• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.12.2021

12:16

PODNETA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV NEBOJŠE ZELENOVIĆA!

Beta

Politika

PODNETA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV NEBOJŠE ZELENOVIĆA!

Podeli vest

Poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Šabac i narodni poslanik dr Boban Birmančević, podneo je danas krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu protiv Nebojše Zelenovića, Dušana Kostadinovića, Dušana Tufegdžića i Vladimira Terzića zbog kršenja Ustava Republike Srbije, uskraćivanje slobode kretanja, izazivanja nereda i nasilja koji su doveli do ugrožavanja života i zdravlja ljudi


Krivične prijave podnete su i protiv Dragana Milovanovića Crnog i Stefana Vasića zbog izazivanja nereda i nanošenje teških telesnih povreda, saopštio je Gradski odbor SNS u Šapcu.

Krivična prijava Birmančevića odnosi se na događaje od subote 27. novembra, kada je grupa demonstranata koje su predvodila lica iz krivične prijave, na neprijavljenom skupu koji je održan na mostu preko Save, zaustavila saobraćaj i time onemogućila građane da se slobodno kreću.

Kako se navodi, demonstranti su čak u svojoj nameri da spreče slobodan prelazak mosta u proteste uključili i poljoprivrednu mehanizaciju, čime je dodatno otežano saobraćanje svih onih koji su imali potrebu tuda da prolaze.


"Takođe, pomenuti skup pratili su i neredi izazvani od strane organizatora, čime je život građana koji nisu prisustvovali blokadi mosta bio ugrožen. Tom prilikom naš sugrađanin Duško Prokić zadobio je teške telesne povrede. Zahtevam od nadležnih da postupe u skladu sa svojim ovlašćenjima i po zakonu Republike Srbije i da pod hitno procesuiraju izgrednike. Nasilju se mora stati na put, jer ne postoji opravdanje da se primenom sile ostvaruju bilo koja prava", istakao je Birmančević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija