• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.12.2021

14:18

Sahranjen Milutin Mrkonjić, na večni počinak ispraćen uz pesmu i aplauz /VIDEO/

informer.rs/Goran Todorović

Politika

Sahranjen Milutin Mrkonjić, na večni počinak ispraćen uz pesmu i aplauz /VIDEO/

Podeli vest

Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju. Na večni počinak ispraćen je uz pesmu Čubura

Milutin Mrkonjić je sahranjen uz stihove pesme Čubura koju izvodi Beki Bekić, a na večni počinak ispraćen je uz gromoglasan aplauz prisutnih prijatelja.

 

Predsednik Skupštine i Mrkonjićev partijski kolega, Ivica Dačić potresnim rečima oprostio se od Milutina.

- Hvala ti druže za sve što si učinio šta svoju zemlju, za nas - rekao je Dačić.

Foto: Informer

Sahrana Milutina Mrkonjića

Ispred kovčega na odru stoje i brojni venci i ordenje, Titovo i Slobodana Miloševića, na koje je Mrkonjić bio izuzetno ponosan i sa kojim je želeo da ga sahrane.

Ana Bekuta stigla je u 13.20 časova na Novo groblje gde će biti sahranjen njen pokojni emotivni partner Milutin Mrkonjić.

Foto: Informer.rs/G.T.

Sahrana Milutina Mrkonjića

U trenutku kada su iz kapele izneli kovčeg, pevačica nije mogla da zadrži suze. Uz nju su sve vreme stajali sin Igor Polić i unuci Sonja i Branko.

Na Novom groblju su brojne Milutinove kolege i prijatelji. Ivica Dačić došao je sa suprugom i sinom.

Na sahranu počasnom predsedniku SPS-a stigao je i bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić. 

Foto: Informer

Toma Nikolić

Na Novo groblje stigli su i Jelena Karleuša, Dragan Kojić Keba, Goca Šaulić, Olivera Kovačević i Drugi. 

Na Novom groblju je i Milutinova sestra Nada sa porodicom.

Foto: Informer

Sahrana Milutina Mrkonjića

Grobno mesto Milutina Mrkonjića, u Aleji zaslužnih građana, je odmah pored groba Olivera Ivanovića, a u blizini je i grob Mrkinog velikog prijatelja Šabana Šaulića.

U Skupštini Srbije prepodne je održana komemoracija povodom smrti Milutina Mrkonjića, na kojoj su govorili Ivica Dačić, Vlade Divac i predsednik Aleksandar Vučić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija