ostalo četiri meseca.

Nema ozbiljnog igrača

Ako zaista postoji mogućnost da Baka Prase bude kandidat, to znači da opozicija nema ozbiljnog igrača

Branko Radun, analitičar

- Baka Prase bi možda uradio dobar posao ako bi podržao nekog kandidata i tako privukao glasače... Međutim, ako postoji mogućnost da Baka Prase bude kandidat, to znači da opozicija zapravo nema ozbiljnog igrača i to je njihov veliki problem. Iako nemaju jedinstven stav, ne verujem da su baš došli dotle da kandiduju jutjubera. Mada, verovatno nisu ni daleko od toga... - zaključuje Radun.
 

Vukoičićeva: Tragikomedija

Politikolog Jelena Vukoičić kaže da ponašanje opozicije već odavno ima tragikomičan karakter.

- Upravo zbog toga ovakva odluka ne bi morala da predstavlja iznenađenje. S obzirom na činjenicu da oni nemaju politički program, planove i ideje, sasvim je svejedno i koga će kandidovati. U nedostatku konkretne političke ponude, možda bi im isticanje neke popularne estradne ličnosti donelo i više glasova nego kandidatura pojedinca sa biografijom koja se, generalno, očekuje od pretendenata na vlast - naglašava Vukoičićeva.

Foto: Media centar

Jelena Vukoičić

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija