• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

06.12.2021

07:10

LEPA VEST ZA SVE VOZAČE KOJI PUTUJU OD BEOGRADA DO ČAČKA! Pumpe i restorani dogodine i na "Milošu Velikom"!

Shutterstock

Politika

LEPA VEST ZA SVE VOZAČE KOJI PUTUJU OD BEOGRADA DO ČAČKA! Pumpe i restorani dogodine i na "Milošu Velikom"!

Podeli vest

Kod skretanja za Lajkovac i Ljig biće izgrađene po dve pumpe, a kod Obrenovca i Čačka po jedna

Šest novih pumpi biće dogodine otvoreno na autoputu "Miloš Veliki"! Plan je da se sa obe strane autoputa izgrade pumpe sa odmorištima, i to pod dve kod Ljiga i Lajkovca i po jedna kod Obrenovca i Čačka, saznaje Informer.

Već duže vreme vozači na ovom autoputu nemaju priliku da natoče gorivo ili da se okrepe. U planu je da se pored novih benzinskih stanica izgrade parkirališta, restorani, kafei i perionice.

BROJKA

6
pumpi biće podignuto uz autoput do Čačka

Foto: Shutterstock

Odmorišta i parking

- Sada se radi prostorni plan i postoje lokacije na kojima će biti benzinske pumpe. Sledeće godine će se graditi po dve sa svake strane kod Ljiga i Lajkovca i jedna kod Obrenovca. U okviru toga biće i restorana i odmorišta - navodi izvor Informera iz "Puteva Srbije".

To bi jako obradovalo vozače jer se neretko dešavalo da ljudi sa strahom idu autoputem jer nisu sigurni da imaju dovoljno goriva za celu deonicu.

- Ovo bi bilo odlično jer mi se često dešavalo da strahujem da li ću imati dovoljno goriva do Ljiga ili do Preljine ako nisam dopunio rezervoar. Sada će putovanje biti lakše. Ljudima treba i da sednu, da se odmore, ne samo da dopune benzin, pa mislim da će ovo biti dobro za sve - priča P. M. iz Beograda, koji često putuje autoputem "Miloš Veliki".

Foto: Shutterstock

Gde će se nalaziti pumpe

* kod naplatne rampe Preljina, Sokolići, već otvorena
* kod Ljiga, u oba smera (u planu)
* kod Lajkovca, u oba smera (u planu)
* kod Obrenovca, u oba smera

Inače, polovinom ove godine već je počela sa radom jedna benzinska pumpa na trasi Koridora 11, locirana u ataru Sokolića, u blizini izlaska sa autoputa ka naplatnoj rampi u Preljini. Nalazi se na 120 kilometara od Beograda, a u vlasništvu je kompanije "Gasprom". U pitanju je objekat sa svim pratećim sadržajima, pa je to dobra prilika za sve one koji iz pravca Beograda autoputem "Miloš Veliki" krenu, za sada, ka Čačku, a uskoro i dalje, da zastanu, natoče gorivo i da se odmore uz kafu i sendvič.

Vlasnici benzinskih stanica za sada ne otkrivaju da li nameravaju da se od naredne godine uključe u trku za gradnju pumpi. Vlasnik "Knez petrola" Srđan Knežević kaže da oni trenutno nemaju lokaciju za gradnju na autoputu "Miloš Veliki".

- Videćemo da li ćemo otvarati neku benzinsku stanicu na ovoj trasi, za sada to nemamo u planu. Bitno je reći da postoji jedna pumpa kod Čačka, to je "Gaspromova", odnosno NIS-ova pumpa, i mislim da će tu, samo u suprotnom smeru, biti izgrađena još jedna - navodi Knežević.

Biće posla

Važno je takođe i to što će restorani i pečenjare duž koridora sada profitirati. Na posebno dobroj lokaciji je pečenjara "Kod Dragiše" u Čačku.

- Mi smo već dovoljno blizu novog autoputa, tako da nema potrebe da gradimo još neki objekat. Baš smo blizu mesta Pakovraće, pa svako ko bude putovao ovim delom autoputa i bude želeo može lako da dođe do nas - navodi Nada Marinković, vlasnica pečenjare.

"Sokolići 2" od 2022. godine

Početkom naredne godine očekuje se i izgradnja benzinske stanice "Sokolići 2" na autoputu kod Preljine i poznavaoci kažu da će to predstavljati mnogo veći značaj za građane Čačka, dok će postojeća pumpa "Sokolići" na putu ka Čačku više značiti putnicima koji će putovati ovom deonicom od Čačka ka Požegi, ili ka budućem Moravskom koridoru.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čačansko pečenje

pre 2 godine

Pošto se u članku pominju pečenjare po kojima je kružni put oko Čačka do sad bio poznat, a postoji bojazan da mnogi sada neće imati vremena da skreću sa puta i zadržavaju se u Čačku, možda bi se u restoranima na benzinskim pumpama na prilazu Čačku, moglo i pečenje iz pomenutih pečenjara naći na jelovniku, u opciji da bude služeno u restoranu na pumpi ili da se ponese već upakovano.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija