• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.12.2021

13:10

Srpska opozicija se umesto argumentima bori silom - Zbog protesta imaćemo smanjen broj investitora! /video/

printscreen

Politika

Srpska opozicija se umesto argumentima bori silom - Zbog protesta imaćemo smanjen broj investitora! /video/

Podeli vest

Građanskog rata u Srbiji neće biti jer narod dobro zna ko organizuje proteste pod kišobranom ekologije, izjavio je u jutarnjem programu televizije Pink Dragan Marković Palma predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik

 

Marković je ocenio da iza protesta stoje političke partije koje na taj način žele da prikupe političke poene. On je kazao da je do izbora ostalo još nešto više od četiri meseca i da umesto što protestuju oni bi trebalo da se hvale onim šta su uradili dok su bili na vlasti.

- Svi ti koji protestuju umesto argumentima bore se silom. Oni se bore za slobodu kretanja, a blokiraju autoput. Nije autoput ničija dedovina. Mi moramo da poštujemo zakone i da je se pitam nikakve blokade ne bih dozvolio, a svi oni koji su naneli nekome teške telesne povrede tokom protesta morali bi u zatvor dok istraga traje - rekao je Marković i dodao:

- Neka protestuju po parkovima, na mestima gde je za to predviđeno, a ne ovako. Zbog protesta imaćemo smanjen broj stranih ivestitora i to je ogromna šteta za Srbiju. Svi oni koji to organizuju bili su u jednoj partiji pa se razišli, a sada hoće ponovo zajedno i teško je da će da se nešto dogovore jer ne mogu da sujete da reše - kazao je Marković

Što se tiče kompanije Rio Tinto, Marković je podržao predsednika Vučića i činjenice da su odluke nadležnih ministarstava u vezi sa istraživanjima počele da se potpisuju još 2004. godine. Zakon o eksproprijaciji nema nikakve veze sa Rio Tintom, već sa izgradnjom Nacionalnog stadiona kazao je Marković.

On je istakao da napadi na porodicu predsednika Vučića su neprimereni i da nigde u svetu to nije zabeleženo, ali i da su svi oni propali. Čak su i evropralamentarci od srpske opozicije digli ruke jer su shvatili da oni neznaju šta hoće.  

- Srbija nije ni Libija, ni Sirija, ni Irak, već zemlja koja je poštovana u medjunarodnim odnosima. Niko iz sveta ne daje nikome džaba pare i ovo nije borba protiv ekologije. Kompanija Rio Tinto ukoliko ne obezbedi potrebne ekološke uslove, siguran sam da neće dobiti dozvolu za rad - zaključio je Marković.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija